576.000 kijkers voor Heroes


De kijkcijfers van zondag 24 juni 2007 (SKO)

Heroes (RTL5, 21:26) – RTL 5 herhaalde zondag de eerste aflevering van de nieuwe superheldenserie Heroes. Donderdag ging de hitserie in Nederland van start met 405.000 kijkers. De herhaling van Heroes scoorde beter en werd door 576.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken. Acteur Masi Oka is trots dat hij als de Japanse Hiro (foto) in de serie mag spelen. “Zijn droom is uitgekomen, en ik denk eigenlijk dat mijn dromen zo langzamerhand ook wel bewaarheid zijn geworden“, aldus Oka.

Masi Oki is een whizzkid die uiteindelijk in Hollywood belandde. De in Japan geboren acteur kwam op zijn zesde jaar met zijn gescheiden moeder in Los Angeles terecht. Op zijn twaalfde had hij een IQ van 180. De acteur spreekt vloeiend Japans, Engels, Duits en Frans. Na zijn opleiding kreeg hij meteen een baan als programmeur in George Lucas‘ fameuze filmeffectenbedrijf Industrial Light & Magic. Hij deed de effecten van Star Wars-films en de drie delen van Pirates of the Caribbean-series. “Maar acteren bleef wel trekken. Ik sprak af met Lucas dat ik drie dagen per week mocht blijven werken terwijl ik audities ging doen.

Lingo Bingo Show (TROS, Ned1, 21:10) – Theo Rutten is hoofd audiotechniek van onder meer de Lingo Bingo Show op Nederland 1. “Ik maak een geluidsplan voor een televisieprogramma en bepaal met welke techniek we het geluid verzorgen“, legt Rutten uit in Televizier. “Daarnaast regel ik het netwerk van intercoms, zodat programmamakers met elkaar kunnen communiceren. Audio is vaak een ondergeschoven kindje, terwijl geluid juist de toegevoegde waarde is bij het plaatje op tv.” Rutten werkt voor veel tv-programma’s. “Ik heb X Factor en So you wannabe a popstar? gedaan en doe nu Korenslag en de Lingo Bingo Show met Lucille Werner.” Rutten is in loondienst. “Ik werk met hart en ziel voor Dutchview. Ik heb het bedrijf groot zien worden en blijf het trouw. Zeven dagen per week sta ik klaar. Ik werk bijna elk weekend. Lange dagen en zeer onregelmatige tijden dus. Mijn partner is eraan gewend. (..) Mijn bruto maandloon is 3100 euro en dat is niet veel gezien de gevraagde expertise en de onregelmatige werktijden.” De Lingo Bingo Show werd zondag door 1.071.000 kijkers (madl: 15.8%) bekeken.

Portret van een passie (TROS, Ned1, 11:29) – Illusionist Hans Klok stond zondagochtend centraal in het programma Portret van een passie, dat door 190.000 kijkers (madl: 12.1%) bekeken werd. Sinds 2 juni staat Hans Klok met een eigen show in Las Vegas. Pamela Anderson is zijn assistente. Joop van den Ende heeft miljoenen in de show geïnvesteerd. “Ik voel wel een druk op mijn schouders, maar niet door het geld van Joop van den Ende“, aldus Klok bij de AVRO. “Ik ben onvervangbaar; het is de Hans Klok-show. Als ik mijn been breek, is er geen show meer. Met die miljoenen van Joop ven ik juist hartstikke blij. Het draait hier allemaal om marketing. Wie heeft het grootste reclamebord op het vliegveld hangen en wie regelt de meeste optredens in de grote tv-shows? Dat gaat niet vanzelf; daar moet je heel veel geld tegenaan gooien.” Klok doet iedere dag twee shows van anderhalf uur. “Ik ben een sportschoolfanaat. Sporten is een echte uitlaatklep. Na een sportsessie loop ik altijd weg met het gevoel: het komt allemaal goed.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen