660.000 kijkers voor Jong Geleerd


De kijkcijfers van donderdag 30 augustus 2007 (SKO)

Jong Geleerd (RTL4, 20:32) – De familiespelshow Jong Geleerd met Carlo Boszhard en Irene Moors is sinds gisteren wekelijks op donderdagavond te zien bij RTL 4. De eerste uitzending van Jong Geleerd werd zondag na het eredivisievoetbal door 831.000 kijkers bekeken; de tweede aflevering op don- derdagavond scoorde 660.000 kijkers (madl: 12.2%) na Goede tijden slechte tijden. Het werken met kinderen, doet Irene denken aan Telekids dat zij presenteerde met Carlo.

Jong Geleerd is een spelshow waarin kinderen uit groep 8 het opnemen tegen volwassenen. “Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken. Ben ik ook altijd blijven doen, alleen niet zo veel op tv“, vertelt de bekende presentatrice bij TVgids.nl. “Ik merk dat er sinds het einde van Telekids weinig veranderd is. Net als toen hebben we ook nu kinderen uit groep 8 in de studio. Dat voelt heel vertrouwd. We spreken hen op dezelfde pittige manier aan als toen en dat werkt nog steeds heel goed. Iedereen in de studio is hysterisch enthousiast.

Baby’s Wil Is Wet (RTL4, 21:29) – Na Jong Geleerd was de Schotse Derek Ogilvie donderdagavond te zien in de Nederlandse variant op het programma De Babyfluisteraar. In Baby’s Wil Is Wet helpt Ogilvie Nederlandse ouders en gezinnen om met jonge kinderen om te gaan. Ogilvie zegt verschillende beelden door te krijgen van de kindjes. “Ik krijg foto’s door, maar ook gevoelens en emoties die niet van mij zijn“, aldus Ogilvie bij BN/DeStem. “Zoals angst en boosheid. En filmbeelden. Als een minifilm, gefilmd vanuit het standpunt van het kind, rollen de beelden over mijn netvlies. En weet je wat het gekke is? De film is altijd in het Engels, ook bij Nederlandse kinderen. Er is dus geen taalbarrière. Ik heb het eerder in Duitsland gedaan voor ProSieben en nu dus voor de Nederlandse televisie. Buiten de camera’s om heb ik ook weleens een Japans kindje geholpen. Privéreadings doe ik trouwens gratis. Ouders betalen alleen mijn reiskosten. Waarom? Omdat we het hier hebben over het helpen van mensen.” De eerste aflevering van Baby’s Wil Is Wet werd donderdagavond door 765.000 kijkers (madl: 13.3%) bekeken op RTL 4.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Jim Bakkum heeft deze zomer een van de meest ‘helse vakanties’ ooit meegemaakt. Dat vertelde de 20-jarige zanger donderdagavond in RTL Boulevard, dat door 769.000 kijkers (madl: 19.6%) bekeken werd. Hij moest vluchten voor heftige bosbranden in Sicilië, waar hij samen met een goede vriendin een vakantiehuisje had gehuurd. Bij het zien van de bosbranden, maakte de oud-Idol zich eerst niet al te veel zorgen. Maar toen na een paar dagen het vuur zich langzaam maar zeker uitbreidde, besloot Jim geen seconde langer te blijven. “We roken alleen maar vuur, overal waar we reden“, liet hij RTL Boulevard weten. “We zijn onmiddelijk naar ons vakantiehuisje gereden en hebben heel snel onze spullen gepakt!

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen