1,2 miljoen kijkers voor Gezellig naar de Krim


De kijkcijfers van maandag 18 juni 2007 (SKO)

Gezellig naar de Krim (KRO, Ned1, 21:58) – In Gezellig naar de Krim gaat KRO-gezicht Derk Bolt met een groep zestigplussers op kampeervakantie. “Al ben ik niet met leeftijdgenoten op pad, het zijn aardige, vertederende mensen“, aldus Bolt in Televizier. “Zij zien ons, de crew, als kwajongens, maar we gaan gezellig met elkaar om. Elke avond drinken we met z’n allen een borrel. Ik zie mezelf later niet snel zulke reizen maken, maar ik sluit niets uit.” Ook voor Spoorloos reist Bolt veel.

Spoorloos verveelt nooit, vindt Bolt. “Het is natuurlijk succesvol en dat werkt verslavend. Verder is onze redactie al zo lang bij elkaar; er is geen haat en nijd, geen groepjesvorming. Er heerst een onbegrijpelijke harmonie.Koefnoen persfileert Spoorloos. “Leuk. In eerste instantie begreep ik ‘m niet. De presentator maakte constant ommetjes om tijd te rekken en de vrouw die hij zocht, was er allang. Zoiets maken wij natuurlijk niet mee. Ik kon er wel om lachen. Klein kritiekpuntje: houthakkersoverhemden en rugzakken heb ik al lang geleden afgezworden. En ik hoop dat ik beter Spaans spreek, haha.” Bolts nieuwe programma Gezellig naar de Krim werd maandag door 1.146.000 kijkers (madl: 19.4%) bekeken.

Nederland te koop (KRO, Ned1, 21:17) – Voorafgaand aan Gezellig naar de Krim ging bij de KRO een nieuw seizoen van het programma Nederland te koop van start. Hierin gaan diverse presentatoren, waaronder ook Derk Bolt, op zoek naar verhalen achter de advertenties. “Voor Nederland te koop zoeken we juist de bijzondere artikelen op: een bruidsjurk die nog nooit is gedragen of twee straaljagermotoren. Je hoopt leuke mensen te treffen. Soms is het hilarisch, soms valt het tegen, maar uiteindelijk kun je van elk onderwerp een leuk item maken.” Nederland te koop werd maandag door 1.287.000 kijkers (madl: 22.0%) bekeken. De opnames van het programma vinden uiteraard allemaal in Nederland plaats. Een voordeel voor Bolt, die zo’n zes maanden per jaar van huis is. Overigens reist hij privé ook. “Ik huur een etage in het centrum van Barcelona, waar ik regelmatig verblijf. Verder trek ik er in vakanties altijd op uit met mijn kinderen en mijn ex. Van een lang weekend New York tot een safari in Zuid-Afrika; we doen van alles. Mijn zoon is gek op Las Vegas, dus dit najaar gaan we waarschijnlijk twee weken toeren door West-Amerika.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – RTL Boulevard bracht maandagavond het nieuws dat Tien-presentatrice Caroline Tensen haar vingertopje is kwijtgeraakt. “Ik bleef met een van de handvatten, mijn ringvinger én mijn pink hangen in een hekwerk“, aldus Caroline. Inmiddels is het afgerukte vingertopje weer aangenaaid, maar helemaal herstellen zal de gehavende vinger nooit, zo vertelt de presentatrice. “De nagel is er ook helemaal af en mij is verteld dat die, helaas, nooit meer helemaal terugkomt. Dat vind ik wel jammer.” Zelfs haar rivaal Peter R. de Vries toonde in RTL Boulevard medeleven voor de presentatrice. “Wat sneu zeg voor Caroline“, liet de misdaadver- slaggever weten. Albert Verlinde daarop: “Ze heeft voortaan één nagel minder om in je gezicht te zetten.” RTL Boulevard trok maandag 760.000 kijkers (madl: 19.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen