1,3 miljoen kijkers voor Opsporing Verzocht


De kijkcijfers van maandag 19 november 2007 (SKO)

Opsporing Verzocht (Avro, Ned1, 21:48) – De jubileumaflevering van Opsporing Verzocht werd dinsdag door 1.253.000 kijkers (madl: 20.3%) bekeken. Het opsporingsprogramma van justitie en politie ging deze maand 25 jaar geleden van start, vertelt eindredacteur Gerard Brinksma. “Ik heb onlangs een paar oude beelden teruggezien. ‘Tot over vijf weken’, hoor je presentator Will Simon zeggen. Tegenwoordig is Opsporing Verzocht een rijdende trein met 45 uitzendingen per jaar.

Tegenwoordig gebruiken bezorgd kijkende presentatoren standaard bijvoeglijke naamwoorden als gruwelijk en vréselijk. Dat genereert meer tips, zegt regisseur Pauline Rozestraten in de GPD-bladen. “De jaren zeventig liggen ver achter ons en het programma is met zijn tijd meegegaan. In het huidige emotionele televisietijdperk moeten we daar wel in meegaan. Als Anniko van Santen het programma zonder gevoel moet presenteren komt ze over als een ijskoningin en dat kan niet.

Edward Scissorhands (RTL7, 20:36) – In de film Edward Scissorhands speelt acteur Johnny Depp een excentriekeling met woeste haardos en vlijmscherpe scharen in plaats van vingers. “De meeste mensen zijn stapelgek, ook al lijken ze op het eerste gezicht doodnormaal. Ze weten het alleen goed voor de buitenwereld te verbergen“, stelt Depp in Televizier. Edward Scissorhands werd geregisseerd door Tim Burton, die Johnny Depp als groots acteur herkende. “Tim kan me overal voor vragen. Zelfs als hij wil dat ik seks heb met een aardvarken.” De beroemde acteur hoopt dat zijn kleinkinderen trots op hem zullen zijn. “Op m’n 85ste moeten ze niet mopperen dat ik stomme dingen heb gedaan, maar roepen dat opa hartstikke gek is. Dat zou cool zijn. Als dat gebeurt, heb ik het goed gedaan.” Edward Scissorhands werd dinsdagavond door 406.000 kijkers (madl: 6.5%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Musicalproducent Albert Verlinde heeft als presentator van RTL Boulevard altijd een plek om zijn musicals te promoten. Deze week werd zijn Nederlandse versie van de musical Fame gepresenteerd. “Fame is mijn verhaal. Dat de weg naar roem kei- en keihard is, weet ik als geen ander“, zegt Verlinde in De Telegraaf. “Tijdens een dramales begon de docent te wroeten in ieders emotie. Net toen ik mijn diepste gevoelens blootlegde en daar heel emotioneel van werd, keek de lerares op haar klokje en zei: ’Oké de tijd is om.’ En daar zat ik dan weer helemaal alleen op mijn zolderkamertje.” Als Verlinde gevraagd wordt naar welke onthulling hij deed in die les, vertelt hij: “Ik ging er vanuit dat iedereen wel wist dat ik homo was, omdat ik als jongen het theatervak in wilde. En ik volgde iedere ochtend balletlessen. Maar zo vanzelfsprekend was het blijkbaar niet. Omdat ik er op de opleiding nooit eerder over had gesproken, wist niemand het. Tijdens die dramales probeerde ik het te vertellen.” RTL Boulevard trok dinsdagavond 921.000 kijkers (madl: 18.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen