288.000 kijkers voor Jensen


De kijkcijfers van woensdag 19 december 2007 (SKO)

Jensen (RTL5, 22:45) – Er hangen don- kere wolken boven de talkshow van Robert Jensen op RTL 5. Dat beweert Evert Santegoeds. Volgens de hoofdredacteur van weekblad Privé is Robert nu bezig aan het laatste seizoen. “Er gaat al langer het verhaal dat zijn contract afloopt en dat het daarbij gaat blijven“, zegt hij. “Ik sprak mensen van RTL, die zeggen: ‘Ja inderdaad, het is een duur programma voor dat tijdstip’. Eerdaags zal hij wel horen of hij nog een seizoen mag maken.

Heel erg meer bezuinigen kan Robert niet op zijn programma, vertelt Evert. “Want er worden meerdere afleveringen per dag opgenomen om het zo efficiënt en goedkoop mogelijk te kunnen produceren. Veel meer afslanken zit er niet echt in. Dus het worden spannende weken voor Robert Jensen.” Volgens Evert zijn de kosten van Jensen programma niet gering. “Een studioprogramma in die opzet met zoveel publiek, met gasten die worden ingevlogen… Ik geloof dat Robert Jensen voor zichzelf ook nogal een redelijk bedrag heeft losgepeuterd. Dan is het een vrij duur programma. En er kijken nog niet eens 400.000 mensen naar.” Jensen werd woensdag door 288.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken.

Het Groot Dictee Der Nederlandse Taal (NOS, Ned1, 20:32) – Voor de achttiende keer werd woensdag Het Groot Dictee der Nederlandse Taal gehouden. Schrijver Bart Chabot was er de eerste keer al bij en is sindsdien vaste deelnemer. “De eerste keer werd ik gevraagd omdat ik om de hoek van het Binnenhof woonde“, zegt Chabot aan TVgids.nl. “Ik ging er opgetogen heen. Toen bleek dat een groot aantal BN’ers had afgebeld. Ze waren bang en lieten hun management zeggen dat hun schoonmoeder met een teen vast zat in het gootsteenputje (lacht). Het jaar daarna mocht ik komen als reserve en al op het Buitenhof vroeg men of ik weer wilde meedoen. Na de derde keer besloten we dat het leuk was als ik ieder jaar zou terugkeren.” Inmiddels is Chabot toe aan het achttiende dictee. “Dat is een bijzonder gevoel. Want als ze me een klootzak hadden gevonden of ik Philip Freriks voor de voeten had gelopen, dan was het vast bij twee keer gebleven. Het leuke is dat het programma ieder jaar voor een groot deel door dezelfde mensen gemaakt wordt, dus het is een soort reünie.” Het Groot Dictee werd woensdag door 1.289.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken.

3FM Serious Request Update (NOS, Ned3, 20:00) – De deur van het Glazen Huis op het Plein in Den Haag is woensdagmorgen gesloten. Om tien minuten voor half tien vanochtend deed prins Willem-Alexander de deur op slot. Drie discjockeys van 3FM (Rob Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom) maken zes dagen lang non-stop radio zonder te eten. Luisteraars kunnen platen aanvragen voor geld. Met het geld dat wordt opgehaald kan het Rode Kruis waterpompen en rioleringen aanleggen. Ook zal er meer voorlichting worden gegeven over hygiëne, waardoor levens kunnen worden gered. Prins Willem-Alexander was woensdag speciale gast in de ochtendshow en mocht het Glazen Huis op slot doen. Ook vroeg hij de eerste plaat aan. Dat was ‘As long as we’re in love’ van Wouter Hamel. De prins koos voor deze Nederlandse zanger, die dit jaar echt doorbrak, omdat Hamel zich ook inzet voor waterprojecten. “Ik ga hier niet zeggen wat mijn lievelingsliedje is, want dan moet ik dat mijn hele verdere leven horen“, aldus Willem-Alexander. De 3FM Serious Request Update werd woensdag door 356.000 kijkers (madl: 6.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

27 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Puk
december 21, 2007 14:21

Waarom moet Jensen opsodemieteren? Kan hij z’n kunstje niet gewoon voor een normaal salaris blijven doen? want ik vind het af en toe wel zo lachen! Neem gisteravond, met dat gangasta-management, de nerds en de Tokkies. En dan die lachende bek met vreemde tanden. Dan kom je toch niet meer bij!?!

Gast
Jeroen
december 21, 2007 01:02

Ik heb mij er altijd al over verbaasd dat het programma van Jensen uit kon. Hij schept altijd veel op over zijn salaris, reizen en luxe etentjes in toprestaurants dus dat zal wel kloppen. Verder moet het publiek ook verzorgd worden (een drankje, misschien krijgt het zelfs betaald).

Voor de gasten betaalt Jensen volgens mij alleen de reis en het verblijf als ze ook exclusief voor Jensen naar Nederland komen, veel acteurs combineren het interview bijvoorbeeld met een filmpremiere in Amsterdam. Dat wordt dan gewoon betaald door de filmproducent. Maar bij elkaar nog een hoop geld, zeker als je het vergelijkt met de walgelijke programma’s die momenteel op primetime worden uitgezonden en wel met een minimaal budget in elkaar moeten zijn geflanst.

Inhoudelijk vond ik Jensen altijd al hoogstens amusant, maar ook niet meer dan dat. Vaak gaan de interviews, zelfs bij zeer bekende gasten, helemaal nergens over. Op zielige maar toch terugkerende gasten, zoals de stumpers uit de Idols / X Factor series, zit ik ook niet te wachten. De achteruitgang van dit jaar is dat Jensen zelf maar afreist naar Amerika voor het afnemen van interviews en het programma meer tot het documentaire (Ivo Niehe) genre is gaan behoren dan tot de late night shows; gezellig is het (zeker sinds het vertrek van Jan) ook niet echt meer.

Ik denk dat Robert zijn succes heeft overschat en het zou mij dan ook niets verbazen als hij na dit seizoen mag opsodemieteren.

Gast
Chiel
december 20, 2007 22:50

Jaaaaaaaaah duuuus :roll:

Gast
catrien
december 20, 2007 22:02

Ik bedoel om 22.30 met Tommy Lee enzo.

Gast
Chiel
december 20, 2007 21:56

Iedere dag 17.38u na Dr. phil. Dit is wel ’n geknipte versie…

Gast
catrien
december 20, 2007 21:32

Wat wel in de gids opvalt is dat Jensen nieteens herhaald wordt. Dat was toch altijd zo?

Gast
!#Michael#!
december 20, 2007 20:41

DWDD is weg, en marc-marie en yvonne zakken door t ijs, en het RTL Nieuws van half acht trekt meteen een krappe 1.3 miljoen kijkers en zo’n 25% van de kijkers naar zich toe! Opvallend!

Verder belabberde score voor Jensen! na een uitzonderlijk hoge lead-in! Leuke score voor een DonD herhaling en een zeer matige score voor de reguliere uitzending van DGK (371.000/7.6%), de herhaling daarin tegen toch een uitzonderlijk hoge score van 242.000 kijkers (9%), wat samen uitkomt op 613.000 kijkers niet eens een hele slechte score, niet goed maar ook niet slecht.

Verder goede score voor Veronica, Net als bij RTL4 scoren die series beter als er geen voetbal op 3 is. RTL5 doet het goed met Chocolat. En SBS6 matig!

Mensen hebben jullie t al gezien in jullie gidsen? 4uur (gepland, dus loopt geheid uit!) SDOHI, vrijdag eerst een de dag voor show (2 uur!) en zaterdag de finale tegen over paul en gordon! Ze zakken zo door t ijs!

Gast
wim
december 20, 2007 19:12

nou maarten proficiat hoor, ik hoop dat je nog slaapt vannacht.

Gast
Maarten
december 20, 2007 17:03

RTL nieuws 3e programma overall en weer best bekeken programma van RTL. Klasse!!

Gast
Altere
december 20, 2007 16:50

Ik ken nog wel een paar manieren om die show kwa kosten te doen minderen …

Gast
elwin
december 20, 2007 16:35

Ik moet ook toegeven dat Jensen de laatste tijd niet meer zo leuk is. Veel dezelfde gasten, of juist oninteressante gasten. Nee, één keer in de week zou leuk zijn, maar elke dag hoeft van mij ook niet meer…

Sinds die Jan Paparazzi weg is bij Jensen, is het alleen maar saaier geworden…

Gast
René[vanGee]
december 20, 2007 16:17

Einde oefening voor Jensen. Logisch het stijltje en het concept zijn uitgekauwd. Klaar over en uit dus. Jensen bedankt en vooral niet tot zien!

Gast
Martin
december 20, 2007 15:35

Jensen moet gewoon terug naar 1x in de week. Het blijft nog steeds een leuk programma, maar nu kijk ik meestal nog maar 1 of 2 keer in de week.

Gast
RTL
december 20, 2007 14:23

CSY? new york? moet CSI zijn ;)

Gast
JJ
december 20, 2007 14:12

Lage kijkcijfers van Jensen, e laase weken zat die steeds op een ruime 300.000 kijkers maar omdat er gisteren niks op tv was gaan veel mensen naar bed en veel doorkijkefect zal di ook niet hebben gehad want naar die film keken waarschijnlijk enkeld 70 +ers

Gast
Anoniem
december 20, 2007 13:46

Doodsaai voor de analfabeten onder ons!

Gast
Tosti
december 20, 2007 13:06

Dat Ned 1 eerste is is compleet ONTERECHT!
Ik heb er niets tegen maar met een doodsaaie programmering als dat!

Gast
marcel
december 20, 2007 12:50

wordt die parade niet direct uitgezonden en dan ’s avonds weer?
Qaan de andere kant… hoe kun je nu een spannend programma maken van een parade? Zelfs de optocht van sinterklaas is niet langer dan een kwartier in beeld, doordat je ook het hele verhaal eromheen ziet. Ik vind die Duitse carnavalsoptochten die de hele middag op de ZDF uitgezonden worden dan ook echt verschrikkelijk! Misschien maar goed… slechts 15 minuten

Gast
Jafdklmgdlc v
december 20, 2007 12:22

Als er geen voetbal is scoren bones en csi ny hoog. Misgien moet rtl4 dat is ff doorkrijgen

Gast
Hees
december 20, 2007 12:12

400.000 kijkers voor Profiler bij Veronica! Ook NCIS en Criminal Minds houden zich goed stand tegenover CSI en Bones op RTL4

Gast
Martijn
december 20, 2007 11:37

Het lijkt alsof mensen maar massaal naar elk programma op Ned 1 kijken, wat er ook te zien is… zelf naar Het Groot Dictee… volgens mij één van de saaiste programma’s van de Nederlandse tv.

Gast
B
december 20, 2007 11:27

Ook raar trouwens van die kerstparade. Ze zeiden toch dat ze het live gingen uitzenden op SBS6… En het is dan zeker wel triest dat ze dan maar 15 minuten uitzenden. Zelfs ‘Piets mooiste kerstverlichting’ heeft meer zendtijd…

Gast
Siem
december 20, 2007 10:40

Hoeveel fouten zal Mickey hebben gemaakt bij het dictee? :lol:

Gast
Anoniem
december 20, 2007 10:28

waar is hvn

Gast
ELMO
december 20, 2007 10:16

Gisteren bij het uitpluizen van de tvgids, kwam ik het volgende tegen. De kerstparade van Sbs die a.s zaterdag door almere rijdt, wordt ’s avonds om 22.15 uur uitgezonden. Deze samenvatting duurt maar 15 minuten.

Een parade opzetten en heel veel reclame ervoor maken kost toch wel erg veel geld en dan zenden ze maar 15 minuten uit, dit vind ik wel erg vreemd.

Gast
Jelle
december 20, 2007 10:16

RTL5 weer stevig in de TOP5!

Gast
Kevin
december 20, 2007 10:12

Gefeliciteerd SBS6 het gaat misschien deze week lukken om boven de 10% te blijven……!!
Het verschil tussen PO en RTL NL wordt ook steeds kleiner!!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen