915.000 kijkers voor Eurovisie Songfestival


De kijkcijfers van zaterdag 12 mei 2007 (SKO)

Eurovisie Songfestival (NOS, Ned1, 21:00) – De finale van het Eurovisie Songfestival heeft zaterdag in Nederland 915.000 kijkers (madl: 16.5%) getrok- ken. Dat is veel minder dan vorig jaar, toen er ruim 1,3 miljoen mensen naar de finale op de televisie keken. Nederland werd donderdag al in de halve finale uit- geschakeld. Naar die uitzending keken ruim 1,6 miljoen mensen. Servië heeft met het lied Molitva het Songfestival gewonnen. Oekraïne eindigde op twee plaats, Rusland op drie.

Songfestival-commentator Cornald Maas vindt het jammer dat Nederlanders zo veel vooroordelen over het liedjesfestijn hebben. “Zoveel vooroordelen, over ‘kermis- muziek’ en al die Oost-Europeanen die elkaar de bal toespelen, kloppen gewoon niet. Maar ze zijn onuitroeibaar“, aldus Maas in het Brabants Dagblad. “Zelf begrijp ik niet waarom het zo ingewikkeld is in te zien dat het wèl een leuk programma is. Het is toch mooi om te zien hoe allerlei nieuwe landen zich via het festival op de kaart proberen te zetten?” Veel Nederlanders hangen nog altijd in de jaren zeventig, vindt Maas. “Ze zingen nog een keer Ding-a-dong en vallen weer in slaap. Hierdoor hangt de deelname van Nederland steeds weer aan een zijden draad. Er zijn genoeg mensen binnen de NOS die het Songfestival liever zien gaan dan komen.

Mooi! Weer de Leeuw (VARA, Ned1, 24:20) – Paul de Leeuw ging na het Songfestival nog een uur door met een nachtelijke uitzending van Mooi! Weer de Leeuw, dat tussen 00.20 en 01.25 uur door 697.000 kijkers (madl: 33.4%) bekeken werd. De Leeuw droeg tijdens het Songfestival de punten voor van Nederland. Vorig jaar deed hij dat ook, maar kreeg hij uit het buitenland kritiek op de wijze waarop hij dat deed. Zo probeerde hij zijn telefoonnummer te slijten aan de mannelijke presentator Sakis Rouvas. “Wat het tv-publiek niet wist was dat het tijdens de repetities van de show was ontstaan“, vertelde De Leeuw zaterdag in De Telegraaf. “Toen hadden we er met z’n allen vreselijk om gelachen. Het was een running gag geworden.” De Leeuw vindt het nog steeds erg leuk om het programma Mooi! Weer De Leeuw te maken. De presentator was enigszins verbaasd toen de Vara hem in 2005 belde voor de invulling van de zaterdagavond. “Ik stond op het strand in Spanje. Ze wilden langskomen. Dan weet je dat het serieus is. Terwijl zij vlogen, kon ik nadenken. Ik ben nu heel blij dat ik het heb gedaan. Het werkt. En zelfs de NCRV lijkt minder boos. Anders hadden ze me niet uitgenodigd voor Villa Felderhof met Frans Bauer.

So you wannabe a popstar? (SBS6, 21:51) – Sascha Visser gaat het volgende week tijdens de finale van So you wannabe a Popstar opnemen tegen Erik Hulzebosch. Tijdens de halve finale, die door 874.000 kijkers (madl: 14.2%) bekeken werd, wist de schaatser zijn tegenstander Viktor Brand met grote meerderheid uit te schakelen. Erik kreeg 62 procent van de stemmen. Viktor Brand kreeg in totaal 38 procent van de stemmen. Dat was niet genoeg voor een plek in de finale, die aankomende zaterdag te zien zal zijn. Viktor: “De beste heeft gewonnen vanavond. Ik vind Erik een heerlijke kerel en gun hem deze verwinning.” Nooit had de Shownieuws-presentator gedacht zó ver te komen in de talentenjacht. “Niemand neemt me dit meer af. Ik heb het zingen zo leuk gevonden, dat ik er in ieder geval mee doorga. Bedankt allemaal voor de steun! Ik wens Erik en Sascha heel veel succes volgende week.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen