444.000 kijkers voor Knevel en Van den Brink


De kijkcijfers van dinsdag 1 mei 2007 (SKO)

Knevel en Van den Brink (EO, Ned1, 22:59) – De talkshow Knevel en Van den Brink ging maandag van start met 825.000 kijkers. “Het is een onverwacht hoog kijkcijfer, aangezien wij dachten dat de avond van Koninginnedag voor ons een lastige start zou betekenen. Veel gasten wilden bijvoorbeeld niet komen“, vertelt Andries Knevel. De tweede aflevering van Knevel en Van den Brink werd dinsdagavond door 444.000 kijkers (madl: 10.0%) bekeken bij de EO.

Dat veel gasten niet wilden komen, was geen belemmering. “Uiteindelijk besloten we de uitzending in het teken van de feestdag te zetten. Gisteravond was het voor ons een stuk lastiger”, aldus Knevel bij ANP. De bekende EO-presentator vindt dat het VARA-duo Paul Witteman en Jeroen Pauw in de afgelopen periode een instituut is geworden: “Wij zijn niet uit op de stoelen van dat duo. Wij willen ook onze eigen programma’s blijven maken. We hopen wel dat naast het instituut Pauw en Witteman het instituut Knevel Van den Brink gaat ontstaan.

RTL Nieuws (RTL4, 19:29) – Presentatrice Loretta Schrijver vertrekt opnieuw bij RTL Nieuws, zo werd dinsdag bekend. Ze stapt over naar Omroep Max waar ze vanaf september het middagprogramma Max en Loretta gaat presenteren. Eerder vertrok ze al voor korte tijd naar de AVRO, maar vond haar weg toch terug bij RTL Nieuws. Daar verklaarde ze enige tijd geleden nog “prettig oud te worden”, maar het aanbod van MAX bleek zo aantrekkelijk dat ze nu toch afscheid neemt van RTL Nieuws. Loretta: “Ik ga met pijn in me hart weg. Het voelt als verraad, maar ik moet dit doen”, verklaarde ze dinsdag in een mail aan haar collega’s van RTL Nieuws. Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws vindt het ontzettend jammer dat ze weggaat, “omdat ze enorm veel voor RTL Nieuws heeft betekend. Het is bijzonder prettig werken met haar, maar ik heb begrip voor haar overstap“, aldus Taselaar. Aan de andere kant verklaart Omroep MAX erg verheugd te zijn over de komst van Schrijver. Het Half Acht Nieuws werd maandag door 943.000 kijkers (madl: 21.8%) bekeken.

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:02) – Actrice Lieke van Lexmond speelde haar eerste echte rol op haar zestiende en heeft daarna nooit meer stilgezeten. “Tot mijn zestiende ging alles soepeltjes, gebeurden dingen gewoon“, aldus Van Lexmond in TROSKompas. “Mijn ouders regelden de dingen voor mij en het ging hartstikke goed. Totdat Goudkust stopte. Ik was achttien en besefte toen dat ik het zelf moest doen. Ik was geen meisje meer en moest mijn eigen boontjes gaan doppen. Dat voelde echt als een andere fase die ik in ging. Ik moest nu zelf met mijn foto’s naar castingbureaus en dat was een wezenlijke verandering. Ik vind het verschrikkelijk om met mezelf te moeten leuren, om met mensen te praten om een bepaalde reden. Als ik met een persoon praat, is dat omdat ik diegene leuk vind of omdat hij mij inspireert, niet omdat hij voor mij iets kan betekenen. Ik lik mezelf echt niet in, het is graag of niet. Ik weet wat ik kan en waar ik voor sta en als men daar niet op zit te wachten, is het heel jammer., maar dat is dan maar zo.” Goede tijden slechte tijden trok dinsdag 1.152.000 kijkers (madl: 20.6%) naar de vooravond van RTL 4.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen