342.000 kijkers voor Koffietijd


De kijkcijfers van zondag 9 december 2007 (SKO)

Koffietijd (RTL4, 10:55) – Mireille Bekooij maakte zondag net als vorig jaar een special van het legendarische Koffietijd. Hans van Willigenburg liet zich vervangen door Robert ten Brink. “Hij vond het genoeg geweest zo“, vertelt Mireille. Het duo behaalde vorig jaar veel succes met de terugkeer van Koffietijd: tussen 11.00 en 13.00 uur keken toen 616.000 mensen naar het programma. Dit jaar werd de special van Koffietijd op zondagmiddag door 342.000 kijkers (madl: 18.2%) bekeken.

Mireille Bekooij doet nog weinig werk voor televisie. “Nadat mijn contract bij de TROS niet meer werd verlengd, ben ik niet meer bezig geweest met het maken van televisieprogramma’s en dat bevalt me prima“, zegt ze in Televizier. “Ik leer Spaans, sta af en toe op de golfbaan, ga geregeld naar vrienden in het buitenland, doe vrijwilligerswerk en zit in het bestuur van Stichting Welzijn Ouderen. Kortom: ik vermaak me uitstekend.” De special van Koffietijd stond in het teken van het goede doel Mensen in Nood. Vorig jaar leverde het programma 5.000 nieuwe donateurs op.

Try Before You Die (BNN, Ned3, 22:17) – De specials van Try Before You Die die sinds enkele weken worden uitgezonden door BNN, zijn heel anders dan de reguliere uitzendingen van het programma. De zenderdirecteur van Nederland 3 wilde echter niet teveel verschillende programmatitels op zijn kanaal, waardoor de belevenissen van Filemon Wesselink tussen bijzondere groepen mensen onder dezelfde titel te volgen zijn. Zondag ging Filemon op pad met zwervers. “Hans, de zwerver met wie ik optrok, was ernstig verslaafd. Hij was de hele dag van de ene naar de andere prullenbak aan het rennen, op zoek naar drugs of eten. Niks relaxt een beetje op straat hangen dus“, zegt Filemon bij TVgids.nl. “Hij was gelijk enthousiast toen we hem benaderden. Hij kreeg er ook wat geld voor. Logisch, je mag een tijd met die man meelopen en daar mag je hem ook wel wat voor betalen. Als dat geld op gaat aan zijn verslaving is dat zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar hij vond het volgens mij voornamelijk gewoon gezellig dat ik met hem meeliep.” Try Before You Die werd zondag door 542.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken op Nederland 3.

Spuiten en Slikken (BNN, Ned3, 22:54) – Ook Spuiten en Slikken behoort tot de werkzaamheden van Filemon Wesselink. Hij gaat er volgend jaar graag mee door. “Er komt een tweede seizoen van Afkicken en ik doe weer mee aan Spuiten & Slikken. Ditmaal als presentator, dat is wel nieuw“, verklapt hij. Een overstap a la Yolanthe Cabau van Kasbergen naar de TROS zit er voor hem niet in. Lachend: “Ik denk niet dat ze daar erg op me zitten te wachten. Bovendien is BNN opgericht om de vertrossing tegen te gaan. Het zou dan ook gek zijn als er plotseling een heleboel presentatoren van ons naar die omroep over zouden stappen.” Spuiten en Slikken werd zondag door 680.000 kijkers (madl: 14.1%) bekeken.

RTL 4 was zondag de best bekeken zender met 20.8 procent aandeel (RTL Voetbal, Miljoenenjacht), Nederland 1 volgt met 17.9 procent aandeel (Journaal, De Reünie) en SBS 6 sluit de top drie af met 13.1 procent (Peter R. de Vries, Wegmisbruikers).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen