1,2 miljoen kijkers voor Gezellig naar de Krim

Geplaatst op Tue 19 Jun 2007 om 9:12


De kijkcijfers van maandag 18 juni 2007 (SKO)

Gezellig naar de Krim (KRO, Ned1, 21:58) – In Gezellig naar de Krim gaat KRO-gezicht Derk Bolt met een groep zestigplussers op kampeervakantie. “Al ben ik niet met leeftijdgenoten op pad, het zijn aardige, vertederende mensen“, aldus Bolt in Televizier. “Zij zien ons, de crew, als kwajongens, maar we gaan gezellig met elkaar om. Elke avond drinken we met z’n allen een borrel. Ik zie mezelf later niet snel zulke reizen maken, maar ik sluit niets uit.” Ook voor Spoorloos reist Bolt veel.

Spoorloos verveelt nooit, vindt Bolt. “Het is natuurlijk succesvol en dat werkt verslavend. Verder is onze redactie al zo lang bij elkaar; er is geen haat en nijd, geen groepjesvorming. Er heerst een onbegrijpelijke harmonie.Koefnoen persfileert Spoorloos. “Leuk. In eerste instantie begreep ik ‘m niet. De presentator maakte constant ommetjes om tijd te rekken en de vrouw die hij zocht, was er allang. Zoiets maken wij natuurlijk niet mee. Ik kon er wel om lachen. Klein kritiekpuntje: houthakkersoverhemden en rugzakken heb ik al lang geleden afgezworden. En ik hoop dat ik beter Spaans spreek, haha.” Bolts nieuwe programma Gezellig naar de Krim werd maandag door 1.146.000 kijkers (madl: 19.4%) bekeken.

Nederland te koop (KRO, Ned1, 21:17) – Voorafgaand aan Gezellig naar de Krim ging bij de KRO een nieuw seizoen van het programma Nederland te koop van start. Hierin gaan diverse presentatoren, waaronder ook Derk Bolt, op zoek naar verhalen achter de advertenties. “Voor Nederland te koop zoeken we juist de bijzondere artikelen op: een bruidsjurk die nog nooit is gedragen of twee straaljagermotoren. Je hoopt leuke mensen te treffen. Soms is het hilarisch, soms valt het tegen, maar uiteindelijk kun je van elk onderwerp een leuk item maken.” Nederland te koop werd maandag door 1.287.000 kijkers (madl: 22.0%) bekeken. De opnames van het programma vinden uiteraard allemaal in Nederland plaats. Een voordeel voor Bolt, die zo’n zes maanden per jaar van huis is. Overigens reist hij privé ook. “Ik huur een etage in het centrum van Barcelona, waar ik regelmatig verblijf. Verder trek ik er in vakanties altijd op uit met mijn kinderen en mijn ex. Van een lang weekend New York tot een safari in Zuid-Afrika; we doen van alles. Mijn zoon is gek op Las Vegas, dus dit najaar gaan we waarschijnlijk twee weken toeren door West-Amerika.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – RTL Boulevard bracht maandagavond het nieuws dat Tien-presentatrice Caroline Tensen haar vingertopje is kwijtgeraakt. “Ik bleef met een van de handvatten, mijn ringvinger én mijn pink hangen in een hekwerk“, aldus Caroline. Inmiddels is het afgerukte vingertopje weer aangenaaid, maar helemaal herstellen zal de gehavende vinger nooit, zo vertelt de presentatrice. “De nagel is er ook helemaal af en mij is verteld dat die, helaas, nooit meer helemaal terugkomt. Dat vind ik wel jammer.” Zelfs haar rivaal Peter R. de Vries toonde in RTL Boulevard medeleven voor de presentatrice. “Wat sneu zeg voor Caroline“, liet de misdaadver- slaggever weten. Albert Verlinde daarop: “Ze heeft voortaan één nagel minder om in je gezicht te zetten.” RTL Boulevard trok maandag 760.000 kijkers (madl: 19.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
32 Reacties op “1,2 miljoen kijkers voor Gezellig naar de Krim”


 1. Dirk

  1.146.000 kijkers voor Gezellig naar de Krim, dat waren ongeveer 1 miljoen 50+ kijkers…

 2. Mike

  Wim ter Laak weg bij RTL4

  Programmaleider van RTL4, Wim ter Laak, zal de zender verlaten melden insiders. Deze week zal het persbericht naar buiten komen. RTL4 presteert al geruime tijd zeer slecht. In april en mei kwam de zender uit op een aandeel op 20-49 jaar van rond de 13% (ongeveer gelijk aan SBS6). Leo van der Goot die al met Ter Laak samenwerkte liet de zender achter met 16%. Kwade tongen beweren dat sinds Fons Van Westerloo en Bart in ‘t Hout aan de macht zijn de boel misging. Ook wordt beweert dat er door het vertrek van Ter Laak ruimte gemaakt wordt voor Remko van Westerloo die straks uitgeprogrammeerd is bij Tien. De ooit zo uit de as herrezen familiezender is meer dan terug bij af. En snakt naar het voetbal en de succesprogramma’s van Tien..

  Link: http://tvformats.web-log.nl/

 3. Frits

  en 146.000 kijkers met beperkte geestelijke vermogens welke de 50-jarige leeftijd nog niet bereikt hebben.

 4. Maxime

  Onzin… wat een neerbuigende praatjes over 50plussers
  Gezellig naar de Krim was gewoon een goed programma.
  Ik heb heerlijk een uurtje aardige mensen kunnen kijken zonder Commercial Breaks. Mooie beelden… rijk gefilmd met meerdere camera’s. De nieuwe Boer zoekt vrouw; Bejaarde zoekt hook-up
  Dit programma zal nog veel meer kijkers gaan trekken de komende weken !

 5. Jordi

  Meer nieuws over RTL bij de reacties op tv formats.

 6. Jeffrey

  Eens met frits, wat een knikkebol programma. Deze mensen hebben toch een enkeltje krim genomen en geen retourtje mag ik hopen.

 7. Frits

  “Al ben ik niet met leeftijdgenoten op pad”

  Is die Derk Bolt nog geen 60 dan ? :? Of is tie soms al boven de 80 ? Vreemd verhaal.

 8. Anonymous

  ‘Publieke omroep NPS duldt geen rechts geluid’
  dinsdag 19 juni 2007 10:36

  Bij NPS-programma Buitenhof worden afwijkende meningen stelselmatig genegeerd en gecensureerd. Andere NPS-producties zijn geen haar beter: ‘Het Journaal, Nova: het zijn in feite veredelde melkertbaanprojecten voor kansarme linkse journalisten.’

  Volgens Joshua Livestro is het treurig gesteld bij de linkse NPS
  Dat zegt journalist Joshua Livestro in zijn column ‘Retourtje Buitenhof’ in De Telegraaf. Het wekelijkse NPS-programma Buitenhof zette Livestro zondag aan de kant als columnist.

  Hij was vier maanden geleden gevraagd als opvolger van columnist Ronald Plasterk (PvdA), die minister van Onderwijs werd. Maar al vanaf het begin werden de columns van Livestro zwaar gecensureerd door eindredacteur Corinne Hegeman.

  ‘Veel erger’
  ‘Het is nog veel erger dan u denkt. Wat er daar met uw belastingcenten wordt gedaan, dat deugt gewoon niet. Afwijkende meningen worden stelselmatig genegeerd of nog erger: gecensureerd.’

  Livestro pleit voor een Nederlandse variatie op de Amerikaanse televisiezender Fox News, als tegenwicht tegen ‘de grote stroom van linkse “nieuws”programma’s’.

  Eigen meningen
  ‘Als (centrum)rechts Nederland zijn eigen meningen – zeg maar de meningen zoals u die leest in deze krant, of in een weekblad als Elsevier – ook op tv wil terugzien, dan zullen we gewoon het heft in eigen hand moeten nemen.’

  Eindredacteur Hegeman was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

  Door Claudia van Zanten

 9. Johan

  die Spoorloos-knakker weet tenminste wel hoe je mooie TV moet maken, met mooie beelden, het is een van de weinigen programma’s die echt in kleur is.

  In TV land zijn ze volgens mij al flink op de lampen aan het besparen, met al die donkere series.
  Vroeger had je dat alleen bij Columbo, zo’n zwarte schaduw over de helft van zijn gezicht, omdat ie daar een glazen oog had.

 10. Erick

  Zoals ik van geruchten meekrijg krijgt RTL5 komend televisieseizoen echt veel goede producties:

  Nieuwe reeksen:
  – America’s Next Top Model
  – 24
  – Beauty & De Nerd
  – Prison Break

  En nieuwe programma’s
  – The Ellen Degeneres Show
  – Alaska
  – Heroes
  – Project Catwalk
  – The Grid
  – Way Of Life
  – Lost In Tokyo

  Misschien vanaf volgende jaar in de marktleider top 3?!?

 11. Tjedde

  Erick

  Hoezo geruchten? Dat is al lang algemeen bekend.

 12. Chiel

  Beauty & De Nerd zou ik nou niet een ‘goede productie’ noemen, een slechte kloon eerder!

 13. JOHN@flut10

  Succesvolle programma’s van 10? Welke dan buiten dat domme voetbal om.
  En gelukkig GK stijgt niet zakt wel weer wat , oh god bedankt

 14. Simon

  @ John
  Gooische Vrouwen, Van Speijk, Voetbalvrouwen, De Gouden Kooi, Deal or no Deal, Joling & Gordon Over de vloer, De Toppers en verder nog wat kleinere successen! ;)

 15. Craig

  Van Speik had toch maar 300.000 kijkers ofzo.

 16. de haas

  Ik denk niet dat er nog een reeks komt van Joling & Gordon. Daar hebben ze echt geen zin meer in en RTL kan de salarissen van deze gasten niet betalen.

 17. herriet

  Nieuwe reeksen:
  – America’s Next Top Model
  – 24
  – Beauty & De Nerd
  – Prison Break
  – Csi New York
  – Bones
  – Heroes

  En nieuwe programma’s
  – The Ellen Degeneres Show
  – Alaska
  – Heroes
  – Project Catwalk
  – The Grid
  – Way Of Life

 18. Simon

  @ Craig
  Het 2e seizoen van Van Speijk was idd iets minder succesvol met zo’n 400.000 kijkers. Dit was na Deal or no Deal (wat toen nog zo’n 400.000 kijkers had). Het eerste seizoen (na De Wedstrijden) had zo’n 1.2 miljoen kijkers.

  @ de haas
  Hier is nog niets over bekend!

 19. BB

  @Mike – Dit was te verwachten. Bart i/t Hout maakt alle beslissingen en geeft vervolgens een ander de schuld. Bij zijn aantreden werd deze move al voorspelt. Maar goed, dit is nu eenmaal een hele smerige business. Zeker wanneer deze man in het spel is.

 20. Craig

  Leo moet gewoon terug en Fons en al die andere ex SBS-ers weg.

  RTL4 zit weer in een dip net als toen met Bert van der Veer.

  Films als The Fast & The Furious en Gone in 60 seconds uitzenden? Die films halen gewoon lage kijkcijfers op RTL5 had dat beter gescoort. Proberen ze er soms een SBS6 met meer budget van te maken ofzo?

 21. Breaking News!!!

  Programma Directeur RTL4 vertrekt

  Wim ter Laak, sinds 2004 programmadirecteur bij RTL4, vertrekt per 1 juli 2007. Dat is, zoals dat heet ‘in goed overleg tussen beide partijen’ overeengekomen. Ter Laak heeft als reden aangegeven een andere visie te hebben dan de hoofddirectie over zijn toekomst bij RTL.
  Lees verder >>
  RTL Nederland betreurt zijn vertrek, maar respecteert zijn beslissing om zijn carrière elders voort te zetten. Totdat er een geschikte opvolger is gevonden, worden zijn taken tijdelijk waargenomen door de Algemeen Directeur Televisie, Bart in ‘t Hout.
  Wim heeft jarenlang veel voor deze organisatie betekend. In de tijd dat wij hebben samengewerkt, heb ik hem leren kennen als een gedreven en loyale collega met een enorme kennis van het vak. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van dit bedrijf, aldus In ‘t Hout.

  Ter Laak: Ik heb in de vele jaren dat ik bij dit bedrijf werk, de kans gekregen om me te ontwikkelen op heel veel gebieden binnen het radio- en televisievak. Mijn ideeën over mijn toekomst bij RTL wijken af van die van de hoofddirectie, dat is voor mij de reden om mij buiten RTL te oriënteren. Ik zie mijn jaren als programmadirecteur van RTL4 als het hoogtepunt van mijn carrière bij RTL en ik kijk terug op een fantastische tijd.

  Het marktaandeel van vooral RTL4 staat sterk onder druk. Sinds de vernieuwing van de publieke programmering is de zender geen marktleider meer (behalve in de zelfgekozen doelgroep) en ook SBS6 is een grotere concurrent geworden. RTL4 heeft, ondanks eerdere beloftes van Bart in ’t Hout, nog steeds weinig vernieuwende eigen programma’s en vroegere kijkcijfertrekkers (bv GTST) zakken in. (Medialog)

 22. herriet

  wie weet hoveel standoff vorige week vrijdag in Amerika heeft gescoord?

 23. TOTP

  Standoff scoorde 3.65 miljoen kijkers afgelopen vrijdag om 9 uur op FOX volgens de fast nationals (voorlopige cijfers). Ik kan de final nationals (definitieve cijfers) ff niet zo snel vinden.
  We lopen overigens voor op de US met de Standoff eps. Dit doordat Standoff een hiatus van 7 maanden heeft gehad in de US.

 24. JT

  Hoe laag is Katie Holmes gezonken. Ik vond een foto van Katie Holmes, Tom Cruise en Victoria Beckham op de tribune in Madrid bij een wedstrijd van David Beckham op msnbc.com. En ze ziet er echt slecht uit, qua gezicht maar ook qua kleren. How low can someone sink, na nog geen jaar getrouwd te zijn met het uithangbord van The Scientology Church.
  http://i10.photobucket.com/albums/a148/19justin/Victoria_Beckham_Tom_Cruise_Katie_H.jpg

 25. greg

  @ TOTP

  waar kan je de kijkercijfers dan vinden?

  is 3,65 miljoen niet heel laag ik dacht dat de eerste aflevering 13 miljoen scoorde. hopelijk komt er een tweede seizoen anders moet S1 op DVD!

 26. Theo's teeveetalk

  @greg
  De amerikaanse kijkcijfer Top20 staat elke week op TTVT

 27. greg

  ik weet maar als ik wil weten hoeveel Standoff/Biones of Prison Break heeft gescoord kan ik niet vinden in de Top20.

  ik vindt trouwens de Amerikaanse Top 20 het leukste onderdeel van je site. Maar waarom heb je het nooit over Bones terwijl het heeel populair is?

 28. Theo's teeveetalk

  @greg

  Als ze niet in de Top20 staan scoren ze dus lager dan de no. 20.
  Sommige series zitten ook niet op de vrije kanalen, en scoren daardoor automatisch lager (door minder dekking)
  Het kan natuurlijk ook zijn dat een serie op dit moment niet wordt uitgezonden in de US.
  Bones is overigens wel terug te vinden in de oudere lijsten.

  http://www.dutchtvcentral.nl/ttvt/?p=105
  http://www.dutchtvcentral.nl/ttvt/?p=73

  Citaat:
  ik vindt trouwens de Amerikaanse Top 20 het leukste onderdeel van je site

  En bedankt!! dat is dus het enige wat ik (buiten de bijdrage van Martijn) niet zelf schrijf. In de rol van copieboi ben ik dus het beste, ik weet ineens weer waar m’n kwaliteiten liggen ;) :P

  Ik schrijf zelden over Amerikaanse series.
  Of er moet echt iets leuks aan de hand zijn zoals vorige week met Jericho.
  Er valt over het algemeen niet zo heel veel over te vertellen, of er staat al veel info over op het internet, daarom hebben NL programma’s hoofdzakelijk de voorkeur op TTVT.

 29. TOTP

  Op PIFeedback.com ( http://pifeedback.com/eve) in de Last Night’s Results section worden dagelijks de fast nationals om +- 12.00 uur EST – 18.00 uur NL-tijd gepost van de vorige dag. En de fast nationals zijn de voorlopige cijfers, deze zijn inclusief de demo cijfers (bijv. 18-49). Bij de fast nationals zijn vaak de cijfers van live uitzendingen heel anders dan dat ze daadwerkelijk zijn, doordat fast nationals in tijdvakken van 30 minuten wordt gemeten.

 30. TOTP

  De final nationals komen om +- 18.00 uur EST / 24.00 uur NL-tijd uit, alleen worden deze vaak pas de volgende dag gepost op sitcomsonline.com ( http://www.sitcomsonline.com/boards/forumdisplay.php?f=27 ). Kijk naar Final ratings [dag] [maand] [jaar] De final nationals zijn per minuut gerekend. Hierdoor duurt het zolang om ze te berekenen over de gehele US.
  En op thefutoncritic.com kan je elke week de top 20 vinden van de totale kijkers, de demo 18-49 en de demo 25-54. En op latimes.com ( http://www.latimes.com/entertainment/news/charts/ ) kan je elke woensdag de complete lijst van alle primetime programma’s( waarin commercials zitten) vinden van de networks ABC, CBS, NBC, The CW, FOX, Univision en Telemundo in totale kijkers. Ik zeg programma’s waarin commercials zitten, want programma”s waarin geen commercials zitten worden officiëel niet gemeten en tellen ook niet mee voor het network gemiddelde voor een avond/week/maand/sweeps-periode etc.

 31. Theo

  @greg

  Als ze niet in de Top20 staan scoren ze dus lager dan de no. 20.
  Sommige series zitten ook niet op de vrije kanalen, en scoren daardoor automatisch lager (door minder dekking)
  Het kan natuurlijk ook zijn dat een serie op dit moment niet wordt uitgezonden in de US.
  Bones is overigens wel terug te vinden in de oudere lijsten.
  http://www.dutchtvcentral.nl/ttvt/?p=105

  Citaat:
  ik vindt trouwens de Amerikaanse Top 20 het leukste onderdeel van je site

  En bedankt!! dat is dus het enige wat ik (buiten de bijdrage van Martijn) niet zelf schrijf. In de rol van copieboi ben ik dus het beste, ik weet ineens weer waar m’n kwaliteiten liggen ;) :P

  Ik schrijf zelden over Amerikaanse series.
  Of er moet echt iets leuks aan de hand zijn zoals vorige week met Jericho.
  (daar moet ik TOTP misschien nog eens voor vragen ;) )
  NL programma’s hebben (tot op heden) hoofdzakelijk de voorkeur op TTVT.

 32. TOTP

  @greg: Voor uitzendschema’s (wanneer zijn er nieuwe of repeat eps van shows) kan je thefutoncritic.com OF tv.com OF de website van ABC.com, CBS,com, FOX.com, NBC.com of CWTV.com checken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.