891.000 kijkers voor RTL Boulevard


De kijkcijfers van maandag 4 februari 2008 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) Peter R. de Vries gaf maandag in RTL Boulevard zijn eerste optreden sinds de uitzending van zijn veelbekeken documentaire over Natalee Holloway op zondag. “Ik ben moe, maar ook voldaan. We hebben het tot een goed einde gebracht.” Boulevard, dat sinds deze week een nieuw decor heeft, trok 891.000 kijkers (madl: 16.7%). Recht tegenover Boulevard scoorde Hart van Nederland anderhalf miljoen kijkers. Pauw & Witteman werd zelfs door 2 miljoen mensen bekeken.

Met 7 miljoen kijkers behaalde De Vries een waar record: sinds het commerciële tijdperk trok een niet-sportprogramma nooit zoveel kijkers. “Ik had het niet durven denken. Vooraf had ik in kleine kring gezegd: ‘Misschien 4,5 miljoen, maar het zal wel blijven hangen op 3,7’. Als het dan bijna het dubbele is… Toen ik het sms’je kreeg vanmorgen moest ik echt even mijn ogen uitwrijven, van: ‘Zie ik het wel goed?’

Het live-optreden van Peter R. de Vries in Boulevard werd door 891.000 kijkers bekeken. De vooravond van SBS 6 behaalde maandagavond recordcijfers. Een speciale editie van de vroege Hart van Nederland trok 1.481.000 kijkers (madl: 28.0%). De vroege Shownieuws scoorde aansluitend 1.176.000 kijkers (madl: 20.1%).

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:00) Pauw & Witteman– eindredacteur Herman Meijer weerlegt de kritiek dat de talkshow 5.000 euro heeft betaald voor een interview met de familie Van der Sloot vorige maand. “Het is niet zo. Dat is geen cashbedrag geweest. Wij hebben vliegtickets betaald en een overnachting. Dat is bij ons afgeboekt. Ik moet dat ook niet verantwoorden bij de boekhouders.” Ten tijde van de uitzending was de familie al voor familiebezoek in Nederland. “Nee, ze zijn op onze kosten gekomen. Toen hebben ze eerst een dag geacclimatiseerd, daarna hebben we de uitzending gehad en zijn ze in een nabijgelegen hotel gaan slapen en pas de volgende dag weer teruggevlogen. Dat doen we bij wel meer gasten. Als iemand uit Europa moet komen, betalen we zijn vliegticket.Peter R. de Vries maakte maandag met zijn redactieteam zijn live-opwachting in de talkshow. Pauw & Witteman werd door 2.112.000 kijkers (madl: 49.4%) bekeken.

Peter R. de Vries: Holloway-zaak (SBS6, 16:17) – Heel Nederland keek zondag reikhalzend uit naar de onthulling van de zaak-Natalee Holloway door Peter R. de Vries. Maar liefst 7.030.000 Nederlanders keken zondagavond naar de bekentenis met een kijkdichtheid van 46,9% en 79,3% marktaandeel. Televisieproducent Endemol is ‘ontzettend trots’ op dit record, maar is ook tevreden over de cijfers van haar producties die tegenover De Vries geprogrammeerd stonden. “Als je de marktaandelen van de Endemolprogramma’s zondagavond rond de klok van 21.30 uur optelt (in leeftijdscategorie 6+), dus Peter R. de Vries (79,3%), We Gaan Nog Niet Naar Huis (13,5%), Baby te huur (2,5%) en NPL 1 tegen 100 (2,7%), dan kom je uit op maar liefst 98%!“, aldus een woordvoerder. “Dat is een prachtig behaald resultaat.” De spraakmakende aflevering van Peter R. de Vries werd maandagmiddag in de herhaling door 538.000 kijkers (madl: 18.1%) bekeken op SBS 6.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen