1,4 miljoen kijkers voor Hello Goodbye


De kijkcijfers van woensdag 31 januari 2007 (SKO)

Hello Goodbye (NCRV, Ned1, 20:32) – Het derde seizoen van het NCRV-programma Hello Goodbye ging gisteren met 1.363.000 kijkers (madl: 21.2%) van start op Nederland 1. Tv-zenders uit tientallen landen hebben inmiddels een optie op het programma van de Nederlandse producent BlazHoffski genomen. “Al is een ‘optie’ vaak maar gebakken lucht. Concreet is er al een Australische Hello Goodbye, en vertrek ik deze week naar Noorwegen voor het begin van de opna- men daar“, vertelt directeur Dan Blazer.

Blazer vervolgt bij de GPD: “Vorige week ben ik langs geweest bij de Belgische programmamakers op vliegveld Zaventem. Binnenkort begint de Slowaakse versie. In Los Angeles wordt een eerste aflevering nu aan een proefpanel voorgelegd. Daarna besluiten de Amerikanen hoeveel afleveringen ze gaan maken. De Russische versie wordt in mei uitgezonden. En we zijn ook bijna rond over acht afleveringen in Brazilië. Eerlijk gezegd denk ik dat we nog maar aan het begin staan van het internationale succes.” Volgens Blazer is Linssen de juiste presentator voor het programma. “Hij interviewt niet, maar voert een gesprek. Hij voelt snel aan waar een verhaal naartoe gaat, en mensen vertrouwen hem graag hun verhalen toe.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – Voor zijn nieuwste musical Fame gaat RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde op zoek naar vier hoofdrolspelers in het nieuwe RTL 4-programma De weg naar Fame. Meer dan achthonderd mensen meldden zich aan voor de audities. Niet erg veel, vindt X Factor-jurylid Henkjan Smits. “Nee. Vooral als je kijkt naar de enorme wil van mensen en je ziet hier ook weer dat er weer mensen komen die zich totaal niet voorbereiden – eigenlijk niet geïnteresseerd zijn in wat ze doen, als ze maar een auditie mogen doen“, aldus Smits. Idols en X Factor konden volgens Smits op meer aanmeldingen rekenen. “De eerste Idols had meer dan zevenduizend inschrijvingen. X Factor kwamen 12.000 mensen op af. Ik vind achthonderd mensen echt heel erg weinig.” Volgens Smits moet het echter wel lukken om een aantal goede kandidaten uit de groep te selecteren. “Ja, natuurlijk. Je hebt er maar vier nodig, dus dat lukt Albert wel hoor.” RTL Boulevard werd gisteren door 906.000 kijkers (madl: 18.3%) bekeken.

TROS Triviant (TROS, Ned2, 20:49) – Jack van Gelder is sinds 2003 volledig in dienst van de NOS. Dit seizoen presenteert hij het quizprogramma Triviant voor de TROS. “Producent IDtv wilde graag dat ik het deed. Triviant, of de Mis(s)verkiezing voor gehandicapten met Lucille Werner. Die verkiezing zag ik niet zo zitten. Ik heb niet zoveel zin meer in gala’s. Dat heb ik een beetje gehad. Maar Triviant vind ik een leuk spel waar ik ook nog iets van leer“, aldus Van Gelder in de NCRV Gids. Volgens Van Gelder zijn er grote verschillen tussen de NOS en TROS. “Er zit bij de TROS veel meer warmte. Véél meer. Het klinkt allemaal een beetje lullig: de grootste familie. Maar het is echt anders dan bij de NOS. Daar heeft men nog weleens moeite met presentatoren die bekendheid hebben. Ik wil niet zeggen dat het jaloezie is… maar misschien ook wel een beetje. Als presentator bij een omroep word je in elk geval wat meer gepamperd. En dat is ook weleens lekker.” TROS Triviant werd gisteren door 522.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken op Nederland 2.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen