984.000 kijkers voor House M.D.


De kijkcijfers van donderdag 5 juli 2007 (SKO)

House M.D. (SBS6, 21:29) – Als acteur Jesse Spencer in 2003 een rol speelt in de Amerikaanse film Uptown Girls, komt zijn carrière in een stroomversnelling. Nu is de acteur wekelijks te zien in de hitserie House M.D., dat donderdag door 984.000 kijkers (madl: 17.4%) bekeken werd bij SBS 6. “Je zit opeens middenin een echte business. We zenden in Amerika uit op dinsdag, en woensdag- ochtend schuift er dan een papiertje onder de deur door met de kijkcijfers“, zegt Spencer bij GPD.

Spencer: “Daar moest ik echt aan wennen. Maar ik heb nu ook wel door dat we moeten kappen als de cijfers dalen, dus nu lees ik braaf elke dag de stand door.” De acteur is verrast door het succes van de serie rond de Britse acteur Hugh Laurie, die dokter Gregory House speelt. “House is op zich nogal rechtdoorzee-drama volgens vast stramien: er is altijd een slechterik, in de vorm van een bacterie of virus, dat moet worden uitgeschakeld. Zijn personage is niet voor niets gebaseerd op Sherlock Holmes. De artsen zijn de rechercheurs die hem terzijde staan. Het grappige aan House is dat de personages niet de typische seriepersonages zijn. House zelf is een absolute antiheld, die bepaald niet overloopt van empathisch vermogen. Maar hij is wel eerlijk en zegt wat hij denkt. Voor de Amerikaanse tv is dat best bijzonder.

De Klimaattest (KRO, Ned3, 20:31) – De week voorafgaand aan Live Earth, op zaterdag 7 juli, is er op televisie de nodige aandacht voor het klimaat. Zo werd De Nationale Klimaattest donderdagavond door 255.000 kijkers (madl: 4.9%) bekeken. Helga van Leur, presentatrice van RTL Weer, vindt het een goede zaak dat aandacht aan het klimaat wordt gevraagd. “Wel vind ik dat er vaak te eenzijdig over de verandering van het klimaat wordt gesproken“, aldus Helga bij TVgids.nl. “Natuurlijk moeten we maatregelen nemen, dat staat vast, maar er is nog zoveel dat we niet weten. Mijn motto is: als we het weer voor morgen al niet met zekerheid kunnen vaststellen, kan dat absoluut niet voor over vijftig jaar.” De zomer lijkt de afgelopen regenachtige dagen nog niet in zicht. Helga kan nog niet vertellen wanneer de warme dagen eraan zitten te komen. “Het weer is moeilijk te voorspellen. Als ik het zou weten zou ik direct aandelen in de reisbranche kopen (lacht). Bovendien zou iedereen massaal tickets gaan boeken als ik nu zeg dat het blijft regenen. Dat is voor het klimaat natuurlijk niet zo best. Ik zal dus wijselijk mijn mond dichthouden.

Korenslag (EO, Ned1, 20:37) – Henny Huisman presenteerde donderdagavond de halve finale van het EO-programma Korenslag. Aan het eind van de halve finale, die in het teken stond van Live Aid, werd bekend dat de koren Re-flax en Dekoor doorgaan naar de finale. De slotaflevering van Korenslag wordt zaterdagavond uitgezonden op Nederland 1. De jury van het programma, bestaande uit Ivo van Leeuwen, Janke Dekker en Jeroen Kijk in de Vegte, kreeg de afgelopen weken veel kritiek. Op internet wordt het drietal als ‘grof’ omschreven. Vooral een opmerking van Jeroen over een vrouwenkoor met leden van middelbare leeftijd (“Van Tena-ladies naar wilde meiden”), kon volgens internetbezoekers echt niet. “Niet alleen kwetsend voor de dames die incontinent door het leven gaan, maar vooral respectloos naar de dames van het koor“, laat een kijker weten. De halve finale van Korenslag werd donderdag door 991.000 kijkers (madl: 18.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen