288.000 kijkers voor Korte Lontjes


De kijkcijfers van donderdag 19 juli 2007 (SKO)

Korte Lontjes (NCRV, Ned2, 20:52) – Jetske van den Elsen heeft het druk. Naast de nieuwe show Bijna Beroemd die zaterdag van start gaat op Nederland 1, was de presentatrice donderdag ook te zien in het nieuwe programma Korte Lontjes op Nederland 2. “Ik moet alles echt even goed in mijn agenda zetten, maar het is te doen en bovendien erg leuk“, aldus Van den Elsen bij TVgids.nl. In de eerste aflevering van Korte Lontjes ging Jetske met de Utrechtse Henk Westbroek op stap.

Voor de opnames is het NCRV-gezicht in verschillende plaatsten geweest. “Parkeren blijft een lastig punt. We ergeren ons ook groen en geel aan stoplichten die te lang op rood staan. Parkeerwachters die actief bonnen schrijven, blijven eveneens een bron van irritatie.” Hoog op de lijst staan daarnaast de telefonische enquêtes. “Ik heb er een hekel aan als de telefoon gaat en het weer zo’n bedrijf is dat op de één of andere manier geld aan me probeert te verdienen. Bovendien bellen ze altijd onder etenstijd. Maar ik heb me laatst laten vertellen dat een enquêtebedrijf de telefoon slechts drie keer over mag laten gaan. Als de telefoon lang genoeg blijft rinkelen, weet ik dus dat het iemand is die ik wél wil spreken.” Korte Lontjes werd donderdagavond door 288.000 kijkers (madl: 6.3%) bekeken op Nederland 2.

Lachen met de TROS (TROS, Ned1, 20:34) – Reinout Oerlemans presenteerde donderdag de eerste aflevering van het nieuwe programma Lachen met de TROS. Vanuit de TROS TV Show-studio laat Oerlemans de kijker komische fragmenten uit het archief van de omroep zien. André van Duin was de hoofdgast in de eerste uitzending van Lachen met de TROS, die door 1.207.000 kijkers (madl: 26.8%) bekeken werd. Van Duin is druk bezig met zijn nieuwe theatershow. Dat komt Chef d’equipe Ferry de Groot, die namens de NOS-Radio bezig is aan zijn laatste Tour de France, goed uit. Wegens een reorganisatie moet de chef vertrekken. Geluk bij een ongeluk is dat hij tegenwoordig weer goede maatjes is met André van Duin, met wie hij tientallen jaren geleden furore maakte in de Dik voormekaar show. “We hadden elkaar jaren niet gesproken. Maar sinds we in oktober vorig jaar samen bij Matthijs van Nieuwkerk zaten, in De Wereld Draait Door, zijn de banden weer stevig aangehaald. Op verzoek van André fungeer ik nu als klankbord tijdens de repetities voor zijn komende theaterrevue. Na afloop daarvan zou het heel goed kunnen dat we samen verder gaan. Dat zal dan iets worden in de sfeer van Dik voormekaar.

RTL Nieuws (RTL4, 19:30) – Rick Nieman, de nieuwsanchor van RTL Nieuws, is inmiddels de veertig gepasseerd. Nieman voelt dat zijn drijfveer verandert. “Het was altijd blinde ambitie en die is een beetje aan het verdwijnen“, aldus Nieman bij TROS. “Andere dingen worden belangrijker. Een beetje relaxen in de zon, samen zijn met mijn dochter, lekker kletsen met een goed glas wijn. Ik realiseer me wel hoeveel geluk ik heb. Dat mijn beide ouders bijvoorbeeld nog leven en gezond zijn. Ik neem ook wat meer tijd voor ze. Als er een familiedingetje is, gewoon gaan en er ook echt zijn. Niet zoals vroeger vaak voorkwam: later komen, eerder weer weggaan en ondertussen veel bellen. Keuzes maken betekent wel dat je dingen moet laten schieten. De laatste keer dat Bill Clinton in ons land was, had ik hem kunnen interviewen, maar dat kwam me heel slecht uit, want ik had privé iets belangrijks. Moeilijke keuze, maar ik heb toen toch voor privé gekozen. Vroeger was ik blind voor dat interview gegaan en daarin ben ik dus veranderd. Mijn prioriteit ligt nu in het zoeken naar dingen die écht belangrijk zijn.” Het RTL Nieuws van half acht werd donderdag door 740.000 kijkers (madl: 20.8%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen