607.000 kijkers voor Ghost Whisperer


De kijkcijfers van zondag 3 augustus 2008 (SKO)

Foto: Jawed/WikipediaGhost Whisperer (NET5, 20:33) – NET 5 scoort goed op haar bovennatuurlijke zondagavond. Vooral Ghost Whisperer, dat in 2007 van SBS 6 naar NET 5 verhuisde, behaalt hoge kijkcijfers. De episode van zondag scoorde 607.000 kijkers (madl: 11.0%), waarmee het zelfs de tv top-15 haalde. Ghost Whisperer wordt opgenomen in Hollywood. Het plein uit de serie is opgebouwd op het beroemde ‘Courthouse Square’, maar volgens hoofdrolspeelster Jennifer Love Hewitt spookt het daar.

Het hele plein uit Ghost Whisperer staat op het zogenoemde ‘Courthouse Square’ in een groot studioterrein van Universal Studios, waar eveneens Back to the Future (foto) is opgenomen. Volgens hoofdrolspeelster Jennifer Love Hewitt spookt het op de set. “Er zijn allerlei dingen gebeurd. We namen een foto van mijn visagist en ze had een soort witte waas over haar gezicht. Tien minuten later namen we een andere foto in een ander gedeelte van de set, en toen was er niet. We hebben James van Praagh (producer en medium, red.) ernaar laten kijken, en hij zei: ‘Ja, absoluut. Er zit een geest aan haar verbonden’. Bovendien explodeerden de lampen een keer.

Zomergasten (VPRO, Ned2, 20:25) – DJ Junkie XL was zondagavond drie uur lang te gast in het interviewprogramma Zomergasten van de VPRO. De uitzending werd door 332.000 kijkers (madl: 6.3%) bekeken, een stuk minder dan de 542.000 kijkers die Ronald Plasterk vorige keer scoorde. Junkie XL brak in 2002 wereldwijd door toen hij A Little Less Conversation van Elvis Presley bewerkte voor een reclame van Nike. “Bijna dagelijks werd ik ergens nummer 1. Dan vloeide hier ’s avonds aan de bar de champagne. Nooit heb ik zoveel gezopen als in die periode“, vertelt Junkie XL in het AD. Presleys nazaten boden hem het complete werk van ‘The King’ ter bewerking aan. De vroegere Beatles vroegen de Nederlander hun legendarische hit Strawberry Fields Forever te remixen. Hij weigerde alles: “Doorgaan met het remixen van klassiekers was artistiek oninteressant. Financieel zou ik binnen zijn geweest, maar creatief zou ik nooit meer serieus zijn genomen.

Feyenoord – Celtic (NOS, Ned3, 19:59) – Feyenoord is het jubileumtoernooi, ter ere van het honderjarig bestaan, als laatste geëindigd. Celtic was zondagavond met 3-1 te sterk. Trainer Gertjan Verbeek wilde zondag niet te veel waarde hechten aan de laatste plaats. “Het is teleurstellend, maar het lag wel in de lijn der verwachtingen. We missen een hoop spelers momenteel. Er zat niet meer in. Als je kijkt naar de omstandigheden waar we nu mee te maken hebben, maak ik me geen zorgen.” De nieuwe coach van Feyenoord geeft de komende dagen aandacht aan zijn defensie. “We stonden vaak naïef te verdedigen. Dat wordt afgestraft op dit niveau. Ik zal de spelers een analyse op de video laten zien en hoop dat ze zich dan bewust worden van de fouten die ze maken. De invalbeurt van Ron Vlaar vond ik positief. Hij maakte een heel sterke indruk.” Verbeek begreep dat het verlies tegen Celtic niet bijdraagt aan de verwachtingen voor komend seizoen. “Mensen kijken al heel snel naar het resultaat. Ik zie dat we stapje voor stapje vorderingen maken.” Feyenoord – Celtic trok 776.000 kijkers (madl: 14.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen