517.000 kijkers voor Holland’s Next Top Model: seizoen 4


De kijkcijfers van maandag 31 maart 2008 (SKO)

Holland’s Next Top Model (RTL5, 20:32) – Het vierde seizoen van de modellen- wedstrijd Holland’s Next Top Model met Daphne Deckers ging maandag met 517.000 kijkers (madl: 8.3%) van start op RTL 5. Pas afgelopen december was de ontknoping van de vorige serie. Komt de vierde reeks niet te snel, vroeg Televizier aan jurylid Hilmar Mulder van glossy Grazia. “Dat dacht ik ook. Het tempo ligt in ieder geval hoog“, zegt Hilmar. “Voor mijn gevoel is de finale inderdaad nog niet zo lang geleden.

Maar de televisiemakers zullen dat wel het beste weten. Het is een succes, dus gaan we door. Bij bladen maken geldt dezelfde regel: herhaal je successen“, voegt Hilmar daaraan toe. Niet alleen de modellen uit de voorgaande series zorgen voor opschudding, ook presentatrice Daphne Deckers heeft haar eigen rel gehad. Deckers verwondde Story-verslaggever Guido den Aantrekker toen ze champagne in zijn gezicht wilde gooien. Daphne in Spits: “Den Aantrekker speelt totaal geen rol in mijn leven. De media – met Den Aantrekker voorop – hebben van een slechte soap van drie seconden een avondvullende opera gemaakt. Ik sta echt met verbazing te kijken hoe schreeuwerig de media reageren op kleine relletjes of opstootjes.”

Trick & Treat (Veronica, 19:03) – Eerst een grap, dan een prijs. In het candid-cameraprogramma Trick & Treat worden winnaars van de weekloterij Dayzers in de maling genomen voordat ze hun geldprijs krijgen overhandigd. Voormalig Life Shoppresentatrice Daisy babbelt dit programma vrolijk aan elkaar. “Je moet niet denken aan een programma als ’Gotcha’ of ’Punk’d’. Daar gebeuren dingen waarvan ik niet zeker weet of ik het wel leuk zou vinden wanneer het mij zou overkomen. In Trick & Treat gaat het om absurdistische grapjes. Je weet bijna zeker dat je in de maling wordt genomen. Maar de acteurs doen het zo goed dat je toch begint te twijfelen“, vertelt Daisy in De Telegraaf. “Eén keer doe ik zelf mee aan een grap“, vertelt de presentatrice enthousiast. “Ik zit dan in een doos verstopt en wordt bezorgd. De ontvanger weet natuurlijk van niets en wil het pakket eigenlijk niet in ontvangst nemen. Wanneer de postbode terugloopt naar zijn bestelbus om het uit te zoeken, begin ik een beetje te bewegen…” Het dagelijkse programma Trick & Treat ging maandag met 83.000 kijkers (madl: 1.9%) van start op Veronica.

Mistresses (RTL4, 22:25) – Het Britse drama Mistresses is deze week gedegradeerd naar een later tijdstip. Mistresses (van 21.30 naar 22.30) is omgeruild met Het Roer Om: Van Amstelveen naar Afrika (22.30 naar 21.30). Dat heeft de kijkcijfers van Het Roer Om een impuls gegeven: de realityreeks werd door 605.000 mensen bekeken (vorige week 449.000). Mistresses trok maandag 312.000 kijkers (madl: 6.4%) (vorige week 381.000). Actrice Sharon Small speelt Trudi in Mistresses. Sharon speelde acht jaar lang rechercheur Havers uit Inspector Lynley. “In Mistresses mag ik eindelijk op en top vrouw zijn. Ik heb altijd ontzettend veel plezier beleefd aan Inspector Lynley. Maar Havers was ook vrij bekrompen en op een gegeven moment ben ik ook wel klaar met zo’n personage. Rollen zoals in Mistresses staan dichter bij mezelf.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen