878.000 kijkers voor Barend en Blazer


De kijkcijfers van donderdag 31 mei 2007 (SKO)

Barend, Blazer en de EreNipkow (VARA, Ned1, 22:08) – Na de tweede aflevering van Korenslag (961.000 kijkers) werd de speciale uitzending Barend, Blazer en de Ere-Nipkow donderdagavond door 878.000 kijkers (madl: 14.9%) bekeken bij de VARA op Nederland 1. De twee hebben de Ere-Nipkow in ontvangst mogen nemen voor veertig jaar geza- menlijk en persoonlijke tv-werk. In de uitzending was nog eenmaal een selectie te zien uit de programma’s die ze samen maakten.

Een uur lang werden fragmenten getoond uit de tv-carrière van Sonja en Ellen. Rob Hof (52), door tv-recensenten en omroepjournalisten aangewezen als winnaar van de Zilveren Nipkowschijf voor Sporen uit het Oosten, heeft geprobeerd de netmanager zover te krijgen donderdag ook een van zijn films uit te zenden. “Het is jammer dat de prijs voor het echte handwerk een beetje ondergesneeuwd is geraakt bij alle aan- dacht voor de oeuvre-award.” Of er binnenkort een herhaling inzit van Hofs bekroon- de reportageserie over de treinreis van Hanoi naar Istanbul is ook nog niet zeker.

Frans Bauer live in Ahoy’ (RTL4, 20:33) – Een poliep op de stembanden van Frans Bauer zorgde er eind 2006 voor dat zijn concertreeks in de Rotterdamse Ahoy’ werd afgeblazen. Ruim vier maanden later maakte de volkszanger alsnog zijn entree in Ahoy’ en stond voor vijftien uitverkochte zalen. De registratie op RTL 4 werd donderdag door 1.003.000 kijkers (madl: 16.9%) bekeken. “Weet je, ditmaal is Ahoy veel verder gegaan dan een zo mooi mogelijk concert“, aldus Bauer in het AD. Er hingen dus 800 bewegende lampen door de hele zaal, er stond een videowall over de hele breedte van het podium en aan de zijkanten was telkens veranderende sfeerverlichting. “Kortom er is een godsvermogen gaan zitten in techniek, die de intimiteit zoveel ten goede komt. Je kunt zeggen, de helft had ook gekund, maar dan was Ahoy toch minder een huiskamer geweest. De kaartjes hadden dan wat goedkoper kunnen zijn, maar ook weer niet te veel. Want, uiteindelijk werken er 500 man aan deze productie mee, dat tikt natuurlijk aan. Dus geloof me alsjeblieft als ik zeg dat ik hier echt geen tonnen aan verdien.” In september start Bauer een theatertournee. “Leuk, maar reken maar dat ik ook alweer zal lopen te dromen van een nieuwe reeks shows in Ahoy.

Prison Break (RTL5, 21:27) – De bajesklanten zijn in Prison Break allang ontsnapt, maar gevangenisbewaker Brad Bellick blijft ze lastig vallen. “En dat is maar goed ook“, lacht acteur Wade Williams, die Bellick speelt. Hij vertelt in Televizier: “Want ik heb nog nooit zó lang zo’n goedbetaalde baan gehad. Eigenlijk zou ik daarvoor Wentworth Miller (die de voortvluchtige Michael Scofield speelt) moeten bedanken. Ik dacht na het eerste seizoen dat het gebeurd was met me, maar hij kwam met het idee om Bellick achter de ontsnapte gevangenen aan te sturen.” Wade bereidde zich voor op zijn rol door te praten met echte bewaarders. “Dat was genoeg. Ik hoef niet zes weken mee te lopen in een gevangenis om zo’n type te kunnen spelen. Acteren is doen alsof je iemand anders bent; groter moet je het niet maken.” Prison Break werd donderdag door 643.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen