1,5 miljoen kijkers voor Miljoenenjacht


De kijkcijfers van zondag 1 juni 2008 (SKO)

Miljoenenjacht (RTL4, 21:33) – Voor het eerst in de geschiedenis van Postcode Loterij Miljoenenjacht had een deelnemer de jackpot van 5 miljoen euro in zijn koffer. Maar Stijn verkocht zijn ‘nummer 3’ en ging met 1.050.000 euro naar huis. De 29-jarige finalist bleef goede koffertjes openmaken. Uiteindelijk waren nog zes geldbedragen in het spel, die varieerden van 1 euro tot de hoofd- prijs. Als Stijn zijn koffer had gehouden tot het einde, had hij 5.000.000 euro gewonnen.

Linda de Mol beloofde deelnemer Stijn zijn brillenwinkel te openen, nadat hij ‘slechts’ één miljoen euro won. Tijdens het guldentijdperk is bij Miljoenenjacht overigens wel eens de jackpot gewonnen. In de beginperiode bij de TROS kregen de twee finalisten tien vragen gesteld, waarmee maximaal 10 miljoen gulden (€ 4.537.802) te winnen was. Eén maal is de hoofdprijs gewonnen, dit was door Arno Woesthoff. In de daaraan voorafgaande editie van Miljoenenjacht won hij ook al 1 miljoen gulden (€ 453.780). Hij is daarmee Nederlands recordhouder in quizwinsten. Miljoenenjacht werd zondagavond door 1.483.000 kijkers (madl: 25.1%) bekeken op RTL 4.

De Italiaanse Droom (KRO, Ned1, 20:26) – Met het winnen van De Italiaanse droom is voor Thomas en Sandy een jarenlange wens in vervulling gegaan. Zes maanden lang mag het jonge echtpaar proberen hoe het is om in het dorpje Piticchio een eigen Bed en breakfast te runnen. Thomas werd vorig jaar door een collega gewezen op de KRO-oproep, die hun leven op de kop zou zetten. “Ik heb in mijn eentje het aanmeldingsformulier ingevuld. Ik wist wel dat Sandy uiteindelijk zou meedoen. We moesten gewoon uit dat cirkeltje breken.” Zijn vrouw legt uit in De Telegraaf: “We hadden in verband met onze kinderwens nog dingen in het ziekenhuis lopen, dus ik vond het eigenlijk niet zo goed uitkomen. Maar ik zag dat Thomas hier zoveel zin in had, dat ik bedacht dat dit misschien wel hét moment was om een totaal andere stap te maken. Ons te concentreren op iets nieuws.” De finale van De Italiaanse Droom werd zondag door 1.283.000 kijkers (madl: 22.6%) bekeken.

Nederland – Wales (SBS6, 15:04) – Oranje is na een bescheiden 2-0 zege op Wales uitgezwaaid door het Oranje-legioen. Arjen Robben opende in de 35e minuut de score. Wesley Sneijder trof in de 55e minuut vanuit een vrije trap doel. Het Nederlands elftal vertrekt dinsdag naar Zwitserland en bereidt zich vervolgens in Lausanne voor op de eerste groepswedstrijd van 9 juni tegen wereldkampioen Italië. Doelman Edwin van der Sar ging na de wedstrijd nog kort in op de blessure die Ryan Babel zaterdag tijdens de training opliep, waardoor de aanvaller het EK moet missen. “Het is een aderlating dat hij er niet bij is. Alhoewel Ryan geen basisspeler zou zijn, was hij een wapen voor ons als hij er in kwam.” Van Basten twijfelt nog vooral over zijn twee verdedigende middenvelders en rechtsback. “We moeten dus nog even puzzelen.” Nederland – Wales trok zondagmiddag 1.549.000 kijkers (madl: 63.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen