2,2 miljoen kijkers voor Manchester United – Chelsea


De kijkcijfers van woensdag 21 mei 2008 (SKO)

Manchester United – Chelsea (NOS, Ned3, 20:38) – Manchester United heeft de Champions League gewonnen ten koste van Chelsea. InMoskou stond het 1-1 door goals van Cristiano Ronaldo (Manchester United) en Frank Lampard. Na verlenging en penalty’s stopte Edwin van der Sar de zevende strafschop. Edwin: “Dit is geen jongensboek, maar een oude mannenboek. Ik wilde altijd al een Hans van Breukelen-moment. Hier heb ik mijn hele carrière achteraan ge- zeten en nu heb ik hem.

Cristiano Ronaldo leek, na zijn misser in de beslissende penaltyserie in de Champions League-finale tussen Manchester United en Chelsea, enkele zware dagen tegemoet te gaan. “Het missen van de strafschop betekende de zwartste dag uit mijn leven. Ik dacht dat we gingen verliezen“, aldus de Portugese stervoetballer van de Mancunians. “Ik ben echter trots op mijn teamgenoten. Zij geloofden de hele tijd in een goede afloop. Wij verdienden het ook om te winnen, want we speelden het beste voetbal.” De finale van de Champions League tussen Manchester United en Chelsea werd door 2.206.000 kijkers (madl: 38.3%) bekeken.

Sensing Murder (RTL4, 21:26) – Het programma Sensing Murder volgde woensdag de matig bekeken Achmea Kennisquiz op bij RTL 4. Sensing Murder is een Nieuw-Zeelandse real life serie waarin paranormaal begaafden worden ingezet om een aantal bestaande misdaadcases vlot te trekken. De presentatie is in handen van Rebecca Gibney. “Sensing Murder is een unieke benadering van bestaand misdaadonderzoek, waarbij begaafde mediums uit Nieuw Zeeland en Australië worden uitgedaagd nieuwe inzichten te geven in een aantal schokkende, onopgeloste moordzaken van Nieuw Zeeland. Hun bevindingen worden door een team van onderzoekers gevolgd. De resultaten zijn verbluffend“, aldus een woordvoerder van RTL 4. Sensing Murder ging woensdag met 320.000 kijkers (madl: 5.0%) van start.

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 23:08) – Het EO-duo Knevel & Van den Brink had woensdag de minister van Financiën Wouter Bos te gast in het programma. Volgens Wouter Bos Nederlanders “maar vast wennen aan dure benzine” en moeten ze er gewoon voor zorgen dat ze er minder van nodig hebben. “Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik zeg wel: we kunnen maar beter wennen aan hoge brandstofprijzen. We moeten er ook eens aan gewend raken dat we niet zoveel energie kunnen verbruiken en we moeten niet meer hopen dat de benzineprijs weer zo laag wordt als vroeger“, aldus Bos. Als voorbeeld noemt hij de Democratische presidentskandidaat Barack Obama, die het volgens Bos voor elkaar heeft gekregen om Amerika voor te bereiden om een toekomst met dure benzine. In Amerika is weliswaar de benzineprijs ruim twee keer goedkoper dan in Nederland, maar het ging Bos om de vergelijking. Knevel & Van den Brink werd woensdag door 448.000 kijkers (madl: 10.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen