139.000 kijkers voor Monk


De kijkcijfers van donderdag 8 mei 2008 (SKO)

Monk (SBS6, 17:31) – SBS 6 leidt dagelijks de vooravond in met Monk, een detectiveserie rondom de neurotische Adrian Monk. Monk werd donderdag door 139.000 kijkers (madl: 7.4%) bekeken. Vanaf volgende week dinsdag 13 mei moet Monk plaatsmaken voor de ziekenhuisserie ER. Dan is de tv-serie met de meeste Emmy nominaties ooit iedere werkdag te zien op SBS 6. Een woordvoerder: “Voor velen is vooral George Clooney in de rol van Dr. Doug Ross onvergetelijk.

ER speelt zich af in het County General ziekenhuis in Chicago. De verwikkelingen van het personeel op de Eerste Hulp, in zowel hun privéleven als binnen de ziekenhuismuren staan centraal. ER was in 1994 voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie en volgde daarna snel in vele andere landen. Onlangs werd bekend dat de serie, na 15 seizoenen, in 2009 ten einde zal komen. De serie sleepte vele prijzen in de wacht, waaronder maar liefst 22 Emmy awards, onder andere voor beste dramaserie. SBS 6 brengt vanaf dinsdag 13 mei dagelijkse afleveringen van ER waarin ook Clooney te zien is, te starten met ‘Day for Knight’.

71 Graden Noord (RTL5, 20:34) – Volgende week is de finale van 71 Graden Noord te zien op RTL 5. Hierin zijn de Nederlanders in de meerderheid, als Xander de Buisonjé, Dennis van der Geest en Stijn Peeters de laatste etappe richting de Noordkaap inzetten. In Honningsvag worden de finalisten op diverse locaties gedropt, waarbij ze alleen een quadbike, een kaart en een kompas meekrijgen. Daarna volgt een race tegen de klok door de Noorse toendra van Honnigsvag. Onderweg moeten ze een aantal survival-opdrachten uitvoeren: een kampvuur maken, een kano bouwen en een lavo (typisch Noorse tent) opzetten. Al snel blijkt dat Xander niet zo heel handig is, wat bij dit soort opdrachten sterk in zijn nadeel werkt. Stijn beseft dat zijn gestuntel met kaart en kompas hem nu duur kan komen te staan en Dennis komt erachter dat kaartlezen en oriëntatiegevoel geen grote talenten van hem zijn. De twee snelste kandidaten trekken verder richting de Noordkaap, de derde valt onherroepelijk af. Deze twee overgebleven deelnemers wacht nog een allerlaatste, spectaculaire proef. 71 Graden Noord trok donderdag 351.000 kijkers (madl: 7.9%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – De eerste fans hebben vrijdagochtend vroeg een plaatsje gevonden in de straten van Oudenbosch en Willemstad. Zij willen daar de huwelijksvoltrekking van het showbizzpaar Frans Bauer en zijn grote liefde Mariska van Rossenberg van dichtbij meemaken. De Nederlandse Spoorwegen zetten extra treinen in naar de Brabantse plaatsen. Naar wat ook wel het showbizzevenement van het jaar wordt genoemd is honderd man pers afgekomen. Rond half negen verscheen Frans, in trainingspak, bij zijn ouderlijk huis in Fijnaart waar hij werd opgehaald door een witte oldtimer. De auto is versierd met witte rozen. Onder politiebegeleiding vertrekt de aanstaande bruidegom naar zijn eigen huis waar zijn Mariska op hem wacht. Tegen een handjevol fans riep hij: “Ik moet nu snel effe mijn pak gaan aantrekken.” RTL Boulevard (489.000 kijkers, madl: 18.0%) en Shownieuws (313.000 kijkers, madl: 10.6%) doen vrijdag verslag van het huwelijk.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen