2 miljoen kijkers voor Nederland – Oekraïne


De kijkcijfers van zondag 24 mei 2008 (SKO)

Nederland – Oekraïne (SBS6, 20:33) – Het Nederlands elftal is het eerste oefenduel op weg naar EURO 2008 met een zege gestart. In Rotterdam won Oranje zaterdag met 3-0 van Oekraïne. Doelpuntenmakers waren Dirk Kuyt en Klaas-Jan Huntelaar voor rust. In de tweede helft tilde invaller Ryan Babel de eindstand naar 3-0. Bondscoach Marco van Basten: “Ik denk dat we bij vlagen goed gespeeld hebben. Het kon bij ons wel allemaal een tikkeltje agressiever“, zegt Van Basten.

Marco van Basten: “We moeten er echter wel rekening mee houden dat we een tegenstander hadden die zich niet aan het voorbereiden is op het EK.Rafael van der Vaart heeft een goed gevoel overgehouden aan de oefenwedstrijd. “Zij waren misschien met hun hoofd al op vakantie. Maar gelukkig hebben we de wedstrijd wel weten te winnen. We speelden met een paar nieuwe jongens, maar dat ging denk ik goed.” Dirk Kuyt: “Ik was blij er weer bij te zijn. Ik denk dat we met zijn allen een goede indruk hebben achter gelaten. Alleen in de laatste fase sloeg de vermoeidheid toe. Dat is logisch, gezien de inspanningen van de laatste weken.” Nederland – Oekraïne werd door 1.989.000 kijkers (madl: 34.9%) bekeken.

Eurovisie Songfestival (NOS, Ned1, 21:00) – Na een nek aan nek race met Griekenland, Rusland en Oekraïne heeft Rusland het Eurovisie Songfestival 2008 gewonnen. Zanger Dima Bilan eindigde in 2006 nog op de tweede plaats van het muziekevenement maar behaalde dit jaar de overwinning met het lied Believe. Dima Bilan: “Mijn eigenlijke naam is Victor. Dat staat voor Victory, overwinning. En zo voel ik het ook: het is ongelooflijk. Er deden dit jaar zo veel landen mee. Mijn team heeft me de hele tijd bijgestaan en dat was niet altijd even gemakkelijk. Maar we bleven geloven in elkaar. En hoewel er mensen zeiden: ‘je kunt een rivier niet twee keer nemen’, is het ons dus toch gelukt.” Door het behalen van de overwinning is Rusland volgend jaar gastland van het festival. Opnieuw zullen deelnemende landen zich in twee halve finales moeten kwalificeren voor de grote finale. Het Eurovisie Songfestival werd door 753.000 kijkers (madl: 15.0%) bekeken.

Dames in de dop (RTL5, 17:40) – Op maandag 26 mei wordt tijdens de finale van ‘Dames In De Dop’ bekend wie de echte dame is geworden en tot die tijd genieten Michella, Nancy en Sharon van de laatste dagen in de Zwitserse stad Zürich. Naast het winkelen blikken ze terug op de intensieve leerschool die ze de afgelopen weken hebben gehad. De meiden zijn erg zenuwachtig over wie er uiteindelijk de finale halen, want er moet nog één iemand afvallen. De finalisten hebben alles op alles gezet om te veranderen in een echte dame, maar de vraag is wie daar volgens de jury het beste in is geslaagd. Als bepaald is wie er moet afvallen en bekend is wie de twee finalisten zijn, geven zij in het bijzijn van vrienden en familie in deze aflevering alles bloot. Ze vertellen hoe ze zijn veranderd en hoe ze nu de toekomst zien. De jury beoordeelt de twee finalisten voor het laatst en beslist wie de meeste vorderingen heeft gemaakt. Wie wordt de winnares en gaat er met de hoofdprijs van 20.000 euro vandoor? De herhaling van Dames in de Dop trok 109.000 kijkers (madl: 5.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen