545.000 kijkers voor 40 dagen zonder seks


De kijkcijfers van dinsdag 29 januari 2008 (SKO)

40 dagen zonder seks (EO, Ned3, 20:30) – De hardheid viel Arie Boomsma (34) het meest op tijdens de opnamen van 40 dagen zonder seks: “Jongeren zeggen bewust tegen elkaar: ‘Ik wil je niet leren kennen, ik hoef je naam niet te weten, ik wil gewoon seks.’” De 21-jarige Michael was dinsdag te zien in de omstreden tv- serie. “Vrienden vragen wel eens: heb je nog seks gehad? Als mijn antwoord nee is, kom ik een dag later terug. En zorg ik ervoor dat ik dan wel kan zeggen: ik heb seks gehad“, vertelt hij.

Uit een onderzoek dat de EO liet uitvoeren kwam bovendien naar voren dat een op de vijf jongeren weleens een seksuele handeling tegen zijn of haar wil verricht. Arie Boomsma: “Het gaat dan niet om verkrachting, maar dat ze zeggen: ‘Ik heb het gevoel dat ik dit móét doen.’ Ook in het programma zie je jongeren, onder sociale druk, iets tegen hun zin doen. Daar schrik ik erg van.” Michael doet mee aan 40 dagen zonder seks omdat hij iets wil opbouwen met één meisje. “Ik sta nu op het punt: kan ik trouw blijven? heb ik dan een leuke relatie? Ben eigenlijk op zoek naar een andere bewustwording van seks.” Een nieuwe aflevering van het EO-programma 40 dagen zonder seks scoorde dinsdag 545.000 kijkers (madl: 8.6%).

EénVandaag (AVRO/TROS, Ned1, 18:18) – Als mensen mogen kiezen welke gebeurtenis zij in het leven van koningin Beatrix het meest indrukwekkend hebben gevonden, noemen zij met afstand de begrafenis van prins Claus. Het afscheid van de prins krijgt 41 procent van de stemmen, gevolgd door het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima (14 procent) en de rellen bij de kroning in 1980 (6 procent). Dat blijkt uit een peiling van EénVandaag, dat dinsdag 753.000 kijkers (madl: 18.2%) trok. “De ondervraagden noemen Beatrix een intelligente vrouw die aardig overkomt“, laat een woordvoerder van EénVandaag weten. “Ze typeren haar als een leuke oma en een echte familievrouw. Wel vinden veel mensen haar afstandelijk. Slechts één op de vijf vindt dat de koningin meer van haar privé-leven moet laten zien, 69 procent meent dat dit niet nodig is.

CSI Miami (RTL5, 20:32) – Fons van Westerloo, vertrekkend directeur van RTL, vond het vorig jaar meer dan logisch dat CSI Miami en tal van andere Amerikaanse series van RTL 5 naar RTL 4 verhuisden. “Alle grote omroepen zetten series als CSI op de grote familiezenders. Je brengt rust en zekerheid. Als je aan het herprofileren bent is dat belangrijk. Wie denkt dat hij veertig nieuwe formats kan lanceren die allemaal een succes worden, is niet goed bij z’n hoofd“, gaf Van Westerloo toen aan. CSI Miami is inmiddels weer te zien op RTL 5. Dat CSI en CSI New York nog wel te zien zijn op RTL 4, is volgens Van Westerloo logisch. “Wij kunnen wel stoppen, maar de kijkers kijken in grote getalen naar CSI. Dus ik zie daar het foutje niet van in…” CSI Miami werd dinsdag door 802.000 kijkers (madl: 12.7%) bekeken op RTL 5. Aansluitend trok een nooit eerder vertoonde aflevering van Talpa-serie Parels & Zwijnen 268.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen