638.000 kijkers voor Wonderen Bestaan


De kijkcijfers van maandag 16 juli 2007 (SKO)

Wonderen bestaan (KRO, Ned1, 22:31) – Voordat Yvon Jaspers in september terug is met het derde seizoen van Boer zoekt vrouw, presenteert ze deze zomer eerst nieuwe afleveringen van Wonderen bestaan. De nieuwe reeks ging maandag van start met 638.000 kijkers (madl: 12.6%). Op de vraag of Yvon in de wonderen uit het programma gelooft, antwoordt ze: “Het zijn gebeurtenissen die in de levens van onze hoofdper- sonen cruciaal zijn. Wie ben ik om daar iets van te vinden?

We hebben een ijzersterke redactie, die leugens voorkomt“, aldus Jaspers in Televizier. “Je ziet aan iemand of het echt is gebeurd of niet. Bovendien hebben de mensen die ons schrijven, echt lef. Er rust een soort taboe op; mensen denken snel dat het wel verzonnen zal zijn. Gasten zeggen ook als eerste: ‘Ik ben heel nuchter hoor’.” In de BNN-show Ranking the Stars kreeg Jaspers de stempel ‘girl next door’. “Dat is mijn stem kwijt was en alleen kon fluisteren, heeft ook een steentje bijgedragen. Alles draaide om imago en ik denk dat ik naast die andere meiden inderdaad de gewoonste ben. Ik draag gewone kleren, nauwelijks make-up en maak gewone programma’s. Ik vind het niet erg. Bovendien: de mannen vonden Katja het spannendst, maar wilden met míj trouwen.”

Het gevoel van de Vierdaagse (KRO, Ned1, 19:29) – Algemeen vierdaagsemanager Wim Jansen heeft dinsdagmorgen om vier uur in Nijmegen het startschot gegeven voor de 91-ste Vierdaagse. Ruim 38.000 wandelaars lopen op de Dag van Elst door de Betuwe. “De start is perfect gegaan. Een kwartier van tevoren hield het op met regenen“, zei een woordvoerder van de organisatie. Het aantal deelnemers is ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk lager. In 2006 verschenen nog ruim 44.000 mensen aan de start. “Stiekem hadden we dat wel verwacht, gezien de gebeurtenissen van vorig jaar. Maar we zijn zeker niet ontevreden.” Op televisie wordt uitgebreid verslag gedaan van het Nijmeegse wandelevenement. De KRO zendt dagelijks om 19.30 uur Het gevoel van de Vierdaagse uit, waarvan de eerste aflevering maandag door 735.000 kijkers (madl: 19.2%) bekeken werd. RTL 4 trok op de late avond 501.000 kijkers (madl: 9.7%) met de Zomertoer van 4 in het land en de speciale uitzendingen over de Vierdaagse op SBS 6, rond 23.20 uur, scoorde 515.000 kijkers (madl: 14.5%).

RTL Nieuws (RTL4, 19:30) – RTL Nieuws-presentator Rick Nieman zit al zijn hele leven in het nieuws. Tijdens zijn studie wilde hij graag onderzoeksjournalist worden. “Toen zei iemand: ‘Joh, je bent blond, ziet er best goed uit en hebt een vlotte babbel. Jij moet natuurlijk gewoon bij de televisie’. Dat vond ik toen enorm beledigend“, aldus Nieman in TROS-Kompas. “Mensen hebben er vaak geen idee van wat er komt kijken bij het maken van een nieuwsuitzending. Veel mensen denken dat we alleen maar het nieuws lezen. Ik dacht zelf in eerste instantie dat dit mij niet stoorde, maar in mijn boekje lees je dat ik er toch wel wat moeite mee heb.” Volgens Nieman is hij soms ’te soft’ in interviews. “Ik vind het moeilijk om een prettig gesprek te doorboren met een heel kritische vraag. Sommige mensen kunnen dat heel goed. Zoals Jeroen Pauw, die kan echt álles vragen, omdat hij er charmant bij glimlacht. Maar zo is hij ook echt; hij is in het dagelijks leven precies hetzelfde.” Het Half Acht Nieuws werd maandagavond door 819.000 kijkers (madl: 21.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen