777.000 kijkers voor Vinger Aan De Pols Nance


De kijkcijfers van dinsdag 24 juni 2008 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtVinger Aan De Pols (AVRO, Ned1, 21:10) – Het portret van presentatrice Nance Coolen in Vinger aan de Pols werd dinsdag door 777.000 kijkers (madl: 15.4%) bekeken. Voorheen ging het altijd over ’gewone’ mensen, maar sinds vorig jaar is Vinger aan de Pols een nieuwe weg ingeslagen met BN’ers. Nance: “Ik hoop op deze manier te laten zien dat anderen met de ziekte van Crohn er niet alleen voor staan. Het levert een prettig gevoel op om een voorbeeld voor anderen te zijn.

Nance heeft heel veel energie nodig voor een ontspannen presentatie en ook voor zomaar een gesprek tijdens een wandeling in een park. “Winkelen is het grootste probleem. Alleen al het idee dat ik een winkel in ga, levert een bezoek aan het toilet op. Terwijl ik er tijdens de opnames voor een show weinig last van heb. Psyche-immunologe Coby Heijnen legt mij in Vinger aan de Pols uit hoe dat komt. Zij heeft mij veel stof tot nadenken gegeven. Misschien ga ik wel in gedragstherapie om de angst voor het winkelen te overwinnen.

Profiel (KRO, Ned3, 22:06) – Ook presentatrice van SBS 6 Patty Brard was dinsdagavond te zien in een portret bij de Publieke Omroep. De televisiediva werd door de programmamakers en haar naasten bestempeld als exotisch, extravagant en exhibitionistisch. Het hele leven van Patty kwam in Profiel voorbij. Slechts Patty’s Playboy-reportage haalde het programma niet. Pas recentelijk vertelde Patty dat ze haar reportage in Playboy destijds nooit had besproken met haar ouders. In Weekblad Privé vroeg Patty haar vader of hij de reportage ooit onder ogen heeft gekregen. “Uiteraard heb ik die wel gezien. Maar het was netter geweest als je me vooraf van deze actie op de hoogte had gesteld. Achteraf begrijp ik dat je dat voor heel veel geld hebt gedaan, sterker nog, voor een dergelijk hoog bedrag had ik het zelf misschien ook gedaan!” KRO Profiel werd door 465.000 kijkers (madl: 8.9%) bekeken.

Studio Sportzomer (NOS, Ned1, 23:02) – NOS Studio Sportzomer komt vanaf 5 juli vanuit Frankrijk, waar de Tour de France wordt gehouden. Na de voetbalweken met Jack van Gelder presenteert Mart Smeets Studio Sportzomer tijdens de Ronde van Frankrijk. Met een glas wijn op een mooie Franse locatie napraten met wat gasten over de die dag verreden Tour-etappe. Dat vormt al sinds 2003 de hoofdmoot van de tourtalkshow. Ook tijdens de komende Tour de France bestaat deze talkshow weer uit die ingrediënten. Toch zijn er enkele aanpassingen waardoor het programma actueler wordt, berichtte het ANP dinsdag. Zo is er een extra satellietwagen met bijbehorende medewerkers beschikbaar die wordt ingezet bij bijvoorbeeld hotels van de wielrenners. Als er ’s avonds een actuele kwestie nader moet worden uitgediept met renners of ploegleiders dan is daar via een straalverbinding gelegenheid toe. Studio Sportzomer werd dinsdag door 771.000 kijkers (madl: 22.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen