1,8 miljoen kijkers voor Songfestival halve finale


De kijkcijfers van dinsdag 20 mei 2008 (SKO)

Eurovisie Songfestival Halve Finale (NOS, Ned1, 21:00) – Zangeres Hind is dinsdagavond gestrand in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het is haar niet gelukt om de finale van het zangfestijn te bereiken. “Ik heb er echt geen woorden voor“, zei Hind. “Ik heb ook wel een traantje gelaten. Je leeft toch toe naar zo’n moment en het was gewoon een teleurstelling. We gingen allemaal met zo’n energie het podium op en weer af. We We hebben alles gegeven op het podium.

Commentator Cornald Maas kan eveneens zijn teleurstelling moeilijk verbergen. Hij vertelt in De Telegraaf: “Ik heb geen idee waar het aan ligt dat Hind de finale niet heeft gehaald. Het lag in ieder geval niet aan allure of aan haar vocale kunsten. Ik ben erg blij dat de echte kermisattracties, zoals de Ierse kalkoen, zijn afgestraft. Ik ben wel enigszins verrast dat Finland door is naar de finale. Dit optreden hebben we twee jaar geleden al gezien, maar dan veel beter.” De halve finale van het Eurovisie Songfestival werd door 1.777.000 kijkers (madl: 30.0%) bekeken.

Hind in Belgrado (NOS, Ned1, 20:31) – Hind heeft veel voorbereidingen op haar optreden voor het Eurovisie Songfestival achter de rug. Er was dit jaar een kleine rel rondom een brief van de baas van de overkoepelende Europese Omroep. Hij heeft homo’s gewaarschuwd tijdens de halve finale van het songfestival in Belgrado niet voor hun geaardheid uit te komen. Hind kan hier begrip voor opbrengen. “We zijn toch een beetje te gast in een land, dus misschien moeten we ons enigszins aanpassen“, zei de zangeres in RTL Boulevard. Svante Stockselius, de baas van de Europese Omroeporganisatie EBU heeft een briefje gestuurd aan alle verslaggevers die naar de halve eindstrijd komen. Wie zich in het openbaar ‘als homo gedraagt’ kan ‘ongewenste reacties’ verwachten. Homo’s op straat krijgen flyers met teksten dat ze zich ‘verstandig’ moeten gedragen. Servië staat bekend als homo-onvriendelijk land. In 2001 werd nog een Gay parade uiteen geslagen.Tweederde van de Serviërs vindt homo’s ‘ziek’. Hind in Belgrado werd door 1.002.000 kijkers (madl: 19.1%) bekeken.

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 23:09) – De kijkcijfers van Knevel & Van den Brink doen niet onder voor die van Pauw & Witteman. Volgens Tijs van den Brink is de evangelische inspiratie van het duo goed te verenigen met journalistieke onafhankelijkheid. “Ik denk van wel. Over feiten kan niet veel onduidelijkheid zijn. Vervolgens kun je over die feiten vragen stellen vanuit je levensbeschouwing. Dat kan bijna niet neutraal. Omdat je nou eenmaal een mens met overtuigingen bent“, vertelt hij in het NRC. Tijs van den Brink heeft een favoriete gast: “Prinses Máxima. Ik zou dolgraag met haar praten over de Nederlandse identiteit.” En ook Andries Knevel heeft nog een verlanglijstje. “Geert Wilders. Ik zou vragen: Heb je je hand niet overspeeld?” Tijs van den Brink: “Als je zo begint, krijg je nooit een goed gesprek. Je moet open beginnen: Hoe gaat het met je, Geert?” Knevel & Van den Brink trok dinsdag 1.128.000 kijkers (madl: 31.3%) naar Nederland 1.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen