1 miljoen kijkers voor Crime Scene Investigation


De kijkcijfers van maandag 3 december 2007 (SKO)

Crime Scene Investigation (RTL4, 20:32) – Na een reeks herhalingen begon RTL 4 maandagavond met het nieuwe, achtste seizoen van de hitserie Crime Scene Investigation. In Amerika zijn al negen afleveringen uitgezonden, maar door de staking van scriptschrij- vers is de productie van de nieuwe serie nu stil komen te liggen. Dat betekent dat RTL 4 in het voorjaar weer terug zal vallen op herhalingen. “De staking heeft ingrijpender gevolgen dan verwacht“, aldus een zegsvrouw.

Toch hoopt RTL 4 het achtste seizoen snel weer te hervatten. “We hopen eind februari een doorstart te kunnen maken met nieuwe afleveringen van CSI en CSI: New York“, aldus de woordvoerdster bij TVgids.nl. Het achtste seizoen is een bijzondere door het vertrek van hoofdrolspeelster Jorja Fox (Sara Sidle in de serie) in aflevering acht. Het vertrek heeft volgens Jorja niet met geld te maken. “Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen voordat ik te oud ben: persoonlijk en professioneel“, vertelt Fox. “Als de show op zijn laatste benen had gelopen, had ik misschien gebleven. Maar ik heb het gevoel dat de serie nog wel even meedraait, dus ik ga mijn dromen achterna.” Crime Scene Investigation werd maandag door 1.028.000 kijkers (madl: 15.2%) bekeken.

Het Familiediner (EO, Ned1, 22:15) – Het EO-programma Het Familiediner keerde gisteren op de succesvolle maandagavond van Nederland 1 terug met een nieuwe serie afleveringen. Presentator Bert van Leeuwen probeert ook in het nieuwe seizoen familieruzies te lijmen. In het begin was hij gespannen en bang voor de heftigheid van emoties. “Bij mijn allereerste overvallen stond ik stijf van de zenuwen“, vertelt Van Leeuwen in Televizier. “Ik had alles voorbereid en een A4-tje met vragen gemaakt. Ik had het gevoel dat ik enorm moest duwen en trekken. Dat heb ik steeds minder. Ik ga zo’n dag blanco in. Ik zie het wel, het lukt niet altijd. En als er geen opening is, laden we de camera’s in en vertrekken. Heel onbevredigend, maar het is niet anders.” Het Familiediner werd maandag na Radar (1,8 miljoen kijkers) en Memories (1,7 miljoen) door 1.222.000 kijkers (madl: 20.1%) bekeken op Nederland 1.

Ugly Betty (NET5, 20:38) – Lucy Liu maakte maandagavond een gastoptreden als advocate in de tv-serie Ugly Betty op NET 5. Dat beroep heeft ze al eerder uitgeoefend als de rol van de vileine advocate Ling in Ally McBeal. Lucy Liu is inmiddels een succesvol actrice. “Maar ik vind het nog steeds geweldig als ik een script krijg met een interessant personage en dat het niet in de eerste plaats gaat om een Aziatische vrouw“, vertelt Lucy in Televizier. “Het is een moeilijke weg geweest. Om rond te komen heb ik op straat T-shirts verkocht, ik ben gastvrouw geweest en heb in de bediening gewerkt. Het maakt allemaal deel uit van de reis die ik moest afleggen. Maar als je je doel goed voor ogen houdt, kan je golven veroorzaken.” Hoewel haar Chinese roots diep geworteld zijn, heeft ze altijd tegen stigma’s gevochten. “Ik wil geen boegbeeld zijn voor Aziatische Amerikanen. Ik ben actrice en wil mijn eigen leven leiden en mijn eigen dromen volgen. Ik wil de beste zijn voor een rol, niet de beste kleur hebben.” Ugly Betty trok maandag 333.000 kijkers (madl: 4.9%) naar NET 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen