278.000 kijkers voor Het Lab


De kijkcijfers van dinsdag 11 september 2007 (SKO)

Het Lab (KRO, Ned3, 21:00) – Mirella van Markus is sinds dinsdagavond te zien als presentatrice van het nieuwe wetenschapsprogramma Het Lab. Ze mocht zich daarvoor even losmaken van Goedemorgen Nederland, dat ze vanaf maandag weer in deeltijd, voorlopig naast Sven Kockelmann, presenteert. Nu zit ze nog in Italië om de vanaf maart uit te zenden serie De Italiaanse Droom op te nemen. Volgens Van Markus wil- de de netmanager een programma als Het Lab op zijn zender.

Mirella van Markus vervolgt bij de GPD: “Het was de wens van de zendercoördinator om op Nederland 3 een populair wetenschappelijk programma te brengen. De KRO is daar in gestapt. Het moest vooral heel toegankelijk zijn.” Volgens Van Markus is het verschil met andere programma’s, dat zij en haar ‘nerds’ net zo lang doorgaan totdat ze iets duidelijk hebben. “Als het aan mij ligt, en we krijgen tijd en geld om na de eerste serie door te gaan, stoppen we er nog veel meer eigen research in.” De eerste aflevering van Het Lab werd dinsdagavond door 278.000 kijkers (madl: 4.7%) bekeken bij de KRO op Nederland 3. (Foto: Nico Kroon)

Desperate Housewives (Net5, 20:33) – In Desperate Housewives kreeg de kijker dinsdagavond antwoorden op enkele prangende vragen rondom Bree (Marcia Cross) en haar echtgenoot Orson Hodge (Kyle MacLachlan), maar nu moet de kijker Orson en Bree even missen. Marcia Cross was namelijk zwanger tijdens de opnamen en moest bedrust houden omdat de zwangerschap niet vlekkeloos verliep. Ze moest echter nog twee afleveringen opnemen, dus werd Marcia’s eigen huis omgebouwd tot set. In de serie belandde Bree dinsdagavond na een val in bed, dus ook de slaapkamer van Marcia kreeg een metamorfose, zodat deze precies leek op die van haar karakter Bree. Marcia bleef na de opnamen overigens wel actief. “Als ik toch plat moest, wilde ik er wel het beste van maken. Ik kocht luisterboeken en heb de Griekse beschaving en klassieke muziek bestudeert“, vertelt Marcia via Televizier. Desperate Housewives werd dinsdagavond door 311.000 kijkers (madl: 5.3%) bekeken.

Bouwval gezocht (RTL4, 20:31) – Presentator Peter van der Vorst volgt in het programma Bouwval Gezocht kandidaten die aan de slag gaan in een huis dat veel waarde te winnen heeft. Met een minimale investering moet een maximale waardestij- ging worden gerealiseerd. Marieke Henselmans, die als besparingsdeskundige in Van der Vorsts programma Geen cent te makken te zien was, is een trouwe van van Bouwval Gezocht. “Elke avond is er De wereld draait door, de trots van de publieke omroep waar een kleine 600.000 mensen naar kijken. Veel meer kijken elke dinsdag naar de tweede serie van Bouwval gezocht. Van de 850.000 kijkers ben ik er steevast één. Als fan van Peter van der Vorst, die het programma kundig en opgewekt presenteert“, zegt Henselmans in het AD. Volgens Henselmans gaat Bouwval Gezocht in zekere zin ook over besparen, maar ze snapt niet waarom Geen cent te makken is stopgezet. “Het had 1,4 miljoen kijkers. Waarom heeft RTL het toch stopgezet?” Bouwval Gezocht werd dinsdagavond door 1.017.000 kijkers (madl: 17.5%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen