1,2 miljoen kijkers voor Secret Millionaire


De kijkcijfers van donderdag 24 januari 2008 (SKO)

Secret Millionaire (RTL4, 20:31) – RTL 4 voegde vorige week een geheel nieuwe titel aan haar programma-aanbod toe. In Secret Millionaire dompelen een aantal miljonairs zich tien dagen lang onder in het harde leven in een Britse kansarme achterstandswijk. De tweede episode van Secret Millionaire werd donderdag met 1.176.000 kijkers (madl: 17.9%) iets beter bekeken dan de première. Miljonair John Elliot stond centraal in aflevering twee. “Het is belangrijk de situatie met eigen ogen te bekijken.

De 62-jarige John Elliott, een fervent aanhanger van de Conservatieve partij, is één van de rijkste mensen van Engeland. Hij groeide op in armoede, maar heeft nu een goedlopende fabriek waar water coolers worden gemaakt. John weet hoe het is om niets te hebben en hij ziet zijn rijkdom dan ook niet als vanzelfsprekend. John geeft ieder jaar duizenden euro’s aan goede doelen, maar hij wilde nu dichterbij de mensen komen die het echt nodig hebben. “Het is erg makkelijk om een cheque weg te geven aan organisaties, maar het is belangrijk om er tussenin te staan en dat je de mensen in kaart brengt die het echt nodig hebben.” Na Secret Millionaire scoorde Char het medium met ruim 1,2 miljoen kijkers ook hoge kijkcijfers.

Wie is de Mol? (AVRO, Ned1, 20:32) – De AVRO zegt profijt te hebben van de wijziging in de rapportage van de kijkcijfers. Sinds 1 januari wordt naast het kijkgedrag op het moment van uitzenden ook uitgesteld kijken, bijvoorbeeld via een harddisk- of videorecorder, in de rapportage van de kijkcijfers opgenomen. “Het AVRO-programma Wie is de Mol? van 3 januari 2008 trok in de eerste week ruim 100.000 uitgestelde kijkers boven op de 1,8 miljoen kijkers die het aanvankelijk had op de uitzenddag“, aldus een persvoorlichter. “Hiermee is deze aflevering tot nu toe het meest populaire programma dat op deze manier bekeken wordt.” De omroep is erg tevreden over de kijkcijfers. “Ruim 1,8 miljoen mensen waren getuige hoe Nicolette Kluijver in de eerste aflevering afviel.” Wie is de Mol? werd donderdag door 1.353.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken. Nederland te koop scoorde daarna 1,2 miljoen kijkers.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – Xander de Buisonjé, zanger en panellid in The Singing Bee, is oververmoeid en kan daardoor voorlopig niet meer optreden. Op advies van de huisarts treedt hij voorlopig een paar weken niet op. “Hij moest echt gas terugnemen om te voorkomen dat hij uitgeput zou raken“, aldus Boers. De zanger ligt op bed en kan geen commentaar geven. “Het is heel vervelend, want het had niet op een vervelender moment kunnen komen: een dag voor de start van de Vrienden van Amstel Live die hij zou openen. Lulliger kun je het niet bedenken, maar ja, gezondheid gaat wel voor“, zei Boers. Op de website van Xander zegt de manager: “Hij voelde zich niet goed worden en ik heb een arts laten komen om te kijken wat er aan de hand was. Daarna is Xander uitgebreid onderzocht en de conclusie laat helaas niks aan onduidelijkheid over. Geluk bij een ongeluk is dat we er vroeg bij zijn en dat dan een aantal weken rust al heel goed z’n werk zal doen.” Xander was het openingnieuws van Boulevard, dat donderdag 954.000 kijkers (madl: 20.4%) trok.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen