288.000 kijkers voor Jensen


De kijkcijfers van woensdag 19 december 2007 (SKO)

Jensen (RTL5, 22:45) – Er hangen don- kere wolken boven de talkshow van Robert Jensen op RTL 5. Dat beweert Evert Santegoeds. Volgens de hoofdredacteur van weekblad Privé is Robert nu bezig aan het laatste seizoen. “Er gaat al langer het verhaal dat zijn contract afloopt en dat het daarbij gaat blijven“, zegt hij. “Ik sprak mensen van RTL, die zeggen: ‘Ja inderdaad, het is een duur programma voor dat tijdstip’. Eerdaags zal hij wel horen of hij nog een seizoen mag maken.

Heel erg meer bezuinigen kan Robert niet op zijn programma, vertelt Evert. “Want er worden meerdere afleveringen per dag opgenomen om het zo efficiënt en goedkoop mogelijk te kunnen produceren. Veel meer afslanken zit er niet echt in. Dus het worden spannende weken voor Robert Jensen.” Volgens Evert zijn de kosten van Jensen programma niet gering. “Een studioprogramma in die opzet met zoveel publiek, met gasten die worden ingevlogen… Ik geloof dat Robert Jensen voor zichzelf ook nogal een redelijk bedrag heeft losgepeuterd. Dan is het een vrij duur programma. En er kijken nog niet eens 400.000 mensen naar.” Jensen werd woensdag door 288.000 kijkers (madl: 6.6%) bekeken.

Het Groot Dictee Der Nederlandse Taal (NOS, Ned1, 20:32) – Voor de achttiende keer werd woensdag Het Groot Dictee der Nederlandse Taal gehouden. Schrijver Bart Chabot was er de eerste keer al bij en is sindsdien vaste deelnemer. “De eerste keer werd ik gevraagd omdat ik om de hoek van het Binnenhof woonde“, zegt Chabot aan TVgids.nl. “Ik ging er opgetogen heen. Toen bleek dat een groot aantal BN’ers had afgebeld. Ze waren bang en lieten hun management zeggen dat hun schoonmoeder met een teen vast zat in het gootsteenputje (lacht). Het jaar daarna mocht ik komen als reserve en al op het Buitenhof vroeg men of ik weer wilde meedoen. Na de derde keer besloten we dat het leuk was als ik ieder jaar zou terugkeren.” Inmiddels is Chabot toe aan het achttiende dictee. “Dat is een bijzonder gevoel. Want als ze me een klootzak hadden gevonden of ik Philip Freriks voor de voeten had gelopen, dan was het vast bij twee keer gebleven. Het leuke is dat het programma ieder jaar voor een groot deel door dezelfde mensen gemaakt wordt, dus het is een soort reünie.” Het Groot Dictee werd woensdag door 1.289.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken.

3FM Serious Request Update (NOS, Ned3, 20:00) – De deur van het Glazen Huis op het Plein in Den Haag is woensdagmorgen gesloten. Om tien minuten voor half tien vanochtend deed prins Willem-Alexander de deur op slot. Drie discjockeys van 3FM (Rob Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom) maken zes dagen lang non-stop radio zonder te eten. Luisteraars kunnen platen aanvragen voor geld. Met het geld dat wordt opgehaald kan het Rode Kruis waterpompen en rioleringen aanleggen. Ook zal er meer voorlichting worden gegeven over hygiëne, waardoor levens kunnen worden gered. Prins Willem-Alexander was woensdag speciale gast in de ochtendshow en mocht het Glazen Huis op slot doen. Ook vroeg hij de eerste plaat aan. Dat was ‘As long as we’re in love’ van Wouter Hamel. De prins koos voor deze Nederlandse zanger, die dit jaar echt doorbrak, omdat Hamel zich ook inzet voor waterprojecten. “Ik ga hier niet zeggen wat mijn lievelingsliedje is, want dan moet ik dat mijn hele verdere leven horen“, aldus Willem-Alexander. De 3FM Serious Request Update werd woensdag door 356.000 kijkers (madl: 6.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen