403.000 kijkers voor Dankert en Dankert


De kijkcijfers van donderdag 2 augustus 2007 (SKO)

Dankert en Dankert (KRO, Ned2, 18:48) – De Friese serie Dankert en Dankert is sinds donderdag te zien op Nederland 2. Pieter en Jelle Dankert zijn een eeneiige tweeling die samen een advocatenpraktijk runnen. Beide rollen worden gespeeld door Peter Tuinman. “Je moet wel scherp blijven, je draait de scènes met de twee personages na elkaar. Dat is niet alleen een ander pak of andere grime, maar ook een andere manier van doen en laten, een net even andere stem“, zegt hij.

Tuinman vervolgt bij GPD: “Het is wel voorgekomen dat we anderhalve minuut aan het draaien waren en dat ik zei: stop maar, ik zit even in het verkeerde personage.” Om zichzelf als twee personages in de uiteindelijke montage terug te zien, vond Tuinman ‘heel gek’. “Je ziet je samen met jezelf aan tafel zitten, samen in de auto.” De serie is geïnspireerd op de advocatentweeling Hans en Wim Anker. Extra populariteit heeft Dankert & Dankert het advocatenkantoor Anker & Anker na uitzending in Friesland niet opgeleverd. “Het is natuurlijk moeilijk te meten, maar er is hier in ieder geval nooit iemand binnengekomen die zei: ik wil bijstand want ik heb gisteren Dankert & Dankert gezien“, vertelt Tjalling van der Groot van Anker & Anker. Dankert en Dankert werd donderdag door 403.000 kijkers (madl: 12.0%) bekeken.

Lachen met de TROS (TROS, Ned1, 20:34) – Reinout Oerlemans presenteert sinds enkele weken het programma Lachen met de TROS, waarin humoristische fragmenten uit het archief van de omroep worden getoond. Sportpresentator Jack van Gelder was één van de gasten in het programma. Hij vertelde onder meer over de meeste memorabele momenten uit zijn Te land, ter zee en in de lucht-tijd. “Ik heb zelf gevraagd om wat fragmenten uit Wanted, een programma dat ik geweldig vond om te doen“, vertelt Van Gelder. “Helaas was Wanted te duur en viel het doek na één seizoen.” Ook John van Lanting was te gast bij Oerlemans. Verschillende van zijn kluchten waren in de jaren zeventig en tachtig bij de TROS te zien. “En de kijkcijfers waren in die tijd gigantisch! Ik weet nog dat Willem Duys in de studio naar me toe kwam en zei dat zelfs Wim Sonneveld nog nooit zulke kijkcijfers had gehad. Toen was ik wel verguld hoor.” Lachen met de TROS werd donderdag door 904.000 kijkers (madl: 18.3%) bekeken op Nederland 1.

Amsterdam Tournament Ajax – Atletico Madrid (Veronica, 20:40) – Ajax is het Amsterdam Tournament goed begonnen. De Amsterdamse club won donderdagavond voor het oog van een vol voetbalstadion en 599.000 kijkers (madl: 11.8%) met 2-0 van Atlético Madrid. De zege is een welkome opsteker voor trainer Henk ten Cate. De Amsterdamse oefenmeester zag zijn team tijdens de vorige editie van het Amsterdam Tournament gelijkspelen tegen Inter en met 1-0 verliezen van Manchester United. De vierde en laatste plaats was het resultaat. Arsenal won eerder op de avond met 2-1 van Lazio Roma. Deze wedstrijd trok 220.000 kijkers. Ajax en de Londense club spelen zaterdagavond de ‘finale’ van het toernooi.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen