926.000 kijkers voor Ik Wed Dat Ik Het Kan


De kijkcijfers van zaterdag 3 mei 2008 (SKO)

Ik Wed Dat Ik Het Kan (RTL4, 20:00) – Slechts drie programma’s scoorden zaterdag meer dan één miljoen kijkers. Carlo Boszhards Ik Wed Dat Ik Het Kan hield zich tijdens de tweede uitzending goed staande met 926.000 kijkers (madl: 20.2%). Daarmee behaalde de show zelfs drie procent meer marktaan- deel dan vorige week. Carlo is dankbaar voor de kans die hij kreeg. “Er hoeft maar één nieuwe programmadirecteur bij RTL 4 te komen die Carlo Boszhard een vervelende homo vindt.

Carlo wil over een tijdje graag meer achter de schermen werken. “Programma’s gaan bedenken en produceren. Ik zou het ook leuk vinden om jong talent te begeleiden. Ik hoef niet per se met mijn gezicht op televisie en zou de aandacht en applaus prima kunnen missen. Dat heb ik altijd gezien als leuk voor een tijdje”, zegt Carlo in Tros Kompas. “Het ene moment ben je de gevierde man en het andere moment vinden ze je helemaal niks. Er hoeft maar één nieuwe programmadirecteur bij RTL 4 te komen die Carlo Boszhard een vervelende homo vindt. Ik kan ook niet wáchten om zelf programmadirecteur te zijn. Welk programma kan ik het beste op welke dag zetten? Hoe versla ik de vijand? Dat zou ik heel leuk vinden.

Kinderen Zingen Met Sterren (SBS6, 20:00) – De tweede uitzending van de nieuwe show Kinderen Zingen Met Sterren Op Weg Naar De Grootste Bingo Ooit werd zaterdag opnieuw matig bekeken. Slechts 431.000 mensen (madl: 9.1%) keken naar het programma. Hebben ze net hun ruzie bijgelegd, moeten Gordon en Gerard Joling voor dit programma toch weer de strijd met elkaar aan… De twee staan tegenover elkaar in de grote finale van Kinderen zingen met Sterren op 31 mei. Gordon won zaterdagavond de tweede uitzending, ten koste van Jim Bakkum. Gerard versloeg versloeg vorige week Jeroen van der Boom. In de overige twee shows van SBS6 strijden Nick & Simon en Jan Keizer en Jan Smit en Thomas Berge met elkaar.

Nacht van de Nederpop (NPS, Ned3, 23:23) – Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis doken in de nacht van zaterdag op zondag in vijftig jaar Nederlandse popmuziek om de halve eeuw Nederpop te vieren. Logisch antwoord van Blokhuis op de vraag wat we kunnen verwachten is dan ook ‘Nederpop, Nederpop en nog eens Nederpop’. “Waarbij we geen poging doen om volledig te zijn, maar zonder logische volgorde een dwarsdoorsnede maken. Om te laten zien dat er genoeg dingen zijn die niet vergeten mogen worden”, aldus de popprofessor in Metro. Volgens Blokhuis hoeven we ons niet te schamen voor de Nederpop. “Het is juist eerder iets om trots op te zijn. Dat is ook een van mijn drijfveren: we moeten minder bescheiden met ons muzikaal landschap omgaan. We zijn namelijk geneigd om maar naar het buitenland te kijken en iets goeds binnen de grenzen als ‘on-Nederlands goed’ te bestempelen. Nou, als het aan mij ligt mag dat woord direct uit ieder vocabulaire verdwijnen. En als ik daaraan kan bijdragen doe ik dat natuurlijk graag. Maar dit klinkt nu wel erg zwaar allemaal.” Nacht van de Nederpop scoorde vannacht 189.000 kijkers (madl: 9.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen