1,4 miljoen kijkers voor PSV – Ajax


De kijkcijfers van zaterdag 11 augustus 2007 (SKO)

Johan Cruijff Schaal: PSV – Ajax (SBS6, 19:55) – De Johan Cruijff Schaal is zaterdagavond voor de derde keer op rij bij Ajax terechtgekomen. De club won het duel tussen de landskampioen, PSV, en de bekerwinnaar met 1-0. Kort voor rust scoorde Gabri in de Amsterdam ArenA de enige treffer van de wedstrijd. “Ik had na het doelpunt van Gabri geen enkel moment het idee dat we nog gelijk zouden maken“, aldus trainer Ronald Koeman van PSV in De Telegraaf. Ajax is blij met de overwinning.

Koeman: “Ajax begon goed aan de wedstrijd en had ook in de tweede helft het beste van het spel. We misten voorin te veel kwaliteit.” Trainer Henk ten Cate was blij met de overwinning. “We misten namelijk ook nog al wat mensen. En in de rust heb ik ook geen enkel risico met Jaap Stam genomen. Het is goed om te zien dat we ook met veel jeugdspelers op het veld weinig weg geven.” PSV – Ajax werd door 1.381.000 kijkers (madl: 30.6%) bekeken bij SBS 6.

Bijna Beroemd (NCRV, Ned1, 20:27) – Margreeth Zijlstra uit Amsterdam is één van de veertig leden van de publieksjury in het NCRV-programma Bijna Beroemd. Met een druk op de knop kan de publieksjury ervoor zorgen dat een kandidaat na dertig seconden weggestemd wordt. “Ik ben via een vriendin in de jury terechtgekomen“, vertelt Zijlstra in Televizier. “Ze werkt voor een ander NCRV-programma, Man bijt hond, en vond me er wel geschikt voor.” Soms is voor Zijlstra de maat vol. “Als het me gaat irriteren, druk ik op de knop. Een act moet me wel een beetje boeien, het moet origineel zijn of het moet iets geks hebben, zodat ik er om kan lachen. Ik vermaak me wel; ik heb veel lol bij de opnamen.” Bijna Beroemd met Jochem van Gelder en Jetske van den Elsen trok zaterdag 712.000 kijkers (madl: 15.5%).

Gezocht (EO, Ned2, 19:36) – In het programma Gezocht, dat zaterdag door 236.000 kijkers (madl: 6.7%) bekeken werd, ontmoet presentator Marc Dik mensen die naar de meest uiteenlopende zaken zoeken. “Alles wat niet in de andere programma’s past, doen wij wel“, vertelt eindredacteur Astrid Zevenbergen aan TVgids.nl. “Maar we willen absoluut geen Surprise Show zijn. Het verhaal achter de zoektocht is het meest belangrijk.” De deelnemers zijn op zoek naar verschillende dingen. “Mensen zijn soms op zoek naar een onderdeel voor hun verzameling, een stukje verleden of verloren videobeelden. Marc Dik gaat bij hen langs en vraagt waarom ze daar naar op zoek zijn. In de aflevering van zaterdag zit een jongen die een fietsmaatje zoekt.” Door hun deelname krijgen mensen de mogelijkheid om kijkers op te roepen om mee te helpen bij hun zoektocht. “En dat werkt, zo blijkt uit de eerste uitzending. Er is al veel gereageerd op de verschillende oproepen. Daar wil ik nog niet al te veel over kwijt, maar later in de reeks komen we daar absoluut op terug. Tenslotte willen de kijkers toch ook graag weten of de gezochte items gevonden zijn.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen