345.000 kijkers voor Witness


De kijkcijfers van vrijdag 1 augustus 2008 (SKO)

Witness (NET5, 20:29) – Vijf van de tien grootste televisiestations brengen op vrijdagavond een film op de buis. NET 5 bracht vorige week vrijdag de slechtst bekeken film; deze vrijdag was ‘Witness’ met 345.000 kijkers (madl: 8.0%) slechts de op één na slechtst bekeken speelfilm. Ook de donderdagavond is filmavond bij NET 5. Binnenkort krijgt deze avond een ander thema mee. Een woordvoerder: “De donderdagavond van NET 5 staat in augustus in het teken high school films.

De woordvoerder vertelt over de vernieuwde donderdag: “Om alvast te wennen aan het idee om weer elke dag naar school te moeten, heeft de zender elke week een zogenaamde ‘back to school’-film geprogrammeerd. Op 7 augustus is 10 Things I Hate About You (foto) te zien; op 14 augustus staat Bring it On: All or Nothing gepro- grammeerd; op 21 augustus is She’s All That aan de beurt en op 28 augustus staat als laatste Mean Girls op het programma. Al deze films zijn om 20.30 uur te zien.

Feyenoord – Borussia Dortmund (NOS, Ned3, 20:42) – Feyenoord heeft in eigen huis op het jubileumfeest voor het 100-jarig bestaan met 2-1 verloren van Borussia Dortmund. Trainer Gertjan Verbeek: “We missen nog kwaliteit. Uiteindelijk hadden we drie zeventienjarige spelers in de voorhoede lopen en één van negentien jaar. Het betekent dat de toekomst er voor Feyenoord goed uitziet. Je merkt, dat als het team druk zet op de tegenstander er meteen een reactie komt van het publiek. Als we erin slagen dat goed uit te voeren wordt Feyenoord in De Kuip onverslaanbaar.” Volgens Gertjan Verbeek is krachttraining van groot belang bij het voetbal. “Bij Heerenveen doet zelfs de D- en de C-jeugd aan training met gewichten. Maar ook Ruud van Nistelrooy zit elke dag in het krachthonk. Je moet eens kijken wat er gebeurt als spelers zich op dit gebied vijftien procent kunnen verbeteren.” Feyenoord – Borussia Dortmund werd vrijdag door 623.000 kijkers (madl: 14.1%) bekeken.

Jan Keizer Een Leven Na BZN (TROS, Ned1, 21:28) – Jan Keizer kreeg veel bemoedigende woorden na het afscheidsconcert van BZN in juni. Hij begint nu met een eigen cd. “Niet omdat ik mijn ei niet kwijt kon in BZN“, beklemtoont hij. “Maar ik was toe aan een verandering. Aan een soloalbum kan je meer eigen creatieve invulling geven. Je hoeft geen rekening te houden met anderen.” Bovendien voelde de populaire zanger al tijdens de afscheidstournee de dringende behoefte zijn gevoelens over het naderende einde van het tijdperk BZN op een rijtje te zetten. “Ik wilde een andere aanpak proberen. Ik wilde teksten van andere schrijvers op muziek proberen te zetten.” Zelfs Robert Long, die eind vorige jaar overleed, schreef in zijn laatste weken nog een nummer voor de soloplaat. “We hebben heel lang gesproken, ook over onze beider hartoperaties. Hoe het je leven verandert, en wat het met je doet. We wisten toen nog niet dat hij zo ernstig ziek was.” Jan Keizer Een Leven Na BZN trok vrijdag 710.000 kijkers (madl: 16.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen