970.000 kijkers voor De wereld draait door


De kijkcijfers van woensdag 14 november 2007 (SKO)

De wereld draait door (VARA, Ned3, 19:29) – Het VARA-programma De Wereld Draait Door won vorige maand de Gouden Televizierring. De kwaliteiten van presentator Matthijs van Nieuwkerk worden vaak geprezen, maar het winnen van de Ring had hij niet verwacht. “De wereld draait door is een talkshow, welis- waar een amuserende, maar het blijft een informatief programma over cultuur en media, terwijl de geschiedenis van de prijs laat zien dat vooral showprogram- ma’s de Ring winnen.

Matthijs verwachtte dat Gooische Vrouwen of Mooi! Weer De Leeuw zou winnen. “Ik redeneerde heel simpel: die andere programma’s hebben over het algemeen hogere kijkcijfers en worden wekelijks op veelbekeken zenders uitgezonden. Wij hebben inmiddels ook een miljoen kijkers, maar zitten op een matig bekeken zender“, zegt hij in Televizier. De presentator bereidt zich niet tot in de puntjes voor op een uitzending. “Om één uur kom ik binnenlopen in de studio. Dan luncht de redactie en hoor ik hoe de uitzending van die dag eruitziet. Daarna ga ik een uurtje lantefanten in de binnenstad. Ik leef niet vooruit; op de dag zelf bereid ik me voor op de gasten van die avond.” De Wereld Draait Door trok woensdag 970.000 kijkers (madl: 17.0%).

Joris Pakket Service (NCRV, Ned2, 21:32) – In het nieuwe programma Joris Pakketservice gaat presentator Joris Linssen het land in op zoek naar bijzondere verhalen. Hetzelfde deed hij in Taxi, waar hij uiteindelijk mee stopte. “Taxi werd opgenomen met de verborgen camera. Maar na zes seizoenen was dat niet meer leuk“, vertelde Linssen onlangs in Party. “Ik werd vaak door de passagiers herkend en dan schiet het niet op. Daarbij was het jammer dat veel bijzondere verhalen niet uitgezonden konden worden omdat we er geen toestemming voor kregen. Zo heb ik enorm vaak prostituees in de taxi gehad van wie hun familie niet wist dat ze werkzaam waren in de seksbusiness. Hun broer of vader mocht dat absoluut niet weten en, nadat ik ze had verteld dat wij heimelijk tv-opnames hadden gemaakt, wilden ze het natuurlijk niet uitgezonden hebben.” De opvolger werd Hello Goodbye, dat gefilmd werd op Schiphol. “In Hello Goodbye stel ik de vragen die je thuis ook zou stellen. Ik denk dat de kijkers dat plezierig vinden en daarom op woensdagavond massaal afstemden op Nederland 1.” Joris Pakket Service wordt uitgezonden op Nederland 2 en trok woensdagavond 724.000 kijkers (madl: 11.3%) naar die zender.

Het Sinterklaasjournaal (NPS, Ned1, 17:41) – Dieuwertje Blok presenteert dit jaar voor de zevende keer Het Sinterklaasjournaal. Tot en met 5 december houdt ze jong en oud op de hoogte van het reilen en zeilen van de goedheiligman. Dieuwertje vertelt in Televizier dat het Sinterklaasfeest veel voor haar betekent. “Ik ben in mijn hart altijd een beetje kind gebleven, dus Sinterklaas is bij uitstek een feest voor mij. Als ik de Sint zie, wordt ik nog steeds blij. Toen mijn kinderen klein waren, fietsten we, zodra Sinterklaas in het land was, ’s avonds door de stad, de maan achterna. Ik geloof dat ik er zelf nog de meeste lol aan beleefde.” Kinderen vinden het vreemd om Dieuwertje buiten de decembermaand om te zien. “Ja, ik ben enorm verbonden geraakt met Sinterklaas. Als ik hartje zomer op het strand lig, is Het Sinterklaasjournaal wel het laatste waar ik aan denk. Toch komen dan geregeld kinderen op me af om te vroegen hoe het met de Sint gaat en wanneer hij komt. Hartstikke leuk; zo boor ik weer een nieuwe doelgroep aan, haha!” Het Sinterklaasjournaal wordt tegelijk uitgezonden op Nederland 1 en 3. De uitzending op Nederland 1 werd woensdag door 309.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken, op Nederland 3 trok het journaal 218.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen