382.000 kijkers voor Toppers: Achter de schermen


De kijkcijfers van dinsdag 29 mei 2007 (SKO)

Toppers: Achter de Schermen (Tien, 20:31) – Gerard Joling, Gordon en René Froger zijn opnieuw door de camera’s gevolgd in aanloop naar de derde Top- pers in Concert. Tien laat sinds dinsdag de discussies over de kostuums, het repertoire, de lichteffecten en de acts zien. Vanaf 1 juni staan de Toppers zes keer in de ArenA. Het trio heeft onder meer zanger Engelberg Humperdink te gast. “Nooit gedacht dat ik nog eens met Engelbert samen op één podium zou staan“, aldus Froger.

Rene kent Engelbert al 25 jaar, vertelt hij in De Telegraaf. “Ik stond als jonge vent van net 21 te zingen in het café van mijn vader, Bolle Jan, toen Engelbert opeens binnenkwam. Lange Hans, de chauffeur die mij wel eens naar optredens reed, had hem meegenomen. ’Je moet die gozer horen’ had hij gezegd. ’Helemaal een stem voor jou’. We konden het meteen goed vinden. Gut ja, die avond ging het dak in het café van mijn vader eraf.” Bij de Toppers-concerten is Engelbert er ook bij. “We zingen een medley van zijn muziek. Cuando, Cuando, Please release me. Blue Spanish Eyes. Al zijn grote hits. Je moet niet vergeten dat deze man honderdvijftig miljoen platen heeft verkocht. Werelds!” Achter de schermen bij de Toppers in ArenA werd dinsdagavond door 382.000 kijkers (madl: 6.3%) bekeken.

Vinger aan de pols (AVRO, Ned1, 21:51) – Tien bekende Nederlanders vertellen in het AVRO-programma Vinger aan de pols over de levensbedreigende ziekte die zij overwonnen hebben. In de uitzending van dinsdag, die door 1.154.000 kijkers (madl: 18.3%) werd bekeken, was Tineke de Nooij te gast. “De uitzendingen van ‘Vinger aan de pols’ waarin in het verleden bekende Nederlanders te gast waren, hadden nogal wat impact“, vertelt presentatrice Pia Dijkstra in de GPD-bladen. “De mensen die wij portretteren hebben zelf ook het gevoel een soort rolmodel te zijn. Dat was voor hen een belangrijke reden om hun verhaal te doen.” Tineke de Nooij heeft de volledige zorg op zich genomen voor haar man Peter IJkelenstam, die tot twee keer toe door een hersenbloeding werd getroffen en nu in een rolstoel zit. “De zorg voor een zieke partner heeft ook een enorme impact op iemands leven. Tineke en haar man hebben ervoor gekozen om samen nog zoveel mogelijk te genieten van het leven. Daarnaast is het voor haar belangrijk er, voor zover de zorg voor Peter dat toelaat, een eigen bestaan op na te houden. Tineke is altijd een ondernemende vrouw geweest, in Zuid-Afrika doet ze wat in onroerend goed en wijn.

NOVA (NPS/VARA/NOS, Ned2, 22:18) – De makers van het tv-programma NOVA zeggen in een container van het Kabinet der Koningin in Den Haag notities te hebben gevonden over onder meer staatsbezoeken van de koningin tot het jaar 2010. Dat zou kunnen betekenen dat de vorstin van plan is nog aan te blijven tot dat jaar. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de aantekeningen inmiddels van NOVA gekregen en zal ze terugbrengen naar het Kabinet, aldus een woordvoerder van de dienst. De Rijksvoorlichtingsdienst zei dat ‘het niet goed is, dat dit is gebeurd’. “Het Kabinet heeft maatregelen getroffen om dit in de toekomst te voorkomen.” NOVA dook volgens eigen zeggen in een container ‘vlak buiten de poort van het kantoor’ in Den Haag. NOVA brengt de inhoud verder niet naar buiten, omdat het ‘gevoelig’ zou zijn. Uit de reactie van de RVD lijkt op te maken dat dat verder wel meevalt: het gaat bijvoorbeeld om evenementen waaraan leden van het Huis meedoen en die worden altijd al zo’n zes weken van te voren bekendgemaakt. De uitzending van Nova werd dinsdagavond door 707.000 kijkers (madl: 11.7%) bekeken bij Nederland 2.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen