448.000 kijkers voor Ronald McDonald Surpriseshow


De kijkcijfers van woensdag 4 juni 2008 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtRonald McDonald Surpriseshow (RTL4, 21:29) – De Ronald McDonald Surprise Show trok woensdag teleurstellende kijkcijfers. Het eenmalige programma, dat werd gepresenteerd door Robert ten Brink, scoorde primetime slechts 448.000 kijkers (madl: 8.4%). Nederland 1 was succesvoller met de uitzendingen Hello Goodbye en Praatjesmakers. Beide titels scoorden meer dan een miljoen kijkers. De Surprise Show was één van de laatste projecten voor Robert ten Brink dit seizoen.

In Ronald McDonald Surpriseshow zetten zieke of gehandicapte kinderen mensen in het zonnetje die veel voor hen doen. “In het programma zeg ik tussen neus en lippen wat de aandoening is. Het gaat er niet om wat ze hebben, maar dat ze veel tijd in ziekenhuizen doorbrengen.” De show wilde geld ophalen voor de bouw van logeerhuizen. “Als je kind weken, maanden van huis is, zijn die huizen heel belangrijk om het familieleven in stand te houden. Ouders van een ziek kind hoeven niet steeds op en neer te reizen, maar kunnen dichtbij het ziekenhuis, revalidatiecentrum of de psychiatrische inrichting verblijven.” All you need is love, dat na de Ronald McDonald Surprise Show werd uitgezonden, trok 290.000 kijkers.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – De moeder van Dries Roelvink is overleden. Alie Roelvink, die 85 jaar is geworden, stierf vijf weken na haar man Dries Roelvink sr. Dries heeft drie dagen aan haar bed gewaakt, maar miste het moment waarop zij haar laatste adem uitblies. Op de snelweg werd hij door de politie aangehouden, waardoor hij drie minuten te laat was, zo vertelde hij woensdag in RTL Boulevard, dat 781.000 kijkers (madl: 22.9%) trok. “In anderhalve maand tijd ben ik zowel mijn vader als mijn moeder kwijtgeraakt. Dat is niet te bevatten. Omdat ik al 46 uur aan haar bed zat, had de dokter gezegd: ’Ga even wat rusten thuis. Ze is stabiel. Ik bel als haar toestand verslechtert.’ Niet lang daarna ging de telefoon. Ik sprong meteen in de auto en plankte naar het ziekenhuis. Onderweg werd ik aangehouden. Als dat niet was gebeurd, had ik het misschien nog kunnen redden. Het was natuurlijk mijn eigen schuld dat ik aan de kant werd gezet. Toen ik vertelde wat de reden van mijn overtreding was, hebben ze me meteen door laten gaan. Ze zeiden nog: ’Ga maar gauw, man. Misschien haal je het nog.’ Maar helaas…

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 23:04) – De persoonsbeveiliging van politica Rita Verdonk is per direct gestaakt. “Ik vind dit een hele vreemde gang van zaken“, zei ze in het tv-programma Knevel en Van den Brink. “Ik maak genoeg incidenten mee. De dreiging is nog lang niet weg.” Verdonk heeft besloten onmiddellijk haar tournee door het land stop te zetten. “Ik voel me machteloos.” Ze vindt de beslissing “onbegrijpelijk en onverantwoordelijk“. De politica beklaagde zich er bovendien over dat ze geen uitleg krijgt over de redenen. “Zaterdag rijd ik weer in mijn eigen auto.” De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) weerspreekt dat de beveiliging van Verdonk is stopgezet. Een woordvoerster zegt dat er een nieuwe mix van beveiligingsmaatregelen is samengesteld voor de politica. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte wil dat het kabinet opheldering geeft over de gang van zaken. Knevel & Van den Brink trok woensdag 969.000 kijkers (madl: 28.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen