686.000 kijkers voor NL Vertrekt


De kijkcijfers van maandag 23 juni 2008 (SKO)

NL Vertrekt (RTL4, 20:01) – Het nieuwe dagelijkse zomerprogramma van RTL 4 NL Vertrekt heeft maandag 686.000 kijkers (madl: 14.1%) getrokken. In NL Vertrekt gaan presentatoren als Beau van Erven Dorens en Froukje de Both op zoek naar diverse vakantieverhalen van Nederlanders. Met NL Vertrekt hoopt RTL 4 haar vooravond gedurende de zomer te versterken. Die vooravond is ook tijdens het EK Voetbal van dit jaar goed in stand gebleven, concludeert programmadirec- teur Erland Galjaard.

Tijdens het EK Voetbal bleef RTL 4 gewoon RTL Boulevard en Goede Tijden Slechte Tijden uitzenden. “We hebben er bewust voor gekozen om tijdens het EK wel door te gaan met RTL Boulevard en Goede Tijden Slechte Tijden“, vertelde Erland Galjaard eerder in het NRC. “Die programma’s doen het prima op dagen dat Nederland niet speelt.” SBS 6 continueerde haar vooravond tevens. Maar op prime-time gebied deed SBS 6 niets. Een woordvoerder: “Het maakt niet uit wat we ertegenover zetten. Vooral tijdens het EK kijkt toch iedereen naar Nederland 1.

Groeten van MAX (MAX, Ned1, 21:24) – Sybrand Niessen maakte maandagavond zijn debuut als presentator van Omroep MAX. In het nieuwe programma Groeten van MAX behandelt hij problemen op het gebied van vakantie en geeft hij vakantietips. De eerste uitzending van Groeten van MAX werd door 1.134.000 kijkers (madl: 19.9%) bekeken. Zelf gaat Sybrand Niessen niet altijd in het buitenland op vakantie. “Ik ben graag in Nederland. We hebben een huisje aan de Loosdrechtse Plassen. Ik hoef niet per se ver weg. ’s Zomers gaan we wel naar Italië“, vertelt Sybrand in het AD. “We gaan elk jaar op wintersport. In de bergen maken we mooie tochten door de sneeuw met van die ’tennisrackets’ onder de voeten.” Veel slechte ervaringen heeft Sybrand niet. “In Brazilië hebben we wel eens een slecht hotel gehad. Ik heb toen de reisorganisatie gebeld en de volgende dag kregen we een ander, veel luxueuzer hotel. Van de hel in de hemel, eigenlijk.

Gezellig naar Marokko (KRO, Ned1, 22:18) – Aansluitend trok de nieuwe serie Gezellig naar Marokko van Derk Bolt maandagavond 1.081.000 kijkers (madl: 19.7%). Derk Bolt zit al dertig jaar lang bij de KRO. “Ten eerste ben ik eigenlijk freelancer. Als ik iets niet meer leuk vind dan stop ik er gelijk mee. Ik zie mijn werk nooit als verplichting. Dat zegt dus wel iets. Ik vind het nog steeds geweldig om als verslaggever voor Spoorloos te werken. Mijn eerste dag verliep niet zo spectaculair. Mijn bureau werd me gewezen door Aad van den Heuvel en ik ging aan de slag bij de ‘Anders is Anders show’. Op mijn dertigste ben ik er een jaar tussenuit gegaan. Ik heb mijn tas gepakt en ben de wereld over gaan reizen. Daarna mocht ik gewoon weer verder bij de KRO. Spoorloos is een combinatie van reizen, een goed resultaat behalen en het zoeken naar personen. Dit gaat nooit vervelen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen