1,4 miljoen kijkers voor Gooische Vrouwen


De kijkcijfers van zondag 14 september 2008 (SKO)

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:29) – Susan Visser geniet nog altijd van haar rol in Gooische Vrouwen. Een jaar geleden overleed haar man Roef Ragas. Ze heeft even overwogen om te stoppen met acteren. “Heel even dacht ik dat ik de rol van Anouk in Gooische vrouwen niet meer zou kunnen spelen“, vertelt Susan Visser. “Zij is zo uitbundig, terwijl ik op dat moment totaal naar binnen gekeerd was. De spieren in m’n lijf, zelfs in m’n gezicht… alles stond strak. Mijn armen waren gevouwen.

Kort na de dood van Roef was Susan toch bij de laatste draaidagen. “En die vond ik veel prettiger dan ik tevoren had gedacht. Het voelt heel vertrouwd bij Linda, Annet en Tjitske. We zijn bevriend geraakt, ze waren ook zeer betrokken bij de nasleep van Roefs overlijden. De crewleden hadden drie jaar met hem gewerkt, voor de tv-serie Grijpstra & De Gier waarin hij een hoofdrol speelde, en ook zij bezorgden me een veilig gevoel. Toen wist ik: deze mensen, en deze serie, wil ik niet missen.” Gooische Vrouwen werd zondag door 1.403.000 kijkers (madl: 19.8%) bekeken.

Rock Nation (RTL5, 21:32) – Dennis Weening en Edwin Jansen zoeken muzikanten in Rock Nation. “Het wordt het enige en echte kickass rock-‘n-roll programma op tv. En het wordt ook een verademing voor al die mensen die al die talentenprogramma’s beu zijn zoals Idols, X Factor en nu ook dat verschrikkelijke SBS-programma Popstars“, vertelt Weening in Metro. Edwin Jansen: “We laten zien dat er ook andere soorten talenten zijn dan alleen maar de mensen die in de rij staan bij X Factor en Idols. Daarom was het voor mij eigenlijk wel extra leuk ja, om ook die kant te belichten.” Rock Nation is een programma zonder jury, vertelt Weening. “Zonder studio, zonder sms’en. Gewoon een écht muziekprogramma, met echte muzikanten waar we een echte band van gaan creëren. We zijn ook veel mensen tegengekomen die bang waren dat we een soort Idols waren. En die we echt moesten overtuigen van ‘nee jongens, jullie mogen het helemaal zelf gaan doen’.” Rock Nation werd zondag door 321.000 kijkers (madl: 4.8%) bekeken.

Can’t Buy Me Love (RTL5, 19:31) – ‘Terror’ Jaap volgt met pijn in zijn hart het programma Can’t buy me love. “Hoe zou jij het vinden als je de tv aanzet en je ziet opeens andere mensen in je huis lopen? Ja, dat is zuur“, aldus de Gouden Kooi-winnaar op zijn website. “Als ze maar uit mijn koelkast blijven, dat is het belangrijkste… Ik zit er bovenop. Dus als ze me tarten, komt er terror.” Het idee van het programma spreekt hem wel aan. “Op korte termijn valt er voor de vrouwen veel waarde in natura te scoren met de creditcard van hun ventje. De kans op de eindoverwinning is onzeker. Maar elke week shoppen, elke week gave, dure spullen kopen is wel 100 % zeker. Was ik maar een vrouw! Dan zou ik me zeker opgeven voor het programma.” Can’t Buy Me Love trok zondag 165.000 kijkers (madl: 2.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen