682.000 kijkers voor Bouwval Gezocht


De kijkcijfers van dinsdag 13 mei 2008 (SKO)

Bouwval Gezocht (RTL4, 20:32) – Peter van der Vorst begon dinsdag met het derde seizoen van Bouwval Gezocht. “Wij zijn eigenlijk een stok achter de rug voor mensen die gaan verbouwen. Vaak blijven de kleine dingetjes na zo’n klus liggen, maar als wij onze komst aankondigen dan wordt alles toch nog even snel in orde gemaakt. Niemand wil toch voor schut staan voor het oog van de natie?“, vertelt Peter van der Vorst over het nieuwe seizoen van zijn bouw- programma op RTL 4.

Het populaire klusprogramma van RTL 4 volgt verbouwingen van a tot z. “Ik heb zelf twee linkerhanden“, bekent Van der Vorst in De Telegraaf, “maar ik heb al wel minstens drie verbouwingen doorstáán! Ik ben dus ervaringsdeskundige en weet wat je allemaal kunt verwachten en waar je op moet letten.” Meest voorkomende valkuilen zijn volgens de presentator een foutieve planning, budgetoverschrijdingen en het voornemen alles zelf te willen doen. “Een deur verven kan iedereen, maar voor loodgieterswerk en aanleg van elektra is het zinnig om de vakman in te schakelen. Dat lijken misschien extra kostenposten, maar het bespaart veel tijd en vooral ergernis.” Bouwval Gezocht werd door 682.000 kijkers (madl: 13.4%) bekeken.

ER (SBS6, 17:30) – George Clooney is weer iedere dag te zien als dr. Doug Ross op SBS 6. De zender herhaalt sinds sindag de succesvolle ER-reeks, die in vijftien seizoenen maar liefst 22 Emmy-awards in de wacht sleepte. Onlangs werd bekend dat de serie in 2009 gaat stoppen. ER speelt zich af in het County General-ziekenhuis in Chicago. Centraal staan de lotgevallen van het personeel op de eerste hulp, zoals de artsen dr. Ross, dr. Carter, dr. Greene en dr. Weaver, zowel in hun privéleven als op de werkvloer. De tv-serie was in 1994 voor het eerst te zien in Amerika en werd daarna snel in vele andere landen uitgezonden. Voor veel fans, vooral vrouwelijke kijkers, spreekt vooral George Clooney als dr. Ross tot de verbeelding. ER volgt de serie Monk op. Monk werd vorige week dinsdag door 190.000 kijkers (madl: 9.3%) bekeken, ER scoorde deze dinsdag 121.000 kijkers (madl: 5.6%) bekeken.

EenVandaag (TROS, Ned1, 18:16) – 39 procent van de deelnemers aan een onderzoek van het EénVandaag Opiniepanel vindt dat Nederland excuses moet aanbieden aan Suriname voor het Nederlandse slavernijverleden. 48 procent vindt dit niet nodig. Aan het onderzoek deden ook 300 mensen mee met een Surinaamse achtergrond. Zij hechten veel waarde aan excuses: driekwart van hen wil dat Nederland zijn verontschuldigingen aanbiedt. De excuses moeten worden overgebracht door premier Balkenende, en niet door koningin Beatrix. Een schadevergoeding betalen aan Suriname is niet nodig meent 86 procent van alle deelnemers. Slechts 5 procent is voor betaling. Onder de mensen met Surinaamse voorouders is dit hoger: van hen wil 42 procent dat er een schadevergoeding uitgekeerd wordt, bij voorkeur in de vorm van extra ontwikkelingshulp. EénVandaag werd door 645.000 kijkers (madl: 23.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen