245.000 kijkers voor Grey’s Anatomy Special


De kijkcijfers van maandag 18 februari 2008 (SKO)

Grey’s Anatomy (NET5, 21:24) – Vanaf 10 maart start Net 5 met het vierde seizoen van Grey’s Anatomy. Om alvast in de stemming te komen, worden onder de naam Straight To The Heart eerst drie één uur durende compilatiespecials van de ziekenhuisserie uitgezonden. Grey’s Anatomy, waarvan het laatste seizoen in het voorjaar van 2007 door ruim 700.000 kijkers gevolgd werd op Net 5, heeft net als alle andere Amerikaanse producties last gehad van de staking van script- schrijvers in Hollywood.

Grey’s Anatomy verdween in Amerika door de staking van Hollywoodschrijvers in het midden van seizoen vier van de buis. De acteurs hebben de gedwongen vrije tijd in ieder geval optimaal benut, hebben de GPD onderzocht. Ellen Pompeo (Meredith) trouwde in New York met haar vriend Chris Ivery, terwijl Katherine Heigl (Izzie) in Utah huwde met zanger Josh Kelley. Justin Chambers (Alex) liet zich kort opnemen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis om ‘een chronische slaapstoornis’ te behandelen en lag er tegelijkertijd met Britney Spears. Kate Walsh (Dr. Addison), die Grey’s Anatomy na drie seizoenen verliet voor de spin-off Private Practice, nam een promotievideo op voor Barack Obama. En Eric Dane (McSteamy) liet kwaadaardige huidcellen van zijn lip verwijderen… De eerste uit een reeks van drie specials over Grey’s Anatomy werd maandag door 245.000 kijkers (madl: 3.8%) bekeken op Net 5.

Tennis ABN/Amro Toernooi (NOS, Ned1, 16:20) – Tennistalent Robin Haasse verraste vriend en vijand met zijn overwinning op de Australian Open, waar hij favoriet Ivan Ljubicic naar huis stuurde. De jonge Hagenees (20) komt nu in actie op het ABN toernooi. Robin in Televizier: “Ja. Je hebt natuurlijk het publiek mee. Ik haal daar positieve energie uit; het kan me ook door een partij heen slepen. Bij een toernooi in Nederland ben je ook met veel andere dingen bezig zoals: foto’s, handtekeningen, interviews. Rafael Nadal heeft dat altijd en overal.” Op dit moment is Haassa veel in het nieuws. “Bij het mannentennis gaat bijna alle aandacht naar mij uit. Ik ben vooral met mijn sport bezig. Op de voorgrond en vol in de belangstelling staan hoeft van mij niet zo. Ik kan goed met publiciteit omgaan, maar ik hou helemaal niet van popiejopie- gedrag.” Het ABN/Amro tennistoernooi trok maandag 142.000 kijkers (madl: 8.5%).

Radar (TROS, Ned1, 20:32) – Vlees van zieke dieren komt mogelijk op het bord van de consument terecht. De Voedsel en Waren Autoriteit, VWA, erkent dat er niet genoeg mensen en geld beschikbaar zijn om de wettelijke taken uit te voeren. Dat blijkt uit een brief van de VWA uit oktober 2007, die het TROS-programma Radar via de Partij voor de Dieren in handen heeft gekregen. Zieke dieren moeten op de boerderij worden geslacht en hun vlees moet naar een destructiebedrijf worden overgebracht, zodat het niet in de supermarkt of bij slagers komt te liggen. De VWA schrijft dat ze het toezicht op veetransporten, slachterijen en vleesverwerkers dit jaar tot een minimum zal terugbrengen. Bovendien wordt 25% van de geregistreerde bedrijven niet meer dan minstens één keer per jaar bezocht, zoals wettelijk verplicht is. Een van de oorzaken van het gebrek aan middelen van de toezichthouder is dat hij de kosten van de inspecties niet volledig bij de vleessector in rekening kan brengen. De SP heeft over de zaak schriftelijke vragen gesteld aan minister Verburg van Landbouw. Radar werd maandag door 2.134.000 kijkers (madl: 33.0%) bekeken op Nederland 1.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen