200.000 kijkers voor Red Bull Air Race


De kijkcijfers van zaterdag 19 juli 2008 (SKO)

Red Bull Air Race (RTL7, 22:33) – De Britse piloot Paul Bonhomme zette zaterdag de snelste tijd neer tijdens de kwalificatieronde voor de Red Bull Air Race in Rotterdam. De harde wind op het parcours boven de Maas maakte het de 12 piloten van de Red Bull Air Race erg moeilijk en toen de wind te grote snelheden bereikte werd de tweede kwalificatiesessie afgelast. RTL 7 deed ook daarvan verslag in de tv-registratie, die 200.000 kijkers (madl: 4.0%) trok op de latere avond.

Paul Bonhomme ging er tijdens de race compleet voor. “Ik ging voor een daling bij Gate Een en het voelde goed dus dacht ik ‘ik ga er gewoon voor’“, vertelt hij aan Nu. “Als je alles wilt geven doe je het beter omdat je concentratie dan groter is. Misschien is het een beetje dom om een wilde duik te maken, maar het is een goede oefening voor morgen.” De winnaar van World Series van vorig jaar, Mike Mangold, werd tweede. Mangold: “Ik wilde het nog een keer proberen. Tijdens de eerste ronde heb ik rustig aan gedaan. Ik had mijn tijd zeker kunnen verbeteren. Ik heb geluk gehad.

Garfield (RTL4, 19:59) – RTL 4 deed zaterdagavond 786.000 kijkers (madl: 15.8%) een plezier met de originele Amerikaanse versie van de filmkomedie Garfield. In Nederland draaide ook een Nederlandse versie met stemmen van onder meer Jim Bakkum en Hanna Verboom in de bioscopen. Jim Bakkum deed de stem van Bulldog Brutus. Jim: “Ik had wel al eerder voice overs van specials ingesproken of zo maar nog nooit echt nasynchronisatie gedaan en het lijkt me leuk dat vaker te doen. Ik ben blij dat we in Nederland ondertitelen. The Bold and the Beautiful in het Duits is echt geen gezicht. In Garfield zijn de meeste stemmen niet van mensen dus dat is minder vreemd.” Hanna Verboom sprak een eend in: “Ik had wel afgesproken dat m’n broertje van 9 ook een rolletje kreeg. Die heeft een van de varkentjes ingesproken.

Shownieuws (SBS6, 22:47) – Birgit Schuurman is vrijdag in Amsterdam in het huwelijksbootje gestapt met haar vriend Arne Toonen. Het gebeurde in het geheim, maar Shownieuws kwam er toch achter. Ondanks de sombere weervoorspellingen koos het koppel voor een ceremonie in de openlucht, zo bleek uit foto’s die het showbizzprogramma van SBS 6 liet zien. Bij het huwelijk waren enkele BN’ers aanwezig. Naast grote zus Katja zagen onder anderen rapper Brainpower en diens vriendin Hind Laroussi hoe de twee elkaar het jawoord gaven. Samen met Toonen richtte Schuurman eind vorig jaar de online kunstgalerie Prints & The Revolution op. Via de website kan hedendaagse kunst van veelal jonge kunstenaars worden besteld. Shownieuws trok zaterdag 1.017.000 kijkers (madl: 20.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen