292.000 kijkers voor NOS Jeugdjournaal


De kijkcijfers van dinsdag 1 april 2008 (SKO)

Foto: Roland J. ReijndersJeugdjournaal (NOS, Ned3, 18:44) – Boer zoekt kind. Met deze oproep van het NOS Jeugdjournaal werd kinderen dinsdag gevraagd zich aan te melden voor een nieuw programma van Yvon Jaspers, in navolging van haar populaire Boer zoekt vrouw. Yvon Jaspers vertelde dat ze op de boerderijen waar ze kwam voor Boer zoekt vrouw vaak hoorde dat boeren eigenlijk kinderen nodig hadden. Wie zich aanmeldde, kwam van een koude kermis thuis: het bleek om een 1 april-grap te gaan.

In de NOS Jeugdjournaal-uitzending van dinsdag werd gemeld dat de KRO na de zomer begint met Boer zoekt kind. Yvon Jaspers vertelde dat boeren kinderen nodig hadden, die in de zomer allerlei klusjes konden doen. De opnames voor een proefuitzending van Boer zoekt kind zouden inmiddels zijn begonnen. Voor tien boeren moesten 30 kinderen gezocht worden. Jaspers vertelde dat de KRO hoopte op een nóg groter succes dan ‘Boer zoekt vrouw’. Toen men zich eenmaal had aangemeld bleek dat het om een 1 april-grap ging. “In de uitzending van vandaag 2 april (18.45 uur, Zapp) zal de redactie terugkomen op de grap“, aldus een zegsvrouw van de NOS. Het Jeugdjournaal werd dinsdag door 292.000 mensen (madl: 7.0%) bekeken.

Spoeddebat Fitna (NOS, Ned1, 15:54) – Alle fractievoorzitters roerden zich dinsdag in het Tweede Kamerdebat over de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders. De Telegraaf selecteerde meest opvallende quotes. Pieter van Geel, fractievoorzitter CDA: “Als het niet zo’n serieuze zaak was, dan zou je kunnen zeggen dat Wilders aan politiek belletje trekken doet. Belletje trekken is kinderachtig. Wat de film zelf betreft, kan ik niet zeggen dat we hier te maken hebben met een kanshebber voor een Oscar.Jan Marijnissen, SP: “Nederland wordt een onleefbaar land met Wilders aan het roer.Mark Rutte, VVD, tegen Wilders: “U bent een relschopper; een politiek pyromaan. U steekt het vuur aan en dan loopt u weg.Femke Halsema, GroenLinks: “Behalve dat de PVV de partij is voor uw vrije meningsuiting, is het vooral de partij van de tien verboden voor moslims.” Premier Jan Peter Balkenende tegen Wilders, die om excuses had gevraagd: “Ik denk dat er wel excuses aangeboden kunnen worden, maar dan door u. De moslims zijn in een hoek gezet die ze niet verdienen.” Het spoeddebat over Fitna trok dinsdagmiddag 536.000 kijkers (madl: 25.1%).

Schalke 04 – FC Barcelona (NOS, Ned3, 20:40) – Frank Rijkaard is weer een stapje dichter bij het veroveren van de Champions League. FC Barcelona, de club van trainer Frank Rijkaard, bleef tegen Schalke ’04 aan de goede kant van de score, 0-1. De piepjonge Bojan Krkic (17) vestigde met zijn treffer in de kwartfinale een record. De jongste doelpuntenmaker ooit in een knockout wedstrijd in de Champions League kreeg complimenten van Rijkaard. “Hij heeft gespeeld als een ervaren kracht. Zijn ontwikkeling gaat enorm snel. We moeten voorzichtig met hem omgaan.” De Nederlandse oefenmeester zag een degelijke eerste helft. “We begonnen overtuigend. Tegen het einde kregen we wat meer moeite met de fysieke kracht van Schalke, maar we hebben de zege over de eindstreep gebracht“, zei Rijkaard. Schalke 04 – FC Barcelona scoorde dinsdag 1.371.000 kijkers (madl: 20.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen