468.000 kijkers voor 4 in het Land


De kijkcijfers van vrijdag 29 februari 2008 (SKO)

4 in het Land (RTL4, 22:52) – De allerlaatste uitzending van 4 in het Land werd vrijdagavond door 468.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken. “Dit was echt de allerlaatste 4 in het Land“, sprak presentatrice Vivian Slingerland aan het eind van de uitzending. “We hebben het programma met veel liefde en plezier gemaakt en vinden het dan ook heel erg jammer dat het stopt.” Vivian: “Bedankt voor het kijken. Voor het nieuws kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze collega’s van het RTL Nieuws.

Chef redactie Petra de Breij kan zich de eerste uitzending nog goed herinneren. Er stond behoorlijk wat druk op de ketel. Drie dagen voor aanvang was het team pas compleet. “Door de korte voorbereidingstijd konden we niet direct de kwaliteit bieden die we voor ogen hadden. Maar in die tweeënhalf jaar is het een hecht team geworden, we kennen vrijwel geen personeelsverloop“, vertelt ze in De Telegraaf. Schrale troost zijn de vele reacties van kijkers. De Beij: “Dat is natuurlijk mooi, een erkenning voor het vele werk dat er is verzet. Maar de lieve steunbetuigingen kunnen het programma, waar met hart en ziel aan is gewerkt, helaas niet meer terugbrengen…

RTL Boulevard (RTL4, 18:32) – Jerney Kaagman noemde finaliste Nathalie eerder deze week in het radioprogramma van Gordon een ‘zwarte muts’, maar dat heeft ze niet zo bedoeld. Het Amsterdamse PvdA-lid Jerry Straub viel erover en dreigde aangifte te doen wegens discriminatie. Maar Kaagman is op de opmerking teruggekomen. “Ik heb excuses gemaakt aan Nathalie“, zei ze vrijdag in een radioprogramma van RTV Noord-Holland. “Meneer Straub heeft volkomen gelijk. Maar als je de hele dag met elkaar optrekt en iedereen maakt grapjes, hoe moet je dat dan interpreteren? Kennelijk zijn er toch mensen die denken dat het met discriminatie te maken heeft en dat is niet zo. Maar ik had het beter niet kunnen doen.” RTL Boulevard stond vrijdag volledig in het teken van Idols en trok 885.000 kijkers (madl: 19.1%).

Dancing Queen (SBS6, 20:30) – Kandidate Myron van Eijk (24) schittert elke vrijdagavond in het tv-programma Dancing Queen. Nu is ze één van de laatste zes. “Ik maak me ook wel zorgen om wat deze week gaat gebeuren. Ik hoop niet dat het publiek denkt dat ik hun stemmen niet nodig heb, omdat ik de vorige keer een 9 kreeg van de jury. Dat zegt helemaal niets, zo blijkt. Ik kwam namelijk toch in de dance off terecht“, vertelt Van Eijk aan het Algemeen Dagblad. Myron had nooit verwacht zo ver te komen. “Helemaal niet. Ik ben al twee jaar aan het werk als professioneel danseres, dus dat ik kan dansen, wist ik natuurlijk wel. Maar als ik er dan bij stilsta dat er tweeduizend mensen hebben meegedaan aan de audities, besef ik pas dat ik heel blij en trots mag zijn.” Ze heeft het erg gezellig met haar mede-kandidaten. “Alle kandidaten wonen in één huis, naast de dansschool waar elke dag wordt getraind. We doen daarom alles met elkaar. We maken dit samen mee en dat schept een band.” Dancing Queen trok vrijdag 649.000 kijkers (madl: 10.0%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen