1,1 miljoen kijkers voor Grootste Muziekfeest


De kijkcijfers van vrijdag 31 augustus 2007 (SKO)

Het grootste muziekfeest van Nederland (TROS, Ned1, 20:33) – In 1975 wonnen ze het Eurovisie Songfestival met het liedje Ding-A-Dong. Daarna was het vrij snel stil rond de popgroep Teach In. Maar vrijdagavond stonden ze weer in de originele bezetting op het podium voor de grote live-show het Grootste Muziekfeest van Nederland. Repeteren hoefde de band niet. “We hebben ge- zegd dat we willen komen, maar dan wel playback. Dat was goed“, aldus bassist John Gaasbeek.

Voor het eerst sinds 32 jaar is de band bij elkaar, vertelt Gaasbeek deze week in de krant TCTubantia. “De TROS had gebeld of we met tenminste drie leden van de oude bezetting konden komen. We zijn rond gaan bellen en iedereen doet mee. We zijn met z’n zessen. We hebben de hele oude bezetting bij elkaar.” Gaasbeek weet niet of Teach-In na vrijdagavond nog samen verder gaat. “Je weet nooit wat er uit voortkomt. Als een of andere gek belt en vraagt of we op z’n feestje willen komen spelen? In ruil voor een ton zijn we daar niet te beroerd voor.” Het Grootste Muziekfeest van Nederland scoorde 1.101.000 kijkers (madl: 17.6%).

De Gouden Kooi (RTL5, 19:30) – RTL-baas Fons van Westerloo heeft aangekondigd het RTL 5-programma De Gouden Kooi aan het eind van het jaar te beëindigen. “Tenzij we dan 1,5 miljoen kijkers hebben.” Dat lijkt een onwaarschijnlijk scenario. Ook verhuizen naar een andere zender zit er niet in. SBS-topman Eric van Stade zit niet te wachten op het programma, vertelt hij in Adformatie via Zappen. “Nee, ondenkbaar“, aldus Van Stade. “Het programma is onbetaalbaar. Het is een soort voetbal, want je kunt er geen geld aan verdienen.” Ook vindt hij het geen sterk programma. “Het is een krampachtige opvolger van Big Brother. Het is niet onze stijl, zeker niet nu we bezig zijn onze zenders hoger te profileren, van meer kwaliteit te voorzien.” De Gouden Kooi trok vrijdag 403.000 kijkers (madl: 8.5%).

Diana, her life (EO, Ned2, 20:58) – Het is deze week precies tien jaar geleden dat Prinses Diana overleed en daarom stonden diverse televisieprogramma’s vrijdagavond in het teken van Diana. Op Nederland 2 zond de Evangelische Omroep de documentaire Diana, Her Life uit over het leven van Diana. Aan het woord kwamen een aantal intieme vrienden van Diana, die een goed beeld gaven van wie deze wereldberoemde vrouw werkelijk was. Het eerste deel van de documentaire werd tussen 19.30 en 20.25 uur door 603.000 kijkers (madl: 12.1%) bekeken; het tweede deel scoorde vanaf 21.00 uur 798.000 kijkers (madl: 12.5%). Hanneke van de Nederlandse Prinses Diana-fanclub herinnert zich de dag van het ongeluk nog goed. Hanneke bij Tvgids.nl: “Toen ik ’s morgens vroeg hoorde dat Diana door een ongeluk om het leven was gekomen, was mijn eerste gedachte: ‘O, dus toch…’ Ik heb altijd gedacht dat het zo zou eindigen. Veel van dit soort sprookjes eindigen naar, denk maar aan Marilyn Monroe en Grace Kelly. Het is bijna morbide, maar ik had het gevoel dat de cirkel rond was.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen