849.000 kijkers voor Afscheidswedstrijd Jaap Stam


De kijkcijfers van zaterdag 26 juli 2008 (SKO)

De 11 van Hiddink – Ajax (SBS6, 21:44) – De afscheidswedstrijd van Jaap Stam, tussen zijn laatste club Ajax en een All Star-team onder leiding van Guus Hiddink, is onderbroken door het slechte weer. Hoosbuien en onweer in Zwolle zorgden ervoor dat de voetballers na twintig minuten naar binnen gingen. Na een onderbreking van veertig minuten werd alleen nog de tweede helft van het duel gespeeld. De afscheidswedstrijd werd door 849.000 kijkers (madl: 17.8%) bekeken bij SBS 6.

Jaap Stam en de andere spelers moesten na twintig minuten al naar binnen. “Dit is overmacht“, zei Stam in de catacomben, waar de spelers wachtten totdat het noodweer voorbij was. “Het veld komt naar boven op sommige plaatsen. Ik kan wel een leuker afscheid bedenken, maar hier kan je niets aan doen. We moeten nog even wachten en kijken hoe het loopt“, zei de afscheidnemende verdediger. Stam speelde de eerste helft bij Ajax, in de tweede helft voor het gelegenheidsteam dat onder leiding stond van Guus Hiddink. De wedstrijd eindigde in een 3-3 stand.

Zomercarnaval (NOS, Ned1, 21:59) – Het zomercarnaval 2008 op vrijdag en zaterdag in het centrum van Rotterdam is feestelijk en rustig verlopen. Zaterdag overdag trok de grootste tropische carnavalsoptocht van Nederland door het centrum van Rotterdam. Volgens de organisatie kwamen er dit jaar nog meer mensen op af dan de 900.000 bezoekers van vorig jaar. In de parade reed ook een politieauto mee in de kleuren van de Antilliaanse politie. De warmte tijdens het evenement heeft niet tot grote problemen geleid. Enkele mensen zochten verkoeling en zaten met hun voeten in de fontein. Wel zijn bij de verschillende opgestelde EHBO-posten 173 mensen behandeld. Het verslag van Zomercarnaval scoorde zaterdagavond 328.000 kijkers (madl: 6.8%).

Zwarte Cross (SBS6, 23:37) – Het Achterhoekse festival Zwarte Cross is zaterdagavond enkele uren afgesloten geweest. De organisatie vreesde een chaotische situatie wanneer bezoekers wegens de regenval in korte tijd terug zouden keren naar de camping. Ook werden nieuwe bezoekers van het festival van het festival geweerd. Het is de tweede dag op rij dat de Zwarte Cross wordt geteisterd door slecht weer. Bezoekers komen vooral voor de sfeer naar Zwarte Cross. “Andere jaren zijn we op Lowlands en Werchter geweest. Daar ga je toch wel echt heen voor de muziek. Hier kom je gewoon om naar alle gekte te kijken“, zegt een bezoeker. Een ander: “Thuis heb ik wel vaak Jovink, Mooi Wark en Normaal op staan. Maar daar hoef je niet speciaal voor naar de Zwarte Cross te komen. Normaal sluit dit jaar de tour af in ons dorp.” Het verslag van Zwarte Cross op SBS 6 werd zaterdagavond door 516.000 kijkers (madl: 16.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen