1 miljoen kijkers voor Pauw en Witteman


De kijkcijfers van dinsdag 4 september 2007 (SKO)

Pauw en Witteman (VARA, Ned1, 23:01) – Jeroen Pauw zorgde op de perspresentatie van de VARA voor nogal wat commotie door uit te halen naar Andries Knevel en Tijs van den Brink, het talkshowduo van de EO. Volgens Pauw hadden hij en Paul Witteman nooit ingeruild mogen worden voor ‘die gereformeerde mannetjes’. Pauw zegt dat hij het niet deed voor publiciteit. “Als ik er vooraf over nagedacht had, dan had ik het waarschijnlijk niet gedaan“, zegt hij bij TVgids.nl.

Ook zijn collega Paul Witteman was duidelijk niet gecharmeerd van het programma van zijn EO-collega’s. “Ik keek er liever naar dan naar een herhaling van L.A. Law, maar ik vond het een minder groot succes dan wij waren. Ze hadden beter het origineel kunnen houden. Als de EO nu voor zou stellen om de taart anders te verdelen (en Knevel & Van den Brink ook een periode om 23.00 uur een talkshow te laten presenteren), dan vind ik het lariekoek als daarin toegestemd wordt.” Pauw en Witteman werd dinsdagavond door 1.010.000 kijkers (madl: 28.5%) bekeken.

Bouwval gezocht (RTL4, 20:34) – Het woonprogramma Bouwval Gezocht waarin met zo min mogelijk geld een zo groot mogelijke waardestijging van het huis behaald moet worden, ging dinsdagavond van start met een nieuw seizoen bij RTL 4. De tijd en de euro’s die je in de verbouwing van je huis stopt, leiden niet vanzelfsprekend tot een evenredige waardevermeerdering van het huis. “Het wisselt nogal. Soms spelen ze quitte. Meestal gaat het redelijk goed“, zegt Peter van der Vorst over de deelnemers van zijn programma Bouwval Gezocht, dat dinsdag 854.000 kijkers (madl: 14.7%) trok. Van der Vorst gaat zelf per woning drie keer langs. “Aan het begin, halverwege en aan het eind.” Tussendoor worden de ‘doe-het-zelvers’ begeleid door mensen van de redactie van Bouwval Gezocht, die met kleine camera’s opnames maken. Volgens Van der Vorst is het programma heel herkenbaar. “En er zit natuurlijk ook een beetje leedvermaak bij, hier en daar“, zegt de presentator bij de GPD.

Hoe word ik een New Yorkse vrouw? (RTL5, 21:13) – Brigdet Maasland verbleef voor het programma Hoe word ik een New Yorkse vrouw? een aantal weken in New York. Maasland noemt het New Yorkse leven waanzinnig, maar na een maand vond ze het welletjes. “Ik kan wel wat met dat positivisme dat heerst in de stad“, zegt Bridget in BN/DeStem. “Iedereen met ambities lift mee op successen van anderen. Maar ‘vrienden’ absorberen alleen de goede dingen, voor problemen ga je maar naar een therapeut. Veel draait natuurlijk om de buitenkant en het duurt inderdaad even voordat je iemand echt leert kennen. Ik vond een maand dan ook lang genoeg. Soms was het leven me iets te heftig en te opportunistisch. Mijn vriend Pepijn, tevens de producent, vroeg me of ik definitief in New York wilde wonen. Ik denk dat ik daar al te oud voor ben (Bridget is 32, red). Je moet daar onbevangen in stappen en je tanden erin zetten om ambities na te streven. Persoonlijk hecht ik veel meer aan mijn sociale leven, afspreken met vriendinnen en leuke dingen doen. Dat is wat ik belangrijk vind en dat vind je niet in New York. Gelukkig dacht Pepijn er net zo over.” De herhaling van Hoe word ik een New Yorkse vrouw? werd dinsdagavond door 173.000 kijkers (madl: 3.0%) bekeken bij RTL 8.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen