1,7 miljoen kijkers voor Nationale IQ Test


De kijkcijfers van woensdag 23 januari 2008 (SKO)

Nationale IQ Test (BNN, Ned1, 20:37) – BNN presenteerde woensdag alweer voor de achtste keer De Nationale IQ Test. Patrick Lodiers en Ruben Nicolai namen live in de studio de test af bij acht BN-ers en vijf verschillende publieks- groepen. De beste BN’er was Diederik Samsom (PvdA) met een IQ van 136. Terror Jaap en Dj Isis volgden met een score van 123. Bij de publieksgroepen werd in het vak van de gehypnotiseerden gemiddeld de hoogste score bereikt (gemiddeld IQ van 118).

In de groep gehypnotiseerden zat ook de publiekswinnaar van de avond met een IQ van 135. ’s Middags maakte deze groep bij volledig bewustzijn een oude IQ Test om uit te zoeken of je IQ beïnvloed kan worden door hypnose. Voor de oude IQ Test behaalden de deelnemers een gemiddelde van 126. Dit experiment werd begeleid door hypnotiseur Rasti Rostelli die ook blij was dat zijn groep als hoogste eindigde. De scores van de andere BN’ers waren: Jody Bernal (96), Vieze Freddy (99), Jan Douwe Kroeske (105), Olav Mol (112) en Rosalie van Breemen (114). De Nationale IQ Test werd door 1.704.000 kijkers (madl: 26.0%) bekeken.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:27) – Kandidate Lieke heeft De Gouden Kooi woensdag daadwerkelijk verlaten. Bewoner Huub, die ruim zeven maanden een relatie met Lieke had, zat duidelijk met haar vertrek van Lieke. De tranen stonden in zijn ogen. “Ze zit in mijn hart, maar het spel is belangrijker…“, liet hij weten. “Het doet ook pijn…” Later op de avond kwam Jaap terug van de Nationale IQ Test.Gedeeld tweede, 123 punten, dus ik ben wel tevreden“, vertelde hij in de villa. Hij wist nog niets van de exit van Lieke. “Is alles eerlijk gegaan. Geen vervanging?“, vroeg hij ongeëmotioneerd. “Ik ga pas juichen als er geen vervanging komt”, aldus Jaap. De Gouden Kooi werd woensdag door 356.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken.

Shownieuws (SBS6, 19:18) – De geruchten gaan dat Linda de Mol weer aan de slag gaat bij onze oosterburen. De presentatrice zou in Duitsland een grote show gaan presenteren. De kans bestaat dat het gaat om een nieuwe serie Traumhochzeit, de Duitse versie van het programma Love Letters, meldde de dagelijkse showrubriek Shownieuws van SBS 6 woensdagavond. In Nederland zit Linda de komende tijd ook niet stil. Vanaf 8 maart gaat het nieuwe programma Ik hou van Holland van start. Bovendien zit er een vierde seizoen van de succesvolle serie Gooische Vrouwen aan te komen. Shownieuws vroeg werd woensdag door 497.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken; de late editie trok na Hart van Nederland 800.000 kijkers (madl: 16.0%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen