447.000 kijkers voor Desperate Housewives


De kijkcijfers van dinsdag 26 februari 2008 (SKO)

Desperate Housewives (NET5, 20:30) – Bij NET 5 ging dinsdagavond het vierde seizoen van Desperate Housewives van start. Er staat dit seizoen heel wat te ge- beuren. Teri Hatcher krijgt als Susan Delfino behoorlijk wat voor haar kiezen. “Ik maak niet alleen als vrouw heel veel mee, maar ook als moeder“, vertelt Teri in De Telegraaf. “Mijn tv-dochter Julie is inmiddels een vrouw. Niemand is zo veranderd als zij in de serie. Ik weet nog dat ze binnenkwam als 12-jarig meisje. Ze is nu zelfs langer!

Een nieuw gezicht in de reeks is Dana Delany. Zij maakt haar opwachting als Katherine Mayfair, de nieuwe buurvrouw van Gabriëlle Solis (Eva Longoria). “Ik vind het fijn om iets luchtigs te mogen doen“, vertelt Delany, die van huis uit toneelactrice is. “Het is een verademing om in een ’stuk’ terecht te komen waarin vrouwen zo worden gewaardeerd.” Dana Delany is zeer te spreken over hun rol in het vierde seizoen. Minder gelukkig is James Denton met de verhaallijn rond Mike Delfino. “Van een mysterieuze vrijgezel ben ik nu getransformeerd tot een vader met een dochter. Ik ben nu een brave huisman geworden. Als karakter is dat minder leuk, maar ja, voor de serie is het kennelijk goed“, verzucht de acteur. Desperate Housewives trok dinsdag 447.000 kijkers (madl: 6.7%). Aansluitend waren Dirt (398.000), Law & Order Special Victims Unit (436.000) en Law & Order Criminal Intent (308.000) te zien.

Missers (AVRO, Ned1, 21:09) – Pieter Jan Hagens presenteerde vorig jaar voor het eerst Missers. Hierin kunnen patiënten of nabestaanden van medische slachtoffers hun verhaal kwijt en krijgen artsen de mogelijkheid te reageren. Johan Legemaate van artsenorganisatie KNMG snapt goed dat een programma als Missers! aanslaat bij het publiek. Bij TVgids.nl: “Het gaat natuurlijk niet om het verkopen van broodjes. Het gaat om de gezondheid van mensen en dat ligt nu eenmaal gevoelig. Dat onderwerp raakt mensen heel erg en kan leiden tot verhitte debatten.” Legemaate vindt het goed dat programma’s zoals Missers! worden gemaakt, maar plaatst er ook een kanttekening bij. “Sommige artsen hebben het gevoel dat vooral de insteek van de patiënt wordt gevolgd. Die eenzijdige formule, daar hebben sommigen wel moeite mee. En natuurlijk moet een klacht goed onderzocht worden. Is er werkelijk een fout gemaakt of was er sprake van een zeer ongelukkige complicatie?” Missers werd dinsdagavond door 1.165.000 kijkers (madl: 17.5%) bekeken.

Deal or no Deal (RTL5, 20:00) – Na een goed bekeken aflevering van De Gouden Kooi (569.000 kijkers, madl: 10.2%) behaalde de spelshow Deal or no Deal met Beau van Erven Dorens dinsdag een recordaantal kijkers: liefst 733.000 kijkers (madl: 11.3%) stemden om acht uur op RTL 5 af. Ook in de Verenigde Staten is Deal or no Deal een groot succes. Presentator Howie Mandel van de Amerikaanse variant gaat nu op tournee langs andere landen die het televisieprogramma uitzenden. Voor de tournee gaat Howie Mandel met een aantal Amerikaanse kandidaten langs de buitenlandse versies van het spelprogramma. Daar zullen ze Deal Or No Deal spelen volgens de regels die in de verschillende landen gelden. Met het project willen de Amerikaanse makers de show fris houden en het spel afwisselend. De wereldwijd populaire show werd in 2001 door het Nederlandse Endemol op de markt gezet.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen