917.000 kijkers voor De Vakantierechter


De kijkcijfers van dinsdag 7 augustus 2007 (SKO)

De Vakantierechter (NCRV, Ned1, 22:31) – De Rijdende RechterFrank Visser trekt er deze zomer opnieuw op uit om mensen te helpen met groot en klein vakantieleed in de zomervariant De Vakantierechter. “Het is erg afwisselend, want we komen de meest uiteenlopende problemen tegen“, vertelt eindredacteur Tanja Copal. Het programma erg actueel, zegt Visser. “We zijn uitermate actueel. Als u nu een kwestie heeft en belt, zou er deze week nog rechtgespro- ken kunnen worden.

De redactie van het programma krijgt veel verzoeken toegestuurd. “Per dag krijgen we zo’n tien brieven binnen“, aldus eindredacteur Copal bij TVgids.nl. “Dat kan voor De Rijdende Rechter of De Vakantierechter zijn, maar hoe dan ook nemen mensen hun probleem heel serieus. Ze willen écht dat het wordt opgelost. Soms denken we van te voren dat een zaak kansloos is, maar ook de redactie wordt dikwijls verrast door de uitspraak van Mr. Frank Visser. Die pakt soms heel anders uit dan je zou denken.” De Vakantierechter trok dinsdag 917.000 kijkers (madl: 7.2%).

Joling en Gordon over de vloer (Tien, 20:32) – Zanger Gerard Joling heeft de afgelopen weken maar liefst drie keer goud behaald. Joling, wiens Joling en Gordon over de vloer dinsdag door 374.000 kijkers (madl: 7.2%) bekeken werd, is erg blij met zijn succes. “Tijdens de eerste week op Ibiza werd de cd van ‘De Toppers’ goud, de tweede week werd de dvd van ‘Over de vloer’ met Gordon goud en in de staart van mijn vakantie hoor ik dat mijn lied met André Hazes met 40.000 verkochte exemplaren goud heeft behaald. Het is toch om te gieren?“, aldus Joling in De Telegraaf. Deze week geniet Gerard nog van zijn vakantie. “Langzamerhand heb ik ook al wel weer zin om aan de slag te gaan. Vanaf volgend weekeinde zit ik weer volop in de running want dan ga ik samen met Nance natuurlijk weer ‘So you wannabe a Popstar’ presenteren.

Jamie Olivers School Dinners (RTL5, 21:26) – Ruim de helft van de Nederlanders eet het liefst Italiaans als het om buitenlands eten gaat. Volgens kok Auke Buseman van het restaurant Sol Food Trattoria komt de voorkeur voor de Italiaanse keuken aan de aandacht die eraan gegeven wordt. Topkoks als Jamie Oliver bereiden niet zelden Italiaanse gerechten. “Neem nou Herman den Blijker, Gordon Ramsay of Jamie Oliver. Allemaal hebben ze een kookprogramma waar deze keuken ruimschoots aan bod komt“, vertelt Buseman in Spits. “Ook worden de kookboeken steeds beter en de mensen thuis veel wijzer. Ze weten ondertussen wel wat risotto is en ontdekken dat je ravioli ook kunt vullen met paddestoel en truffel, gorgonzola en walnoot of geitenkaas en honing. Er wordt weer meer geëxperimenteerd in de keuken.” Het programma School Dinners van Jamie Oliver werd dinsdagavond door 412.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken bij RTL 5. Aansluitend trok Gordon Ramsays Oorlog in de keuken 396.000 kijkers (madl: 8.4%) naar de televisiezender.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen