‘Ruzie Gouden Kooi te hard en beneden peil’

Geplaatst op ma 16 jul 2007 om 17:37

Een ruzie tussen de bewoners in De Gouden Kooi is maandag dermate uit de hand gelopen, dat de programmama- kers hebben besloten de regels van fysiek geweld aan te scherpen. “Er kan geen boete of sanctie komen te staan, maar directe verwijdering uit de Villa“, lieten de makers weten. ‘Miljonairs’ Lieke en Huub (foto) moesten het tijdens de ruzie ontgelden. Zij werden flink aan- gepakt door alle overige bewoners. “Dit kan niet door de beugel. Het is te hard en beneden alle peil.

De redactie van De Gouden Kooi noemt het ‘misselijkmakend’ dat zes bewoners tegen twee bewoners samenspanden. Bij Amanda, Natasia, Jaap, Brian, Nadia en Dennis wordt 1000 euro ingehouden op de borg en wordt 100.000 euro ingehouden op de eventuele jackpot. Ook krijgt Jaap nog een aparte boodschap. “Jaap, dit is jouw eerste boete en dat je hier je medewerking aan heb verleend is uitermate teleurstellend.

Filmpjes van de ruzie zijn online te vinden via de videowebsite Youtube: a, b en c.
63 Reacties op “‘Ruzie Gouden Kooi te hard en beneden peil’”


 1. Mike

  Die filmpjes zijn echt vreselijk! Gaat dat elke dag zo in De Gouden Kooi? Ik wist niet dat het zo erg was! Ik heb het wel eens gezien, maar vond de commotie overdreven. Het is inderdaad een schande deze show!

 2. HIJ

  Dit is inderdaad een heftige actie. Het is een tijd lang ‘rustig’ geweest in de kooi.

 3. DF

  Dit kan je ook verwachten bij die pooier John de Mol.

 4. Anne

  Belachelijk dit! Dat het zou gemeen eraan toe gaat wist ik niet! Ik dacht het is een beetje schelden en schreeuwen, maar iemand de kleren van het lijf rukken is verschrikkelijk!

 5. E&N

  Dit is niet meer normaal. Ik mag die Lieke ook niet, maar ik vond het wel zielig voor haar.

 6. Jan

  Als trouwe kijker van De Gouden Kooi schrik ik hier behoorlijk van. Lieke is inderdaad een verschrikkelijk, vals mens. Maar wat Natasia, Amanda en Nadia laten zien is beneden alle peil. Ik heb nog nooit zoiets ranzigs gezien, en dan werd het op de helft nog gestreamlocked.

 7. Jaap

  Dit is toch f*cking niet normaal!

 8. Danny - Digitaal Media.nl

  Boetes zijn gewoon te laag hiervoor. Tien zou per overtreding de helft van de borg moeten inhouden en bij 2x de fout in de villa uit en geen borg terug.

 9. !#Michael#!

  Eigenlijk vind ik dat er nu al mensen uit moesten! Er moet een einde komen aan dit geklooi! Of er pakt straks echt iemand dat keuken mes en rijgt er een mede bewoner aan!

 10. Jan

  @ Danny. Mee eens. Toch had ik wel verwacht dat boetes zouden werken. Vooral bij Miljonairs als Huub, die toch op de jackpot uit zijn. Nogal balen als er dan ineens 100.000 euro vanaf gaat. Mooi voor Tien, maar niet voor de miljonairs. Maar het blijkt toch niet te werken. Bij fysiek geweld inderdaad gewoon de bewoner eruit.

 11. !#Michael#!

  Als je op http://www.talpafan.nl de filmpjes over de sanctie brief bekijkt snap je gewoon niet dat de miljonairs weer in een normale dialoog treden en samen rustig praten over wat er gebeurt is en gezamelijk een oplossing proberen te vinden en trachten naar een manier om een herhaling te voor komen.

  Deze uitbarsting (net als die van eric) is gewoon een climax van emoties (verder lijkt Talpa Productie ook bepaalde terror acties te crieren :O :? ).

  Maar goed, zolang de Miljonairs vrijwillig zitten waar ze zitten is het nog niet zo erg :)

 12. Oidale

  Dit is niets meer of minder dan een aanranding. Ik hoop dat er stappen ondernomen zullen worden.

 13. JohanW

  John de Mol laat hier middels het programma waar hij oh zo trots op is volledig zien dat het terecht is dat Tien gaat stoppen, als je trots bent op het maken van bagger als dit, heb je dringend geestelijke hulp nodig en mag je best wat minder trots zijn op een dergelijk wanproduct… gut gut, er komen regeltjes, nou we zijn onder de indruk… ze hadden gewoon de betrokken bewoners eruit moeten trappen en klaar! DAN maak je indruk en laat je goed zien dat je het niet tolereert, maar nu…. Gefeliciteerd John, ben je nog altijd even trots? Waar was trouwens de beveiliging toen dit allemaal gebeurde? Waarom is er niet gelijk ingegrepen? Of waren we toch voornamelijk bezig een paar kijkcijfertjes te willen scoren voor de tent dicht gaat?

 14. Maikel

  En dat allemaal voor een paar rottige kijkcijfertjes.

 15. Martijnjdd

  Ik ben zeker geen fan van DGK, maar heb wel even de bovenstaande streams bekeken. Ben ik dan net zo’n ramptoerist als al die andere loggers die toch stiekum wel even nieuwsgierig waren en ook geklikt hebben? En daarna uiteraard vol walging en afschuw een stukje hebben getypt?

 16. Anoniem

  Die 1ne trap van NENA is hierbij toch niks??? NENA MOET TERUG IN DE GOUDEN KOOI :)

 17. Mike

  @ Anonymous. Dat kwam net in me op! Die blonde Nena is inderdaad voor een klein trapje de villa uitgezet. Echt onbegrijpelijk dat dit dan weer wel toegelaten wordt. Dit is vele malen erger. Daar zou ik wel eens een woordvoerder van Tien over willen horen!

 18. yossarian

  Nou Frits!, zeg jij er eens wat van.. ;)

 19. Anoniem

  Als dit in een normaal huis gebeurd staat binnen de kortste keren de politie op de stoep. Het wordt tijd dat Talpa producites bezoek van de politie krijgt omdat ze dit uitlokken, laten gebeuren en niet ingrijpen. DIT MOET DIRECT STOPPEN!

 20. Johan B.

  Ik meende dat volgens John de Mol Natasia zich de afgelopen tijd tot een beschaafde dame had ontwikkeld. Tsja, zouden de kinderen van haar dat ook nog steeds vinden?
  Kortom: onze kantinejuffer zal morgen wel beginnen of ik bepaalde filmpjes wil zien waar ze zo om heeft moet lachen. Even ter herinnering: de kantinejuffer die niet gelooft in het bestaan van Wit-Rusland. (Ja, Rood-Rusland, Groen-Rusland bestaan dan zeker ook). De koffie smaakt nog steeds overigens.

 21. Theo's teeveetalk

  Er mag tegenwoordig ook nix meer in die Gouden kooi.
  Zelfs Johnyboi de Mol is al aangestoken door de Nederlandse regeltjes epidemie.

  Wel leuk voor de kindertjes van die donkere teringtrol
  “Jullie kunnen altijd naar mamma kijken op TV”
  Dan zal mamma jullie eens laten zien hoe je iemand aanrand met 6 man tegen 2. Zo’n aandachtshoer moeten ze toch gelijk uit de ouderlijke macht ontzetten.

  En de regeltjes en sancties…. gewoon niet doen.
  Laat die leeglopers elkaar gewoon uitmoorden, een betere promotie kan de Mol zich niet wensen, voor de maatschappij is aan dit soort figuren niets verloren, en dan hebben we hopelijk binnen een week of 2 een winnaar van deze horror villa.

  Hoeven Fons en RTL hun handen ook niet meer te branden aan dit programma gedrocht.

 22. Mr X

  Het moet heel snel van de buis! Ruimte maken voor zinnige TV!

 23. Bas v.d Kimme

  En wat zou RTL een goed voorbeeld geven als ze dit nou eens
  niet op hun eigen zender uitgaan zenden…….

 24. Johan

  en bij Talpa maar roepen dat het net het echte leven is, kan je nagaan wat een zooitje het eigenlijk in ’t Gooi is..

 25. jim

  kutprogramma.

 26. -

  ”doe haar bh los” wordt enkele keren gezegd wanneer Lieke door meerdere bewoners vastgehouden wordt! Echt raar programma dit.. :-s

 27. niceman

  beste mensen als jullie DGK niet op RTL willen
  gewoon RTL hierover mailen
  en niemand is verplicht om DGK te kijken
  en ik las ook dat zelfs een DGK fan/kijker hiervan schrok
  dat zegt al genoeg

 28. Danny | Digitaal Media.nl

  Even off-topic:
  Komt Mediacourant in het nieuwe tv seizoen weer met Kijkcijfer Voorspellen?

 29. Jelmar

  Lijken de familie Flodder wel.
  Ik zou met dit programma kappen.

 30. Jordy de Mol

  Gaverdamme wat is dit misselijkmakend! Deze mensen moeten per direct uit die Villa geschopt worden! En Natasia (die vorige week zei ‘begrijp het nou, ik geef niet om mijn kinderen) uit de ouderlijke macht! Zij houdt Lieke in de houdgreep terwijl de rest haar uitkleed. Wat is dit voor samenzweerderij? Ik kan me hier echt heel boos om maken! Marteling! Na mentaal nu ook fysiek! En die lelijke ‘zwarte diva’ duwt Huub met d’r heksennagels in z’n gezicht! Het zijn toch geen oorlogsmisdadigers die met pek en veren besmeurd moeten worden? Echt schande dat het er met wederom sancties vanaf komt. Natasia is gewoon d’r 10.000 euro kwijt en moet er onmiddellijk uit: bij een volgende overtreding zou namelijk verwijdering uit de Villa plaatsvinden! WEG MET DAT MENS…ZE IS ZWART VAN BINNEN!!!

 31. Tjedde

  Het was gewoon aanranding. Op straat zou elke crimineel daarvoor achter slot en grendel gaan.

 32. yossarian

  De volgende stap is dat er echt gewonden vallen, of een dode.

  Ik zou dan niet graag in de schoenen staan van John de Mol. Hij is dan toch op zijn minst medeplichtig, lijkt mij.

 33. Bart

  @ Danny: Wil je het voor je eigen site gebruiken ofzo? :P

  Echt zielige actie van die bewoners. Programma gelijk stoppen en die etters eruit zetten. Laat dieHuub en Lieke de ‘grote’ winnaars worden en de rest voor schut laten staan.

 34. Danny - Digitaal Media.nl

  @Bart
  Nee hoor. Ik was gewoon benieuwd ;)

 35. dannytje

  Binnenkort stopt het programma ook wel, maar het moet nog even een tijd doorgaan ben ik met John eens, tot het is verkocht aan een paar landen en er winst is op gemaakt. Veel erger kan het niet meer worden anders worden ze verwijderd uit de villa, er staat nu toch dat de regels zijn aangepast

 36. Johan B.

  ** Kinderen die veel televisie kijken en op internet surfen zijn vaker onrustig, gierig en respectloos. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse regering. Uit het onderzoek bleek dat verwaarloosde kinderen uit achterstandswijken vaker achter de computer zitten en televisie kijken. De televisie staat soms wel zes keer vaker aan dan in ‘betere’ wijken. De onderzoekers zeggen dat deze kinderen weinig zelfvertrouwen hebben en sneller ruzie hebben met familie. Het onderzoek baart Britse politici zorgen omdat omdat deze kinderen op deze manier ook meer (ongewenste) reclame zien voor junkfood. (Telegraaf)

  Toevoeging: weten we nu waarom Frits altijd zo reageert op de Ned.1-kijker

 37. kees

  Ik kijk regelmatig naar de Gouden Kooi, hier had inderdaad de beveiliging moeten ingrijpen. Het gaat er al vals aan toe, maar dit vind ook ik wel erg ver gaan. Met een groep twee mensen zo gijzelen is niet normaal en nog strafbaar ook.

 38. Flippo

  Caroline Tensen naar RTL. Wordt deze week bekend.

 39. michel

  als dit programma echt een paar jaar gaat duren zoals er werd gezegt in het begin dan maken de bewoners elkaar af denk ik! vind het niet zn boeiend programma. hoor er wel veel over en als andere mensen dit willen zien. lekker blijven kijken. ik wist niet dat het zo erg was!

 40. Mike

  @ Kees. Misschien is er wel ingegrepen. Wellicht daarom die streamlocks.

 41. Craig

  Geweldige TV dit! _O_

  Doe niet zo hypocriet mensen… waarom kijken mensen naar dit programma? Is toch voor sensatie? :lol:

  In het echte leven heb je ook mensen die elkaar gek maken waarom mag het niet voor de camera?

  Het werd trouwens eens tijd dat Huub en Lieke is keihard aangepakt werden. Die 2 denken dat ze koning en koningin van de Gouden Kooi zijn!

 42. Marvin D.

  waar maken mensen zich druk over…
  die mensen die daar zitten kiezen er zelf bewust voor om daar te gaan zitten…
  dus ja
  wat is er nou erg aan ..
  de gouden kooi is gewoon te dope

  rust

 43. Molshoop

  Dat willen de programmamakers toch, de grens opzoeken en confrontaties, hoe wil je anders kijkers trekken, doordat ze op de bank zitten te theedrinken…?
  Dit programma haalt de overgang naar RTL niet, want daarvoor is het al over en uit !

 44. boris

  ‘ Kunnen we nu eindelijk stoppen met dit programma waarin mensen de evolutie omdraaien en terugkeren tot de tijd dat wij mensen nog primaten waren. John? Hallo?’ Opgehangen…

 45. BVA

  Bijzonder dat jaap nu emotioneel het even niet meer trekt en uit de school klapt over wat er allemaal gedaan moest worden van de redactie/productie.
  Programma van de buis lijkt me, iedereen zn borg weer terug en Bokitasia kan weer lekker naar dr kindjes de zogenaamde voorbeeldmoeder uithangen..

  zie hier Jaap en zn uitbarsting:

  http://www.youtube.com/watch?v=tXX-GPUcPYU

 46. Joep

  hehe.. wat een drukte hier.. 1 ding is zeker: dit walgelijke pestspelletje gaat van de buis.. RTL zal dit nooit gaan uitzenden lijkt me

 47. Anoniem

  @BVA

  Helemaal niet bijzonder, want het was al vanaf dag 1 bekend dat het meeste in scene was gezet. John de Mol gaat niets te ver, maar die man is verschrikkelijk door de mand gevallen.

  Het is beter voor John dat hij zich uit de branche terugtrekt, want hij is al zijn credits wel kwijt op het gebied van media.

 48. Jordy de Mol

  @BVA
  Nou, ik ben wel in shock! Had ik echt nooit verwacht!

 49. Vince

  :-0 Ik heb de lifestreams niet, heb nog een leven naast DGK….:-) Maar ga vanavond thuis er even voor zitten.

 50. Roberto

  Ik ben een groot DGK fan, maar dit gaat echt te ver! Wat ze met Lieke doen kan gewoon niet door de beugel en ik begrijp ook niet dat ze het huis niet woren uitgegooid. Nena gaf Brian een trap en wordt eruit gezet, en Natasia trapt Jaap meerdere malen en bij haar volgen alleen sancties meer niet! Why?? Dat is toch F*cking niet normaal!

 51. [MikE]

  Als ik John de Mol, Talpa of Fons van Westerloo een advies mocht geven dan zou ik heel erg adviseren om per direct te stoppen met De Gouden Kooi. Met het stoppen van Tien in het vooruitzicht moet dat niet zo’n groot probleem zijn. Dan modderen ze nog maar even door op het tijdslot 20.00 met 100.000 kijkers voor leuke thuisvideos of iets dergelijks.

  Het niveau daalt en daalt. Daarnaast blijkt heel goed op het filmpje dat Tien Jaap diverse terror-opdrachten heeft gegeven om de kijkcijfers te doen stijgen. Dit zijn Jaaps eigen woorden overigens (zie tienfan.nl).

 52. Erwin

  Ging inderdaad te ver. Dat moeten de bewoners toch ook wel inzien lijkt me. Desalnietemin vind ik niet dat het programma moet stoppen, daar is het te bijzonder voor. Er wordt wel over gepraat en over geschreven dus dat is altijd goed.

 53. Bart V.

  Ik ben niet iemand van “zei ik het niet…”
  Maar het is wel jammer dat het O.M. (Openbaar Ministerie) niet alles en iedereen oppakt die met dit programma te maken heeft, incl. John de M. Als dit geen uitlokking van geweld, wreedheid, ongepast gedrag is dan weet ik het niet meer. TV is nog altijd een voorbeeldfunctie voor een groot deel van de jeugd die op straat dit gedrag nadoet. (zie de clips op TMF, Bitch dit, bitch dat) Misschien een tip voor Fons van W., Ik zou me nog wel Tien keer bedenken voordat die rotzooi op RTL 5 wordt gezet, want je imago is voor altijd aan gort. Het is jammer dat alleen de wet van het geld (geen reclamespots bij DGK) misschien RTL tot inkeer brengt. Als je het toch verplicht bent om het uittezenden (deal met John de M) in de ochtend, rond 6.00, na RTL actueel.

 54. Anoniem

  Ik heb ff die filmpjes zitten bekijken(ook het eerste en het laatste wat ik van dit programma gezien heb; wat zal John de Mol trots zijn op dit geweldige programma!
  Als dit in één of andere achterstandswijk gebeurt, is het land te klein en worden er kamervragen gesteld…. Mensen die hiernaar willen kijken zijn toch echt compleet geschift!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 55. Pierik

  Ongesneden fragmenten zijn te zien op http://www.thenewlow.nl

 56. Fritsie

  Betekent The New Low het Nieuwe Dieptepunt? Misschien dat de geluidskwaliteit van die cd beter is dan op de site, maar dan hoor je nog beter wat een baggermuziek het is.
  En dames….mannen met lang haar in een staart was 15 jaar geleden al uit.

 57. Koon

  Quote :

  “En die lelijke ‘zwarte diva’” + “WEG MET DAT MENS…ZE IS ZWART VAN BINNEN!!!”.

  Ik weet het niet hoor, maar van dit soort uitspraken wordt ik eerder misselijk dan een klein duw en trek-werkje in de gouden kooi.

  Altijd grappig dat mensen vinden dat dit echt niet kan enzo bla bla bla, maar ondertussen zelf ongevraagd op een forum bijna nazi-geprikkelde opmerkingen neerzetten die ze niet voor hunzelf kunnen houden… dat is misselijk kerel!

 58. Koon

  nr 54, wedden dat je elke avond kijkt :p

 59. Thijs

  Ik vind het geweldig dit! :D

 60. Manon

  Ik hoop dat de Gouden Kooi binnenkort van de televisie wordt gehaald als Tien over is genomen. Ik vind het niet normaal hoe bewoners met elkaar omgaan. Het woord RESPECT kennen ze volgens mij niet.

  Zo dit wou ik even kwijt!!

  Gr Manon

 61. jolien

  sorry hoor, maar ik kan er met geen mogelijkheid in komen dat ook maar iemand het interessant vind om naar zo’n waardeloos programma te kijken…

  Nou goed, van mij had het gewoon nooit op de tv moeten komen, zo’n waardeloos en inhoudsloos programma…

  Van de tv

 62. Tamara

  Goúde KoÓi GewOon De Bom!!!
  Mensen Praaten Shit.. man met hun aaaah ik vind het Sgoftig en Asso Weet je Goude Kooi Is gewoon KapoÓt Heftig!!! Meán Vorlaál Die Fitty DaroO Abnormaál Bruud!! Mensen Zeggen Van mij moest het Niet Op t.v Kommen WaroOm niet Ik vind Wel Heftig Die mensen Stellen Zich AbnoOrmaal aan
  Mensen Ga leven Zoeken Goude Kooi De Bom en jullie Die Goude Kooi niet Mogen Zijn Knettér Geák!! In Hun HoÓfddd

  Dit Was Támaraáa Laterzzz

 63. John

  Of mensen wel of niet naar het programma kijken is een ieders keuze. Het gedrag dat vertoond wordt is verwerpelijk. Het programma kijken op zich niet. Ik vind het ronduit stuitend dat de programmaleiding met volstrekte willekeur de regels op de bewoners toepast. Daar waar Nena wordt verwijderd wegens een trap, kan Natasia naar hartelust door het huis tieren, maakt zij zich al diverse malen schuldig aan fysiek geweld, met als hoogtepunt de aanranding waarvan zij mede-regisseur was. Dat de bewoners er vrijwillig zitten heeft hiermee niets te maken. Ik kan ook iedereen die bij mij binnen komt gaan lopen aanranden met de mededeling “je bent hier vrijwillig en als het je niet bevalt moet je maar weg gaan”. Er worden in het huis strafbare feiten gepleegd, welke dagelijks worden uitgezonden en er volgen geen sancties. Daar waar in de maatschappij iedereen zich druk maakt om zinloos geweld, wordt dit dagelijk zonder verdere consequenties op de buis uitgezonden.

  Natasia dient overigens haar ouderlijke macht niet meer uit te kunnen oefenen. De conflictbeslechting die Natasia er op nahoudt, wordt overgebracht op deze kinderen. Als volwassen mensen praten? Nee, zo lossen wij een probleem niet op. Deze kindertjes krijgen bijgebracht dat je problemen oplost door iemand op zeer korte afstand schreeuwend de huid vol te schelden, hun persoonlijke bezittingen te slopen, constant treiteren, hun uiterlijk belachelijk maken. En als dat niet helpt, geef je ze een paar trappen, pleur je ze in een vijver of in het uiterste geval trek je de persoon met een groepje vrienden de kleren van het lijf. Degene die in wil grijpen geef je gewoon een dreun voor zijn muil. Dit is de wijze van conflictbeslechting die de kinderen door haar moeder voorgeschoteld krijgen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de schadelijke effecten van de langdurige afwezigheid van de moeder, het feit dat mama op tv zegt dat ze naar huis gaat als haar kinderen dat vragen en als haar dochtertje het vervolgens huilend vraagt zegt mama dat ze heeft beloofd na zoveel maanden naar huis te komen en mama komt altijd haar beloften na. De kinderen zien vervolgens op tv dat mama later verkondigd helemaal nog niet denkt aan een vertrek en nog wel langer wil blijven. Het is ronduit betreurenswaardig dat geen enkele instantie het idee heeft geopperd om eens te kijken naar de eventuele schadelijke effecten hiervan op de kinderen. Je kan er op z’n minst even naar kijken.

  Ik keek veelvuldig naar de Gouden Kooi. Er werd adequaat ingegrepen als er grenzen werden overschreden (zie verwijdering Nena en Nathanael), maar nu dit adequate ingrijpen ver te zoeken is, trek ik het laten voortbestaan van dit programma in twijfel. Een ieder die dergelijk gedrag goedkeurt, dan wel “De Bom” vindt, dient zelf eens in de spiegel te kijken. Naar mijn mening zit ook daar een steekje los. De maatschappij zou dit gedrag niet moeten willen goedkeuren!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.