1,1 miljoen kijkers voor Goede tijden slechte tijden


De kijkcijfers van vrijdag 29 juni 2007 (SKO)

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:03) – De seizoensfinale van Goede tijden slechte tijden werd vrijdagavond door 1.120.000 kijkers (madl: 21.0%) bekeken. Acteur Mark van Eeuwen, Jack in de serie, was blij dat zijn personage deze week volop in de aandacht stond. “Daar werk je als acteur naar toe, en het is extra leuk dat de climax nu ook gelijk de cliffhanger van het seizoen is. Het is een eer om onderdeel uit te maken van die laatste spannende aflevering“, aldus Mark bij TVgids.nl.

Afgelopen maand stond GTST negatief in de publiciteit vanwege de dalende kijkcijfers (van gemiddeld twee miljoen vorig jaar naar één miljoen nu). “Ik vind het allemaal reuze meevallen“, vindt Van Eeuwen. “Er zat één mindere dag tussen en daar vallen de media dan over. Hoge bomen vangen veel wind, en dat geldt in dit geval ook voor GTST. Gemiddeld trekken we echter nog steeds meer dan een miljoen kijkers en dat is behoorlijk veel voor een soap die al zeventien seizoenen te zien is.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Daphne Bunskoek, Albert Verlinde en Peter van der Vorst waren vrijdagavond te zien in de voorlopig laatste aflevering van RTL Boulevard. De komende maanden mag As the world turns het tijdslot van Boulevard vullen, maar vanaf eind augustus is het entertainmentprogramma weer terug. Tot die tijd zijn de drie echter nog wel te zien op tv. Zo zal Daphne Bunskoek bij RTL 5 te zien zijn in RTL Travel, is Peter van der Vorst in de zomermaanden te zien bij RTL 4 in De 10 en is Albert Verlinde één van de kandidaten in het nieuwe MAX-programma Sterren op het doek, waarin iedere keer een andere BN’er door drie verschillende kunstenaars wordt geportretteerd. Presentatrice Hanneke Groenteman werd het meest verrast door Verlinde. “Het was ontzettend leuk met hem. Dat had ik nooit verwacht.” RTL Boulevard trok vrijdag 834.000 kijkers (madl: 21.8%).

Nationale Veteranendag (NOS, Ned1, 12:30) – Ruim 5000 veteranen zijn vrijdag in een druilerig Den Haag bijeen geweest voor de derde Veteranendag. Naar schatting tussen de 25.000 en 30.000 toeschouwers zagen de oud-militairen aan zich voorbij trekken tijdens een defilé. De speciale tribunes in de Haagse binnenstad bleven vanwege de reegn echter grotendeels leeg. Het ministerie van Defensie verstaat onder veteraan: alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het koninkrijk hebben gediend, zowel in oorlogssituaties als in internationale vredesmissies. Om ze in het zonnetje te zetten vindt sinds 2005 de Veteranendag plaats, voor jonge en oude veteranen. “Jarenlang zijn we in Nederland te stil geweest over onze veteranen. Het is goed dat wij u nu in ieder geval één dag per jaar openlijk kunnen bedanken voor uw inzet. Een dag waarop wij publiekelijk uiting geven aan ons respect voor alles wat u hebt gedaan“, aldus premier Balkenende. Het verslag van de Veteranendag werd vrijdagmiddag door 303.000 kijkers (madl: 22.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen