1,2 miljoen kijkers voor Idols Becoming a Finalist


De kijkcijfers van zaterdag 15 december 2007 (SKO)

Idols (RTL4, 20:00) – In de twee uur durende uitzending Idols 4Live: Becoming a Finalist haalden de achttien overgebleven kandidaten alles uit de kast om één van de twaalf plekken in de ‘echte’ liveshows te bemachtigen. Idols 4Live was zaterdag namelijk slechts een brug tussen de theater- en de finaleron- des. Het decor werd dan ook verborgen gehouden. Wendy van Dijk kijkt uit naar de shows: “Het wordt een groter spek- takel dan ooit in een decor dat nog nooit zo mooi is geweest.

Tien van de achttien kandidaten werden rechtstreeks door het publiek geplaats voor de finalerondes van Idols, waarna de vierkoppige jury ook Asnat en Mirjam door liet gaan. Zes kandidaten vielen af. “Idols zal hopelijk ook voor jullie een geweldige springplank worden“, sprak Gordon. Jurylid Eric van Tijn was verbaasd dat enkele kandidaten niet direct door het publiek gekozen werden: “Er zitten een paar favorieten van ons, dus we zijn een beetje verbijsterd.” Idols Becoming a Finalist werd zaterdag tussen 20.00 en 22.10 uur door 1.230.000 kijkers (madl: 18.7%) bekeken en behaalde daarmee de achtste plek in de kijkcijfer top-15. Idols Backstage op RTL 5 scoorde 332.000 kijkers en de Idols Uitslag werd door 1.144.000 kijkers bekeken.

Kindersongfestival (VARA, Ned3, 19:00) – Het Kinderen voor Kinderen Songfestival is volgens de makers geen Idols voor kinderen. In de finale van zaterdag streden weliswaar twaalf zangtalenten uit het hele land om een eerste plek, maar daarmee houdt voor Berber van der Weg, projectcoördinator van het songfestival, de vergelijking wel op. “De afvallers worden niet afgeserveerd op de manier van Idols. En de winnaar verdient geen platencontract, maar de eer, en mag optreden in VARA’s Ontbijtradio komende maandag“, zegt Van der Weg bij de GPD. Zingen is populair, hebben ook de makers van het Kinderen voor Kinderen Songfestival ontdekt. Al jaren neemt het aantal aanmeldingen toe. Van der Weg was bij veel van de voorrondes aanwezig. “Misschien is het wel een trend, programma’s als ‘Idols’ en ‘So you wanna be a popstar’ zijn in trek. Elk kind droomt van een zangcarrière.” Het Kindersongfestival werd door 296.000 kijkers (madl: 5.8%) bekeken.

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 21:41) – Zangeres Floortje heeft zich zaterdagavond middels de skate-off geplaatst voor de finale van Sterren Dansen op het IJs. Daarin zal ze het moeten opnemen tegen acteur Sander Foppele. Floortje was in de halve finale net iets populairder dan actrice Melody Klaver, ze kreeg 52,8% van de stemmen. Melody Klaver kijkt met een goed gevoel terug op het avontuur. “Ik vind Sander ook een terechte finalist! Hij is zo goed en werkt ook zo hard en het zag er gister weer smooth uit, dus ik gun het hem echt om in die finale te staan! Het is ook een goed vriendje van me geworden en ik vind het ook gewoon leuk voor hem dat hij in de finale staat! Ik vind Floortje ook zo’n lieve en leuke meid en we hebben veel lol samen! Maarja, het spel is nou eenmaal zo…” De finale van Sterren Dansen op het IJs is op zaterdag 22 december op SBS 6. De uitslag van de halve finale werd zaterdag door 780.000 kijkers (madl: 11.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen