841.000 kijkers voor Het Schone Schijnekenhuis


De kijkcijfers van zaterdag 2 augustus 2008 (SKO)

Foto: Leendert JansenHet Schone Schijnekenhuis (VARA, Ned1, 22:19) – Het satirische programma Het Schone Schijnekenhuis werd deze zaterdagavond door 841.000 kijkers (madl: 16.6%) bekeken. “Het is een parodie op het Holland Heineken Huis, de plek waar in Bejing met veel gehos de Nederlandse Olympische successen worden gevierd“, zegt initiatiefnemer Erik van Muiswinkel. Zijn oproep de Spelen te boycotten, leverde felle reacties op. In Televizier: “Edwin Evers deed vervelende uitspraken.

Erik van Muiswinkel heeft felle reacties gekregen op zijn oproep. “Af en toe werd ik kwaad, zeker als er op de man werd gespeeld. Op een gegeven moment maakte Edwin Evers vervelende opmerkingen over het feit dat artiesten als Blof en Racoon niet in het Holland Heineken Huis wilden spelen. Dat schoot me in het verkeerde keelgat. Vanavond kunnen we mooi een paar rekeningen vereffenen.

André van Duin Show (RTL4, 22:12) – Corry van Gorp is jarenlang onafscheidelijk geweest van komiek André van Duin, die zaterdag met een herhaling van zijn gelijknamige show 752.000 kijkers (madl: 15.2%) trok. Laatst is Corry van Gorp nog door televisie benaderd. Bij GPD: “Of ik een show wilde presenteren. Daar heb ik toch geen verstand van? Dan moet je de zelfkennis hebben om jezelf te beschermen. Ze probeerden me zelfs een keer te strikken voor een rol in Baantjer. Leuk dat ze me vragen, hoor, maar het is nog leuker om ‘nee’ te kunnen zeggen. Ik kreeg alle lof die een artiest kan krijgen. De herinnering van het publiek aan mij is goed. Laat dat vooral zo blijven. Laat mij gewoon in de zaal zitten. Of lekker thuis naar de tv kijken.

Jong Ivoorkust – Jong Oranje (RTL7, 18:26) – Het olympische voetbalelftal kende zaterdag in Hongkong een redelijke generale voor de Spelen. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan speelde in het tweede duel om de ING Cup met 1-1 gelijk tegen Ivoorkust. Na de eerdere zege op Kameroen pakte Oranje de hoofdprijs bij het toernooi. “We forceerden te veel. We waren ook te veel onderweg. Als we eenmaal de bal pakten, dan gaven we hem weer moeiteloos aan de tegenpartij. Nu kan dat nog, volgende week niet meer“, zegt De Haan echter. Hij is tot nu toe meest verrast over het spel van Emanuelson. Hij heeft een slecht seizoen gedraaid bij Ajax, maar hij bloeit op bij het olympisch elftal. “Het loopt lekker“, zei Emanuelson, die werd uitgroepen tot speler van het toernooi. “Ik hoop dat zo’n seizoen als afgelopen jaar nooit meer terugkomt. Ik ben blij dat ik wat kan laten zien. Dat hebben we als ploeg af en toe ook gedaan. Als we zo voetballen, kunnen we ver komen.” Jong Ivoorkust – Jong Oranje scoorde zaterdag 225.000 kijkers (madl: 6.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen